Θεσσαλονίκη: Προσποιούνταν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ και ξάφριζαν διαμερίσματα - Πάνω από 130.000 ευρώ η λεία τους

Θεσσαλονίκη: Προσποιούνταν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ και ξάφριζαν διαμερίσματα - Πάνω από 130.000 ευρώ η λεία τους

Στα ίχνη αετονύχηδων, οι οποίοι ξάφριζαν διαμερίσματα ηλικιωμένων στη Θεσσαλονίκη προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της ΔΕΗ, βρίσκονται αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμπελοκήπων - Μενεμένης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, για τις υποθέσεις ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο εκ των δραστών, ηλικίας 44 και 46 ετών, ενώ αναζητείται ένα ακόμα άτομο το οποίο ήταν συνεργό τους.

Ειδικότερα οι προαναφερόμενοι άντρες μ’ έναν ακόμη συνεργό τους, κατά το χρονικό διάστημα Σεπτεμβρίου – Νοεμβρίου 2019, οργανώθηκαν με σκοπό τη διάπραξη κλοπών για το προσπορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά προέβησαν σε τρείς (3) κλοπές από διαμερίσματα της Θεσσαλονίκης και μία ληστεία.

Όπως προέκυψε από τις έρευνες, τα άτομα από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Νοέμβριο του 2019, διέπραξαν τρεις κλοπές από διαμερίσματα της Θεσσαλονίκης και μία ληστεία.

Ο τρόπος δράσης τους

Οι τρεις δράστες ήταν αρκετά ευρηματικοί ως προς τον τρόπο με τον οποίο κατάφερναν να εισέλθουν εντός των πολυκατοικιών

Ειδικότερα, εισέρχονταν προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της ΔΕΗ και απασχολώντας με διάφορες δικαιολογίες (έλεγχος του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού) τους ενοίκους, τους αφαιρούσαν χρήματα και κοσμήματα.

Σύμφωνα με τια καταγγελίες των παθόντων, οι δράστες αφαίρεσαν συνολικά το ποσό των 32.000 ευρώ και κοσμήματα συνολικής αξίας άνω των 100.000 ευρώ

Σημειώνεται ότι, σε μία περίπτωση, οι δράστες κατά την είσοδό τους σε διαμέρισμα του κέντρου πόλης, κατάφεραν να εξασφαλίσουν αντικλείδι και βραδινές ώρες της ίδιας ημέρας επανήλθαν, όπου αφού κατέστησαν αδρανείς τους ενοίκους, απέσπασαν τη λεία τους.

Σε βάρος των δύο ατόμων των οποίων τα στοιχεία ταυτοποιήθηκαν σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία θα υποβληθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Με αφορμή τις προαναφερόμενες περιπτώσεις και προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν παρόμοια περιστατικά, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης θα επαναλάβει κάποιες γενικές συμβουλές ώστε να βοηθήσει τους πολίτες να είναι περισσότερο υποψιασμένοι.

 Μην ανοίγετε την πόρτα σας σε άγνωστα άτομα.
 Ασφαλίστε καλά το σπίτι σας ιδίως όταν κοιμάστε ή όταν πρόκειται να απουσιάσετε.
 Μην πείθεστε εύκολα από άγνωστα άτομα που σας πλησιάζουν είτε με το πρόσχημα υπαλλήλων διαφόρων φορέων, είτε ευκαιριακών αγορών, είτε ως γνωστοί συγγενών σας προφασιζόμενοι την εξόφληση χρέους για λογαριασμό των συγγενικών σας προσώπων.
 Έχετε πρόχειρα τα τηλέφωνα με τα οποία θα πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, στενοί συγγενείς κ.α.).

Πηγή: hthestival.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια