Ζέρβας για 2020: Θα πολεμήσουμε μέχρι τέλους για τη Θεσσαλονίκη

Ζέρβας για 2020: Θα πολεμήσουμε μέχρι τέλους για τη Θεσσαλονίκη

Για την προτεραιότητα της ευταξίας στην πόλη και το έργο της δημοτικής αστυνομίας μιλά το δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Στη βασική προτεραιότητα που έχει θέσει για ευταξία στην πόλη και στο έργο της δημοτικής αστυνομίας, αναφέρεται ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας. Όπως επισημαίνει, η δουλειά που έχει γίνει είναι ορατή δια γυμνού οφθαλμού και "στόχος μας είναι να προχωρήσουμε με την ίδια ζέση και το 2020". Ο δήμαρχος μιλά για το όραμά του για μία πόλη ανθρώπινη, ευρωπαϊκή. Έχει αλλάξει ο σχεδιασμός, δίνουμε βαρύτητα στην καθημερινότητα, στην απρόσκοπτη κίνηση πεζών, στον περιορισμό της παράνομης στάθμευσης  και στο χτύπημα του παρεμπορίου. Δεν νοείται η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Ελλάδα να παρουσιάζει τριτοκοσμικές εικόνες – αυτό δεν είναι ανεκτό. Θα το πολεμήσουμε μέχρι τέλους, λέει χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά, η δήλωση του δημάρχου έχει ως εξής: 

Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τη Διοίκηση του Δήμου καταστήσαμε σαφές ότι βασική προτεραιότητά μας είναι η ευταξία στην πόλη. Γνωρίζω ότι είναι δύσκολο να γίνουν θαύματα σε μία πόλη που δεν έχουν ολοκληρωθεί οι μεγάλες υποδομές και επικρατούσε επί πολλά χρόνια μία χαλαρότητα στην τήρηση των κανόνων. Η δύναμη της συνήθειας και η ανάγκη άμεσων λύσεων έχει δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μείγμα.

Αυτή η κατάσταση όμως εμποδίζει τις προοπτικές ανάπτυξης της ίδιας της πόλης και καθιστά αβίωτη την καθημερινότητα για κατοίκους, επαγγελματίες και επισκέπτες. Για να μην αναφερθώ σε ΑΜΕΑ και άλλες ευπαθείς ομάδες.

Σε αυτό το πλαίσιο μία από τις πρώτες ενέργειές μας ήταν να ασχοληθούμε εντατικά με τη Δημοτική Αστυνομία καθώς αυτή είναι ο εκτελεστικός βραχίονας της Διοίκησης και το όργανο εκείνο που μπορεί να φέρει άμεσα αποτελέσματα.

Η δουλειά που έχει γίνει είναι ορατή δια γυμνού οφθαλμού και στόχος μας είναι να προχωρήσουμε με την ίδια ζέση και το 2020. Τα προβλήματα είναι πολλά, η δύναμη της Δημοτικής Αστυνομίας είναι για τα μεγέθη της Θεσσαλονίκης μικρή όμως εκτιμώ ότι οι άνδρες και οι γυναίκες που υπηρετούν δίνουν το 100% των δυνατοτήτων τους. Δείτε για παράδειγμα την επιτυχία που έχουμε στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

Και εδώ θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι. Είμαστε υπέρ της επιχειρηματικότητας και θα σταθούμε δίπλα στον επιχειρηματία. Όπως επίσης η λογική μας δεν είναι εισπρακτική σε ό,τι αφορά στα πρόστιμα για την παράνομη στάθμευση. Μοναδικός μας στόχος είναι, μέσα από σταθμίσεις του δημοσίου συμφέροντος, να καταστήσουμε την πόλη λειτουργική.

Έχει αλλάξει ο σχεδιασμός, δίνουμε βαρύτητα στην καθημερινότητα, στην απρόσκοπτη κίνηση πεζών, στον περιορισμό της παράνομης στάθμευσης  και στο χτύπημα του παρεμπορίου. Δεν νοείται η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Ελλάδα να παρουσιάζει τριτοκοσμικές εικόνες – αυτό δεν είναι ανεκτό. Θα το πολεμήσουμε μέχρι τέλους.

Όραμά μου μία πόλη ανθρώπινη, ευρωπαϊκή, με σεβασμό στο δημόσιο χώρο, με αξιοπρεπείς αστικές συγκοινωνίες, περισσότερες θέσεις στάθμευσης των οχημάτων, με πράσινο. Για να το καταφέρουμε γνωρίζω ότι πρέπει να συντρέξουν και άλλες προϋποθέσεις όπως η ολοκλήρωση του Μετρό, ένας καλύτερος ΟΑΣΘ, συνεχής προσπάθεια στην καθαριότητα και αναπλάσεις του δημοσίου χώρου, φωτισμός, αστικός εξοπλισμός κοκ.

Είμαι αισιόδοξος καθώς εκτιμώ ότι όλα βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης αλλά κυρίως γιατί οι αντιδράσεις που έχω από την πόλη είναι πως κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση. Και είμαι εξαιρετικά ικανοποιημένος για τη Δημοτική Αστυνομία και το έργο που παράγει μέσα από τη νέα στρατηγική που έχουμε υιοθετήσει. Θα συνεχίσουμε πιο εντατικά και σε συνεργασία πάντοτε με τους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτό το νευραλγικό πόστο, και πάντα βέβαια σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και την Τροχαία.

πηγή: typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια