«Ποδαρικό» σε παγωμένες αίθουσες στο 1ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης

«Ποδαρικό» σε παγωμένες αίθουσες στο 1ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης

Οι μαθητές βρήκαν το σχολείο τους χωρίς θέρμανση λόγω προβλήματος στον καυστήρα το οποίο υπήρχε από τις γιορτές – Μόλις χθες ενημερώθηκε ο δήμος Θεσσαλονίκης που έστειλε συνεργείο

Μια δυσάρεστη και… παγερή έκπληξη περίμενε χθες τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης. Επιστρέφοντας στα θρανία και στις τάξεις τους για το πρώτο μάθημα στο νέο έτος, μετά το πέρας των γιορτών, βρήκαν τις αίθουσές τους παγωμένες. Η θέρμανση δεν λειτουργούσε και λίγες ώρες μετά το σχολείο έκλεισε και τα παιδιά γύρισαν νωρίτερα στο σπίτι τους.

Απευθυνθήκαμε στην αντιδήμαρχο Παιδείας του δήμου Θεσσαλονίκης κυρία Δήμητρα Ακριτίδου η οποία τόνισε πως «Το πρόβλημα που προέκυψε με την θέρμανση στο 1ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, δεν κοινοποιήθηκε εγκαίρως στο Δήμο Θεσσαλονίκης ώστε να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες. Προσωπικά ενημερώθηκα για το συγκεκριμένο θέμα σήμερα (σημ. Τετάρτη) στις 12 το μεσημέρι και αμέσως πήγε ένα συνεργείο με τεχνικούς το οποίο και μετέβη στο σχολείο για να αποκαταστήσει την βλάβη στον καυστήρα. Μέχρι και τις 4 το απόγευμα όπου βρίσκονταν εκεί, είχαν επιδιορθώσει ένα μεγάλο κομμάτι της ζημιάς. Άφησαν ανοιχτό τον καυστήρα, θα καίει όλο το βράδυ για να θερμανθεί ο χώρος, και αύριο θα μεταβεί συνεργείο της εταιρείας με την οποία συνεργάζεται το σχολείο για να δει πώς μπορεί να αποκατασταθεί πλήρως η ζημιά, που εντοπίζεται στους κυκλοφορητές του καυστήρα».

Η αντιδήμαρχος σχολίασε πως «η διεύθυνση του σχολείου γνώριζε από τις γιορτές πως υπήρχε πρόβλημα στην θέρμανση. Η διευθύντρια απευθύνθηκε στην αρμόδια ιδιωτική εταιρεία με την οποία συνεργάζεται το σχολείο και της είπαν πως δεν μπορούσαν να διορθώσουν την βλάβη γιατί η επιχείρηση ήταν κλειστή λόγω εορτών. Εκείνη την στιγμή έπρεπε να ενημερωθούμε και να μεταβούν συνεργεία του δήμου προς αποκατάσταση του προβλήματος. Δεν είναι δυνατόν να έχουν αφήσει τόσες μέρες το πρόβλημα άλυτο και να μετατεθεί για τώρα».

Προβλήματα υπήρξαν και σε άλλα σχολεία της πόλης όμως αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα καθώς υπήρχε ρητή εντολή από τη διοίκηση για αυξημένη εγρήγορση και άμεση ανταπόκριση, ειδικά μέσα στην περίοδο των εορτών και προς αποφυγήν τέτοιων περιστατικών.

Όπως μας είπε η κυρία Ακριτίδου σε ένα σχολείο υπήρξε διακοπή ρεύματος, και σε ένα άλλο ο διευθυντής είχε ελέγξει την Τρίτη την θέρμανση η οποία λειτουργούσε κανονικά, και χθες όμως διαπίστωσε πως είχε πρόβλημα. Και στις δύο περιπτώσεις ωστόσο τα προβλήματα λύθηκαν άμεσα.

πηγή: typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια