Η Γεωργία δημιουργεί χειροποίητα παπούτσια στη Θεσσαλονίκη για όλους τους Shoe Lovers

Τι γίνεται όταν έχεις τελειώσει το Τμήμα Λογιστικής, όμως έχεις μεγαλώσει μέσα σε μια οικογένεια υποδηματοποιίας; Την απάντηση μας την δίνει η Γεωργία Βλαχάκη, καθημερινά στη Θεσσαλονίκη, μέσω των χειροποίητων δημιουργιών της στην επιχείρηση της Fabrica Fabrica. Η Γεωργία είναι από εκείνους τους ανθρώπους που στην δουλειά τους βάζουν όλο το μεράκι, όλη την καρδιά τους κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Η ίδια, παρ’ όλο που σπούδασε Λογιστική ασχολήθηκε με την οικογενειακή επιχείρηση του πατέρα της, ο οποίος ασχολείται με το επάγγελμα εδώ και πενήντα χρόνια στην βιοτεχνία. Έτσι, η Γεωργία μεγαλώνοντας άρχισε να μαθαίνει τα πάντα για την κατασκευή ενός παπουτσιού.

Ένα παπούτσι είναι πολύ ξεχωριστό για αυτή, γι’ αυτό και επιμελείται και μόνη της τα σχέδια. Έπειτα, συνεχίζει το κόψιμο του δέρματος, το σχέδιο, την ραφή του υποδήματος και το τελειοποιεί.

Ο κόσμος της Θεσσαλονίκης, παρά τις μεγάλες μάρκες, αγαπάει τα υποδήματα της Γεωργίας. Σε αυτό οφείλεται η διαφορά της ποιότητας μεταξύ των δύο, οι λεπτομέρειες στο παπούτσι καθώς και τα άνετα υλικά με τα οποία κατασκευάζεται.

Αν παρατηρήσεις τα παπούτσια της θα νιώσεις μια διαχρονική νότα, εμπνευσμένη από φωτογραφίες της δεκαετίας του ’40 και του ’50. Δημιουργεί τα μοντέρνα σχέδια της σε συνδυασμό με vintage χαρακτηριστικά.

Η ίδια είναι λάτρης των λεπτών και μίνιμαλ γραμμών. Για την Γεωργία, η Θεσσαλονίκη έχει πολύ ενδιαφέρον στιλ, δεν είναι έντονη, συνδυάζει μίνιμαλ διάθεση με αεράτους συνδυασμούς.

Η Γεωργία Βλαχάκη, ένα νέο πρόσωπο της Θεσσαλονίκης, στοχεύει για την επιχείρηση της Fabrica Fabrica τα επόμενα χρόνια να δημιουργήσει ένα eshop αλλά και ένα φυσικό κατάστημα.

πηγή: parallaximag.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια