Ημερίδα στη Θεσσαλονίκη: Μαθαίνουν οι γονείς - Παίζουν τα παιδιά

Ημερίδα στη Θεσσαλονίκη: Μαθαίνουν οι γονείς - Παίζουν τα παιδιά

O «Οργανισμός Βρεφονηπιακής, Παιδικής και Οικογενειακής Μέριμνας (Ο.ΒΡΕ.Π.Ο.Μ.) Δήμου Θεσσαλονίκης» διοργανώνει σε συνεργασία με την ‘Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, της Ένωσης Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Θεσσαλονίκης ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Μαθαίνουν οι γονείς….παίζουν τα παιδιά», το Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020 στις 10.00 π.μ., στην αίθουσα Μ. Αναγνωστάκης, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Μέσω της ημερίδας αυτής, οι γονείς αλλά και οι εκπαιδευτικοί θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν, από επιστήμονες και ειδικούς, για θέματα που άπτονται της υγείας των παιδιών τους. Ειδικότερα θα συζητηθούν τα παρακάτω:

1. Λοιμώξεις και Σχολείο:
Δρ. Ελισάβετ Μιχαηλίδου: Παιδίατρος-Λοιμωξιολόγος, Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.
2. Βασικές Αρχές Διατροφής στα Παιδιά: Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς.
Κωνσταντίνα -Αικατερίνη Παππά: Διαιτολόγος Διατροφολόγος, Επιστημονική Συνεργάτης Α΄ Παιδιατρικής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Χρυσή Αποστολακούδη: Ψυχολόγος Ο.ΒΡΕ.Π.Ο.Μ. Δήμου Θεσσαλονίκης
Βάγια Τζιαφέρη: Παιδοενδοκρινολόγος- Παιδοενδοκρινολόγος-Παιδοδιαβητολόγος, τέως Δ/ντρια Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λέστερ της Μ. Βρετανίας.

Στόχος της ημερίδας που διοργανώνεται για πρώτη φορά από την νέα διοίκηση του «Οργανισμός Βρεφονηπιακής, Παιδικής και Οικογενειακής Μέριμνας (ΟΒΡΕΠΟΜ) του Δήμου Θεσσαλονίκης» είναι η ευαισθητοποίηση παιδιών, γονέων και παιδαγωγών σε θέματα που σχετίζονται άμεσα με την υγεία των παιδιών.

Οφείλουμε να ενημερώσουμε τους γονείς για τις λοιμώξεις και τον τρόπο αναγνώρισης - προφύλαξης τους και πως αυτές πρέπει να αντιμετωπίζονται, με γνώμονα πάντα την ευρωστία των παιδιών. Παράλληλα , η ημερίδα στοχεύει στην υιοθέτηση και εφαρμογή υγιεινών διατροφικών πρακτικών έτσι ώστε να καλλιεργηθούν καλές διατροφικές συνήθειες, οι οποίες, ως γνωστόν, αναπτύσσονται κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας.

Γι’ αυτό, κρίνεται αναγκαία η στενή συνεργασία γονιών, εκπαιδευτικών και παιδιάτρων. “Η σωστή διατροφή είναι απαραίτητη για την καλή λειτουργία του εγκεφάλου και του οργανισμού των παιδιών μας καθώς επιδρά πάντοτε στη φυσική, πνευματική , συναισθηματική ανάπτυξη και εξέλιξη τους” δήλωσε ο Πρόεδρος του Ο.ΒΡΕ.Π.Ο.Μ. κος Κωνσταντίνος Ιακώβου.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν όλοι οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του (Ο.ΒΡΕ.Π.Ο.Μ.) Δήμου Θεσσαλονίκης

Τα παιδιά, κατά το διάστημα αυτό θα απασχολούνται στο φουαγιέ του Δημαρχιακού Μεγάρου από τις παιδαγωγούς του (Ο.ΒΡΕ.Π.Ο.Μ) στα διάφορα εργαστήρια που θα οργανωθούν με σκοπό τα παιδιά να ξεδιπλώσουν το εικαστικό τους ταλέντο, με τις κατασκευές και τις ζωγραφιές τους, θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με μουσικοκινητικά παιχνίδια από τα Ανεμοσκορπίσματα, θα απολαύσουν ένα μουσικό δρώμενο και θα παίξουν.

πηγή:  thestival.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια