Ανοιχτές σχολικές αυλές περιμένουν παιδιά στη Θεσσαλονίκη!

Ανοιχτές σχολικές αυλές περιμένουν παιδιά στη Θεσσαλονίκη!

Άνοιξαν τις αυλές τους και περιμένουν τα παιδιά για παιχνίδι δημοτικά σχολεία της πόλης μας. Από την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020 ξεκίνησε το πρόγραμμα «ανοιχτές αυλές» που έγινε με πρωτοβουλία του δήμου Θεσσαλονίκης παρέχοντας σε παιδιά τη δυνατότητα να παίξουν τα απογεύματα στην σχολική αυλή.

«Πρόκειται για μια πρόταση που κάναμε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα και η υλοποίησή του άρχισε φέτος. Σκεφτήκαμε πώς να αξιοποιήσουμε τους χώρους των αυλών των σχολείων σε μια πόλη που δεν έχει πολλούς ελεύθερους μεγάλους χώρους για παιχνίδι, και που να είναι και προστατευμένοι. Έτσι αποφασίσαμε να ανοίξουμε τις αυλές σχολείων για να παίζουν τα παιδιά. Τι θα γίνεται; Ένας φύλακας θα βρίσκεται στον χώρο από τις 4 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ, και από τις 5 έως τις 9μμ τα παιδιά θα μπορούν να έρχονται για να παίζουν ομαδικά παιχνίδια, να παίξουν μπάλα, να τρέξουν κλπ. Αποφασίσαμε να είναι από τις 5 μμ για να τηρούνται οι ώρες κοινής ησυχίας και να μην ενοχλούνται από τον θόρυβο οι περίοικοι. Μετά την αποχώρηση των παιδιών ο φύλακας θα φροντίζει ώστε ο χώρος να είναι καθαρός, ώστε να υποδεχτεί το πρωί τους μαθητές», εξήγησε στον «Τύπο Θεσσαλονίκης» η αντιδήμαρχος Παιδείας κυρία Δήμητρα Ακριτίδου.

Τόνισε πως με αυτό τον τρόπο τα παιδιά θα μπορούν να παίζουν ομαδικά παιχνίδια, κάτι που θα βοηθήσει και στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξή τους, και να αποφύγουν για λίγο τις οθόνες των κινητών και των τάμπλετ.

Το πρόγραμμα εφαρμόζεται σε πρώτο στάδιο στα εξής σχολεία:

-11ο Δημοτικό στην οδό Αμαλίας και Παρασκευοπούλου, σε μια περιοχή ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη,

-τα 59ο και 64ο Δημοτικά στη β’ δημοτική κοινότητα, σε γειτονιές που έχουν θέματα γενικότερης παραβατικότητας,

-το 79ο Δημοτικό,

-το 1ο Δημοτικό, Α΄ δημοτική κοινότητα,

-45ο Δημοτικό στην Τούμπα, Δ’ Δημοτική κοινότητα.

«Προχωρούμε σταδιακά για να δούμε τι ανάγκες θα υπάρξουν και πώς θα λειτουργήσει το πρόγραμμα. Το επόμενο σχολείο με ανοιχτή αυλή θα ανοίξει στις 22 Γενάρη. Συνολικά 35 σχολεία θα ανοίξουν τις αυλές τους τα απογεύματα. Αρχίσαμε από τα δημοτικά γιατί θεωρήσαμε πως πρώτα τα παιδιά δημοτικού πρέπει να βγουν και να παίξουν στις αυλές. Έπειτα θα πάμε και σε γυμνάσια και λύκεια. Και το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και το καλοκαίρι», σχολίασε η αντιδήμαρχος.

Πάντως ήδη το ενδιαφέρον τόσο διευθυντών σχολείων πόλης, όσο και των γονέων, είναι αυξημένο για να μπει και το σχολείο των παιδιών τους στις ανοιχτές αυλές.

Αξίζει να σημειωθεί πως για την στελέχωση του προγράμματος δεν έγιναν προσλήψεις φυλάκων αλλά πραγματοποιήθηκε διάθεση προσωπικού από άλλους τομείς.

Πηγή: typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια