Θεσσαλονίκη-έμποροι: «Η εγκληματικότητα έχει χτυπήσει "κόκκινο"»

Θεσσαλονίκη-έμποροι: «Η εγκληματικότητα έχει χτυπήσει "κόκκινο"»

Για ραγδαία αύξηση στην εγκληματικότητα σε πολλές περιοχές της Θεσσαλονίκης, όπως γύρω από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό, στην οδό Μοναστηρίου-Γιαννιτσών και σε πολλά ακόμα σημεία, κάνει λόγο η τοπική Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων (ΟΕΕΘ).

Όπως καταγγέλλει, τα φαινόμενα των κλοπών, διαρρήξεων, ληστειών κι όλων των ειδών αστικών εγκλημάτων «έχουν πάρει όχι απλώς ανησυχητικές διαστάσεις στην πόλη μας, αλλά πλέον αποτελούν τις κύριες αιτίες ανησυχίας και ανασφάλειας των πολιτών, των καταστηματαρχών, εμπόρων και ελευθέρων επαγγελματιών».

Έμποροι και επαγγελματίες τονίζουν πως καθημερινά γίνονται μάρτυρες βίαιων περιστατικών, ακόμα και κατά τη διάρκεια της ημέρας, «με αδίστακτους κακοποιούς να εισβάλλουν οπλισμένοι στα καταστήματα, να αρπάζουν με απειλές και θράσος το υστέρημα των πολιτών και πολλές φορές η βία που χρησιμοποιούν να έχει μοιραία αποτελέσματα». Όπως περιγράφουν, χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα πρόσφατα στοχευμένα περιστατικά σε πρακτορεία ΟΠΑΠ,σε καταστήματα ψιλικών και σε πολλές ακόμα επιχειρήσεις. Ταυτόχρονα, επισημαίνουν πως «συμμορίες μεταναστών προχωρούν σε κάθε είδους παραβατική δραστηριότητα και συγκρούονται απροκάλυπτα για το ποια θα επικρατήσει, με ξυλοδαρμούς και μαχαιρώματα μπροστά στα έντρομα μάτια όσων πολιτών τυχαίνει να βρίσκονται στην περιοχή».

Οι ίδιοι υπογραμμίζουν πως τα παράπονα της αγοράς είναι έντονα, καθώς πλέον έχει χαθεί το αίσθημα ασφάλειας. Καταστηματάρχες και πολίτες ζουν με τον καθημερινό φόβο πως αυτοί θα είναι τα επόμενα θύματα ληστείας ή διάρρηξης, ενώ κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί για τη σωματική τους ακεραιότητα.

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης δηλώνει πως έχει κρούσει επανειλημμένα τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση που επικρατεί. «Διαχρονικά στις συναντήσεις μας με τους φορείς επισημαίνουμε το συγκεκριμένο ζήτημα και το αναδεικνύουμε με στοχευμένες παρεμβάσεις, ενώ ζητήσαμε από την Πολιτεία να εγκύψει πάνω από το πρόβλημα, καθώς οι κοινωνικο-οικονομικές προεκτάσεις του αποτελούν άμεσο κίνδυνο για το μέλλον της Θεσσαλονίκης» αναφέρει.

Για ακόμη μια φορά ζητεί την άμεση αύξηση των περιπολιών και την εντατικοποίηση της παρουσίας της αστυνομίας σε όλες τις γειτονιές της πόλης, με αύξηση των πεζών και μηχανοκίνητων δυνάμεων, με ακόμα περισσότερους αστυνομικούς στον δρόμο και στην αγορά, προκειμένου να καλλιεργηθεί και να αυξηθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών κι επαγγελματιών.

«Ζητούμε να υπάρξουν άμεσα μέτρα για την προστασία μας, η εγκληματικότητα έχει χτυπήσει "κόκκινο"» καταλήγει η ΟΕΕΘ.

πηγή: naftemporiki.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια