«Τρελός» καιρός: Πού έφτασε τους – 8,1 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλονίκη

«Τρελός» καιρός: Πού έφτασε τους – 8,1 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλονίκη

«Τρελός» καιρός σήμερα στη Θεσσαλονίκη, με θερμοκρασίες που ξεκινούν από -8,1 βαθμούς Κελσίου και φτάνουν μέχρι τους 1,7.

Όπως αναφέρει το meteo: «Μεγάλες διαφορές καταγράφηκαν στην ελάχιστη θερμοκρασία το πρωί της Πέμπτης 9/1 μεταξύ των διαφόρων σημείων της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης.

Όπως μπορείτε να δείτε στο «Μετεωρολογικό και Κλιματικό Παρατηρητήριο Θεσσαλονίκης» αλλά και στον πίνακα που ακολουθεί, η ελάχιστη θερμοκρασία στο Λαγκαδά έφτασε στους -8.1 βαθμούς, ενώ σε αυτόν του Επταπυργίου μόλις στους 1.7, ανεβάζοντας την τιμή της διαφοράς στους 9.8 βαθμούς.

Οι λόγοι που περιοχές όπως η Δ.Ε.Θ., η Καλαμαριά και η Νέα Μηχανιώνα είχαν σχετικά υψηλές μέγιστες σχετίζονται με την επίδραση της θάλασσας που κατά τους χειμερινούς μήνες κρατάει ψηλά την ελάχιστη θερμοκρασία, ενώ το Επταπύργιο λόγω του μεγαλύτερου υψομέτρου του επηρεάζεται και από πιθανές συνθήκες θερμοκρασιακής αναστροφής που δημιουργούνται κατά τις ανέφελες νύχτες.

92443bbc.png
92443bbc.png

Πηγή: typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια