"Κοινά υπό Κατοίκηση" - Μία παρέα έξι νέων δημιουργεί την πράσινη κοινότητα της Θεσσαλονίκης

"Κοινά υπό Κατοίκηση" - Μία παρέα έξι νέων δημιουργεί την πράσινη κοινότητα της Θεσσαλονίκης
"Κοινά υπό Κατοίκηση" - Ανοιχτό κάλεσμα για τη δημιουργία πράσινης κοινότητας Θεσσαλονίκης
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 
ΠΕΜΠΤΗ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΩΡΑ: 18:00
Κέντρο Αρχιτεκτονικής Δήμου Θεσσαλονίκης (1ος όροφος)
Οδός: Αγγελάκη 13

Διαβάστε αναλυτικά το κάλεσμα:

Αισθάνθηκες ποτέ την ανάγκη να κάνεις “κάτι” για το περιβάλλον, αλλά δεν μπόρεσες να βρεις τον τρόπο;

Μην διστάσεις!

Σε περιμένουμε στην ανοικτή εκδήλωσή μας και σε καλούμε για συμμετοχή στη νέα κοινότητα των “Κοινών υπό Κατοίκηση”!

Η κλιματική αλλαγή, το φαινόμενο του θερμοκηπίου, η θερμική νησίδα, η εξαφάνιση ζώων, η περιβαλλοντική μετανάστευση είναι συνθήκες πραγματικές, άσχετα εάν στο σήμερα δεν μας επηρεάζουν αισθητά! Ζούμε σε μια εποχή όπου ο πλανητικός χάρτης μεταβάλλεται διαρκώς και το ίδιο το περιβάλλον μας ζητά να λάβουμε δράση.

Πώς θα γίνει αυτό;

Με ζωτικά εργαλεία την εμψύχωση-υποστήριξη, την περιβαλλοντική εκπαίδευση αλλά και εναλλακτικές δράσεις στον αστικό ιστό και τις πολυκατοικίες των συμμετεχόντων, επιδιώκουμε τη δημιουργία μιας κοινότητας, η οποία θα δρα για το περιβάλλον. Τους επόμενους 5 μήνες θα επιχειρήσουμε να φέρουμε μαζί, μικρές αλλά πολύ σημαντικές αλλαγές στην καθημερινότητα της πόλης. Το πρόγραμμά μας συμπεριλαμβάνει δωρεάν εβδομαδιαίες συναντήσεις εμψύχωσης, εκπαιδευτικά-βιωματικά σεμινάρια, εκπαιδευτικές εκδρομές αλλά και δημιουργικές δράσεις (κατασκευή λαχανόκηπων σε σχολεία, φυτεύσεις, δημιουργία πράσινων χώρων και πολλά άλλα)!
img118314_de57dd313b25e7ed0dc4dd108b81113d_640_426.jpg
@pixabay

Στοχεύουμε στη δημιουργία μιας δραστήριας κοινότητας ενεργών πολιτών, από όλη την πόλη, η οποία επιθυμούμε να λειτουργήσει ώς κοινωνικός πολλαπλασιαστής ικανός να φέρει άμεσες αλλαγές στον τρόπο σκέψης αλλά και στην αστική καθημερινότητα.

*Συμβολικά η εκδήλωση θα ξεκινήσει στην ώρα της γιατί δεν θα αφήσουμε ούτε λεπτό να πάει χαμένο!

Tα “Κοινά υπό κατοίκηση - Commons in Residency” στηρίζονται σε μια ιδέα του Περικλή Λ. Χατζηνάκου (Periklis Chatzinakos), και χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα START - Create Cultural Change

Υλοποιούνται μέσω του Ιδρύματος Robert Bosch (Robert Bosch Stiftung) σε συνεργασία με το Goethe-Institut Thessaloniki και τη μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Ομοσπονδιακή Ένωση Κοινωνικοπολιτιστικών Κέντρων (Bundesvereinigung Soziokultureller Zentren e.V.).

Υποστηρίζονται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και το Bodossaki Foundation - Ίδρυμα Μποδοσάκη.

Link Εκδήλωσης: facebook.com/events/442201439999296

Facebook Page: https://www.facebook.com/pg/CIRproject

img118312_858f03e7307ea7e77c4caf0003cd680b_650_450.jpg
Πηγή: enallaktikos.gr
Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια