Ο καλύτερος τρόπος να σε αγαπήσει ο εργοδότης σου

Ο καλύτερος τρόπος να σε αγαπήσει ο εργοδότης σου

Μια λύση βγαλμένη από το 1948

Γενικά μιλώντας, το αφεντικό θα σε αγαπήσει αν κάνεις καλή δουλειά.

Μόνο που κάποιες φορές βοηθάει πολύ να επιστρατεύεις καλά δοκιμασμένες στον χρόνο συνταγές, ώστε να ξεχωρίζεις από τους άλλους.

Κι ενώ κάθε διευθυντής είναι διαφορετικός, όπως διαφορετικός είναι και κάθε εργασιακός χώρος, υπάρχει μια συμβουλή που φαίνεται πως λειτουργεί διαχρονικά.

Να λύνεις, ή να προσπαθείς τουλάχιστον να λύνεις, τα προβλήματα που προκύπτουν μόνος σου.

Αυτό μας λέει με τη μορφή ανεκδότου ο Dale Carnegie στο παγκόσμιο μπεστ σέλερ του «How to Stop Worrying and Start Living», το οποίο πρωτοεκδόθηκε το 1948.

Ο καλύτερος τρόπος να σε αγαπήσει ο εργοδότης σου, φωτογραφία-1

Ο Carnegie παραθέτει την ιστορία του Leon Shimkin, του ανθρώπου που έκανε τον εκδοτικό οίκοSimon and Schuster κολοσσό, αλλά και τον ίδιο τον Carnegie υπερεπιτυχημένο συγγραφέα βοηθημάτων αυτοβελτίωσης.

Ο Shimkin είχε εξομολογηθεί στον Carnegie ότι είχε καταλήξει σε ένα κόλπο για να μειώνει δραστικά τον χρόνο που περνούσε στα εταιρικά meetings: απαγόρευε στην ομάδα του να φέρνουν ζητήματα προς συζήτηση στις συναντήσεις για τα οποία δεν είχαν δοκιμάσει κάποια λύση.

Κι αυτός μας λέει ο Carnegie πως είναι ο καλύτερος τρόπος να εντυπωσιάσεις το αφεντικό σου, λύνοντας μόνος τα προβλήματα που ανακύπτουν και ενοχλώντας τον μόνο όταν κάποιο μοιάζει δισεπίλυτο…

πηγή: newsbeast.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια