Θεσσαλονίκη: SOS αστυνομικών για «νύχτα» και οπαδικά επεισόδια

Θεσσαλονίκη: SOS αστυνομικών για «νύχτα» και οπαδικά επεισόδια

Αυξημένα τα περιστατικά εγκληματικότητας στην πόλη

Ο πρόσφατος θάνατος οπαδού στη Θεσσαλονίκη, ήταν η τραγική κατάληξη της αύξησης της εγκληματικότητας που σημειώνεται τον τελευταίο καιρό στην πόλη. Τα περιστατικά εγκληματικότητας της «νύχτας» και τα οπαδικά επεισόδια αυξάνονται και η αστυνομία εκφράζει την ανησυχία της για την ατιμωρησία που οπλίζει τα χέρια των δραστών.

«Ο κοινός παρανομαστής της αύξησης των εγκληματικών επεισοδίων στη Θεσσαλονίκη είναι η ατιμωρησία. Μπορεί να έχουμε συλλάβει 12 φορές, χωρίς υπερβολή, τα ίδια άτομα, αλλά την επόμενη μέρα να είναι ελεύθερα. Το γεγονός αυτό οπλίζει με θάρρος τους δράστες, γιατί ξέρουν ότι δεν τιμωρηθούν», τονίζει στον «Τ.Θ.» ο προέδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θοδωρής Τσαϊρίδης.

«Η στάση της αστυνομίας, προς το παρόν είναι αμυντική, είτε μιλάμε για ξεκαθάρισμα λογαριασμών της νύχτας είτε για οπαδικά επεισόδια. Μόνο τις τελευταίες 15 μέρες έχουμε κάνει πάνω από 60 προσαγωγές και 15 συλλήψεις για να αποτρέψουμε οπαδικά επεισόδια», συμπληρώνει ο κ. Τσαϊρίδης. «Όμως δεν βλέπουμε την αντίδραση της επίσημης Πολιτείας. Από τη στιγμή που καταγράφηκε ο θάνατος του ξένου οπαδού, δεν έχει βγει ούτε μία ανακοίνωση για το συμβάν από τον υφυπουργό Αθλητισμού».

«Ελπίζουμε, ότι θα υπάρξει νέος σχεδιασμός για να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα ανομίας, σε όλα τα επίπεδα. Ο ρόλος της αστυνομίας δεν είναι ούτε να φυλάει χριστουγεννιάτικα δέντρα, ούτε να μένει ακίνητη έξω από πολιτικά γραφεία. Κατά την εορταστική περίοδο μια “στρατιά” της ΕΛΑΣ βρισκόταν στην Αριστοτέλους και η υπόλοιπη πόλη ήταν αφύλακτη», ολοκλήρωσε.   

πηγή: typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια