Θεσσαλονίκη: Πώς θα γιορτάσει η πόλη τα Θεοφάνεια - Οι αγιασμοί

Θεσσαλονίκη: Πώς θα γιορτάσει η πόλη τα Θεοφάνεια - Οι αγιασμοί

Στο Θερμαϊκό, σε κολυμβητήρια, αλλά και σε φράγμα θα γίνει αύριο ο αγιασμός των υδάτων με αφορμή τον εορτασμό των Φώτων.

Στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά θα βρίσκεται τη Δευτέρα 6 Γενάρη στις 09.30 το πρωί ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας. Θα παρακολουθήσει τη Θεία Λειτουργία που θα τελέσει ο Μητροπολίτης Άνθιμος, και έπειτα θα παραστεί στην τελετή αγιασμού των υδάτων και κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού που θα γίνει στην παραλία της πόλης μας, στο ύψος της οδού Αγίας Σοφίας. Εκεί, οι πιο τολμηροί θα βουτήξουν για να πιάσουν τον σταυρό.

3f1b.jpg
3f1b.jpg

Εορτασμός των Φώτων στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

Με την ευχή να φωτιστούν οι καρδιές και να επέλθει η πνευματική αναγέννηση όλων των πιστών μέσω του λυτρωτικού μηνύματος της βάπτισης του Θεανθρώπου, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών τιμά και φέτος με τη δέουσα θρησκευτική κατάνυξη τη γιορτή των Θεοφανείων.

Υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως, την Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου 2020, πραγματοποιούνται δύο τελετές Αγιασμού των Υδάτων και κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στις Δημοτικές Ενότητες Συκεών και Νεάπολης.

Ειδικότερα, στη Δ.Ε. Συκεών η τελετή αγιασμού των υδάτων έχει προγραμματιστεί για τις 10:45 το πρωί στο Δημοτικό Κολυμβητήριο (Λεχόβου 7, περιοχή Κρυονερίου) από τον Ι.Ν. Αγίων Χαραλάμπους και Χριστοφόρου Συκεών. Στη Δ.Ε. Νεάπολης η αντίστοιχη τελετή θα αρχίσει στις 11.30 το πρωί στη δημοτική πισίνα (περιοχή Στρεμπενιώτη) από τους Ι.Ν. Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως.

Αγιασμός Υδάτων στο Κολυμβητήριο Δήμου Παύλου Μελά

3f1c.jpg
3f1c.jpg

Τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020 στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία θα αρχίζει ο εορτασμός στο δήμο Παύλου Μελά. Η τελετή αγιασμού των υδάτων και κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού θα γίνει στο Κολυμβητήριο της Δημοτικής Ενότητας Σταυρούπολης στην Άνω Ηλιούπολη.

Στις 07.00 π.μ. – 11.00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί Όρθρος, Θεία Λειτουργία, και Μέγας Αγιασμός στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία, όπου θα χοροστατήσει ο πατέρας Τιμόθεος. Στις 11.00 π.μ. θα γίνει Έξοδος της Πομπής από τον Ιερό Ναό υπό τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης «ΙΡΙΣ» και τη διεύθυνση του μαέστρου Άγγελου Καραπινίδη. Οι παρευρισκόμενοι θα κατευθυνθούν στο Δημοτικό Κολυμβητήριο και εκεί οι πιο τολμηροί θα βουτήξουν στα νερά για να πιάσουν το Σταυρό και να λάβουν την ευλογία του ιερωμένου.

Όσοι επιθυμούν να βουτήξουν, μπορούν να παρουσιαστούν την ημέρα της τελετής στο Δημοτικό Κολυμβητήριο, το οποίο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ιθάκης και Περικλέους στην Άνω Ηλιούπολη.

Αγιασμός Υδάτων στο Φράγμα Βασιλικών

Στη Δημοτική Κοινότητα των Βασιλικών η τελετή του Αγιασμού των Υδάτων θα πραγματοποιηθεί στο Φράγμα των Βασιλικών, την Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020, ανήμερα των Φώτων στις 11:00 το πρωί.

Στο Κολυμβητήριο Καλαμαριάς

3f1.jpg
3f1.jpg

Την ημέρα των Φώτων, 6 Ιανουαρίου 2020, θα γίνει ο Αγιασμός των Υδάτων στις 11:00 το πρωί, στο Δημοτικό Κολυμβητήριο της Καλαμαριάς.

Όλοι όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος, πρέπει να είναι στην πισίνα στις 10:30.

ΔΕΝ είναι απαραίτητο το σκουφάκι για την ημέρα αυτή.

Στο Δήμο Λαγκαδά

Αύριο, ημέρα των Θεοφανείων, θα τελεστεί στους Ιερούς Ναούς του Δήμου Λαγκαδά ο Μέγας Αγιασμός των Υδάτων. Το πρόγραμμα του εορτασμού καθορίζεται ως εξής:

-Γενικός Σημαιοστολισμός όλων των Δημοσίων και των Δημοτικών κτιρίων, των κτιρίων των Ν.Π.Δ.Δ., των Οργανισμών και Τραπεζών.

-Φωταγώγηση των Δημοσίων, Δημοτικών κτιρίων και μνημείων κατά τις βραδινές ώρες της 6ης Ιανουαρίου 2020.

Ειδικότερα:

Στην Έδρα του Δήμου, στον Λαγκαδά στις 7πμ θα γίνει Όρθρος και Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Μέγας Αγιασμός στον Ιερό Ναό Θεοφανείων, Τιμίου Προδρόμου, και Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρείας Λουτρών Λαγκαδά, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου.

Στις 10:00 π.μ. - 10:30 π.μ. θα γίνει η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού των Υδάτων.

Παράλληλα στις 11.30 πμ στην Δημοτική Ενότητα Κορώνειας, Κοινότητα Αγίου Βασιλείου θα γίνει Τελετή Κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στον Άγιο Βασίλειο.

Στο Κολυμβητήριο Πανοράματος

panirama.jpg
panirama.jpg

Στο δημοτικό κολυμβητήριο Πανοράματος θα γίνει τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου ο καθιερωμένος Αγιασμός των Υδάτων, παρουσία του δημάρχου Ιγνάτιου Καϊτεζίδη.

Πάντως σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού η θερμοκρασία για τη Θεσσαλονίκη θα κυμανθεί από -1 έως 4 βαθμούς Κελσίου, οπότε ίσως μερικοί αποθαρρυνθούν από το κρύο.

Από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας "Τύπος Θεσσαλονίκης"

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια