90ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης: Τι λέει η αντιδήμαρχος Παιδείας για τα προβλήματα στις τουαλέτες

90ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης: Τι λέει η αντιδήμαρχος Παιδείας για τα προβλήματα στις τουαλέτες

Η προσπάθεια γονέων και κηδεμόνων για αλλαγή της κατάστασης που επικρατεί στις τουαλέτες του 90ου Δημοτικού Σχολείου του δήμου Θεσσαλονίκης είχε ως αποτέλεσμα την αποχή των μαθητών από το σχολείο τις πρώτες διδακτικές ώρες της ημέρας.

Στο Thesstoday.gr μίλησε για το θέμα η αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Δήμητρα Ακριτίδου, επισημαίνοντας τις προσπάθειες του Δήμου για τις σχολικές κτιριακές υποδομές της πόλης.

Δήμητρα Ακριτίδου, αντιδήμαρχος Παιδείας δήμου Θεσσαλονίκης

“Οι κτιριακές υποδομές των σχολείων στον Δήμο Θεσσαλονίκης λόγω παλαιότητας των συγκροτημάτων έχουν ανάγκη από συντήρηση. Η νέα διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης και ειδικότερα η αντιδημαρχία Παιδείας από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τον Σεπτέμβριο του 2019 προσπάθησε να καλύψει όλες τις επείγουσες ανάγκες λειτουργικότητας των σχολείων με την έναρξη των μαθημάτων. Παράλληλα προβλήματα που “τρέχουν” στα σχολεία, έχουν προγραμματιστεί κατά προτεραιότητα μόνο μετά από έλεγχο του Δήμου. Οι ανακατασκευές σε αριθμό σχολείων εντός του 2020 έχουν μέσα στον προγραμματισμό τους και την ανακατασκευή των χώρων υγιεινής, όπως είναι αυτός του 90ου Δημοτικού σχολείου του Δήμου Θεσσαλονίκης”, ανέφερε η αντιδήμαρχος.

Επίσης, δεν άφησε ασχολίαστο και τον σημαντικό ρόλο που “παίζουν” οι διευθυντές των σχολείων, αλλά και την μεγάλη βοήθεια που προσφέρει το Υπουργείο Παιδείας σε αυτή την συλλογική προσπάθεια.

“Οι διευθυντές είναι οι υπεύθυνοι για τις μονάδες, με αποτέλεσμα να είναι κι ενήμεροι ταυτόχρονα για τις διαδικασίες αιτήσεων συντήρησης και επισκευών – βλαβών των κτιρίων τους. Γι’ αυτό τον λόγο πρέπει εγκαίρως να απευθύνονται στον Δήμο”, τόνισε η κ. Ακριτίδου.

Επιπλέον, για το 90ο Δημοτικό Σχολείο όπως τονίζει η αντιδήμαρχος Παιδείας απαιτεί παρέμβαση για κάλυψη λειτουργικότητας των χώρων υγιεινής, πριν την προγραμματισμένη ανακατασκευή των χώρων με την μόνη παράμετρο να είναι η θετική συνεργασία με τον διευθυντή του κάθε σχολείου.

Η ίδια κλείνοντας τονίζει: “Ο Δήμος καταβάλει μεγάλη προσπάθεια σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας για την κάλυψη των αναγκών συντήρησης των σχολικών μονάδων και εκτιμά με τον προγραμματισμένο όγκο εργασιών που θα γίνουν μελλοντικά να φέρει σε καλύτερο επίπεδο τα σχολικά κτίρια”.

Πηγή: thesstoday.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια