Μακεδονία: 134 οικογένειες μπρος στο δράμα της ανεργίας

Μακεδονία: 134 οικογένειες μπρος στο δράμα της ανεργίας
Αντιμέτωπες με το φάσμα της ανεργίας βρίσκονται134 οικογένειες εργαζομένων στην βιομηχανία φωσφορικών λιπασμάτων που εδρεύει στην Νέα Καρβάλη της Καβάλας, καθώς η εργοδοσία υπό την καθοδήγηση του "αφανούς" ιδιοκτήτη, του πασίγνωστου Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, συνεχίζει τον εμπαιγμό των άτυχων εργαζομένων.

Ανακοίνωση για το τρομοκρατικό σκηνικό που έχει στηθεί σε βάρος των εργαζομένων, από την διοίκηση-φάντασμα της Μακεδονικής βιομηχανίας εξέδωσε η ΓΣΕΕ :
"Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει τη «βιομηχανία» απομακρύνσεων εργαζομένων από την εργασία, που έχει στήσει η Διοίκηση του εργοστασίου φωσφορικών λιπασμάτων της Καβάλας, η οποία ασκώντας πιέσεις και καταστρατηγώντας κάθε εργατική νομοθεσία ζητά από τους εργαζόμενους να υπογράψουν συμβάσεις με νέα εταιρεία απεμπολώντας όμως κάθε εργασιακό τους δικαίωμα.
Η ιδιοκτησία του εργοστασίου, η οποία έχει δημιουργήσει πλήθος παρένθετων νέων εταιρειών, ζητά από το σύνολο των εργαζομένων να αποδεχθούν δανεισμό σε μία ακόμη «νέα» εταιρεία χωρίς καμία απολύτως διασφάλιση των δικαιωμάτων τους.
Ως μέτρο εκβιασμού απαγόρευσε μάλιστα στους εργαζόμενους την είσοδο στο εργοστάσιο πετώντας στο καλάθι των αχρήστων τη δικαστική δικαίωσή τους το 2017 αλλά και τη μεταξύ των δύο πλευρών συμφωνία, η οποία άνοιξε το δρόμο επιστροφής όλων των εργαζομένων στη δουλειά τους με καταβολή των δεδουλευμένων τους.
Η Συνομοσπονδία βρίσκεται στο πλευρό του σωματείου των εργαζομένων στα φωσφορικά λιπάσματα και της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος, που δίνουν από κοινού αγώνα για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων του συνόλου του προσωπικού.
Ζητούμε επιτέλους την άμεση παρέμβαση του Υπουργού Εργασίας με δεδομένο το γεγονός ότι 134 οικογένειες βρίσκονται στο δρόμο με υπαιτιότητα μιας διοίκησης εργοστασίου που παραβιάζει νόμους και συμφωνίες εις βάρος των"
Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια