Θεσσαλονίκη: Νέος διαγωνισμός για τους υπόγειους κάδους

Θεσσαλονίκη: Νέος διαγωνισμός για τους υπόγειους κάδους

Το δημοτικό συμβούλιο κήρυξε έκπτωτο τον ανάδοχο που είχε αναλάβει το έργο προμήθειας και τοποθέτησης 80 κάδων

Το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης αποφάσισε στη συνεδρίαση της Δευτέρας να κηρύξει έκπτωτο τον ανάδοχο για το έργο των υπόγειων κάδων σκουπιδιών.

Η διοίκηση του δήμου ανακοίνωσε ότι προχωρά άμεσα σε νέο διαγωνισμό. «Εμείς προχωράμε άμεσα με νέο διαγωνισμό, νέο ανάδοχο και νέο, πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό υπόγειο κάδο. Έχω δώσει εντολή στις υπηρεσίες να κινηθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα ώστε η Θεσσαλονίκη να απολαύσει αυτό που άλλες πόλεις το έχουν ήδη σε λειτουργία», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά νωρίτερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, υπενθυμίζοντας ότι ο ίδιος έχει παρακολουθήσει στενά το θέμα εδώ και πολλά χρόνια, όταν ήταν δημοτικός σύμβουλος.

«Από τη μία νιώθω δικαιωμένος διότι όσα έλεγα το 2017, το 2018 στα Δημοτικά Συμβούλια επιβεβαιώθηκαν πλήρως, έχω εδώ τα πρακτικά. Από την άλλη όμως η πραγματικότητα είναι πως η Θεσσαλονίκη μένει χωρίς υπόγειους κάδους απορριμμάτων και αυτό δεν μπορεί παρά να με θλίβει», είπε και συμπλήρωσε «βρισκόμαστε στο 2020 πλέον και αποφασίζουμε σήμερα να κηρύξουμε έκπτωτο τον ανάδοχο».

Στη διάρκεια συζήτησης του θέματος που πραγματοποιήθηκε μετά τις 12 το βράδυ και απαντώντας σε ερωτήσεις και επισημάνσεις της αντιπολίτευσης ο νέος αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύλωσης κ. Νίκος Ζεϊμπέκης αναφέρθηκε στο ιστορικό του συγκεκριμένου έργου. Μεταξύ άλλων είπε ότι η σύμβαση είχε υπογραφεί τον Μάρτιο του 2019. Το δημοτικό συμβούλιο είχε εγκρίνει στις 15 Ιουλίου παράταση του συμβατικού χρόνου παράδοσης των 20 πρώτων υπογείων συστημάτων κάδων μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου 2019 και είχε επιβληθεί πρόστιμο 5%. «Η υπηρεσία και εμείς ως διοίκηση έπρεπε να τηρήσουμε χρόνους που έπρεπε. Να τελειώσει η παράταση και να περιμένουμε να τελειώσει και η σύμβαση στις 21 Δεκεμβρίου», υποστήριξε ο κ. Ζεϊμπέκης, αναφέροντας ότι στο μεταξύ γνωστοποιήθηκε η κατάσταση την εταιρία και τον μεσολαβητή. «Απάντηση δεν πήραμε», τόνισε ο ίδιος. Είπε ακόμη ότι στο σύνολο 59 τρύπες είναι έτοιμες για να δεχθούν τους υπόγειους κάδους και πως η υπηρεσία έχει ήδη ξεκινήσει μελέτες και εξετάζει τις προδιαγραφές για να μην υπάρξει εκ νέου αστοχία. «Τέλος Φεβρουαρίου θα έχουμε έτοιμες τις τεχνικές προδιαγραφές, μετά θα πάμε σε ανοιχτή διαβούλευση και τέλη Μάρτη θα γίνει ο διαγωνισμός», τόνισε διαβεβαιώνοντας ότι στο διαγωνισμό μαζί με την ανάθεση υπόγειων κάδων θα ζητηθεί από τον ανάδοχο να έχει ή να φέρει και τα κατάλληλα οχήματα.

πηγή: typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια