Σέρρες: Kόβει την ανάσα ο παγωμένος καταρράκτης

Σέρρες: Kόβει την ανάσα ο παγωμένος καταρράκτης

Η κατακόρυφη, βραχώδης επιφάνεια λειτουργεί ως πίστα αναρρίχησης για τους παγοαναρριχητές που βρήκαν την ευκαιρία να επιδοθούν στο σπορ

Ένα εντυπωσιακό θέαμα προκάλεσαν οι χαμηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών στον τεχνητό καταρράκτη στον Λαϊλιά Σερρών. Το τοπίο κόβει την ανάσα, ενώ η σχεδόν κατακόρυφη, βραχώδης επιφάνεια λειτουργεί ως πίστα αναρρίχησης για τους παγοαναρριχητές, όπως ο Χρόνης Σιούλας.

Ο Σερραίος, πρώην πρωταθλητής σε χειμερινά σπορ, ήταν αυτός που εμπνεύστηκε και δημιούργησε την πίστα, εκτρέποντας νερό από μία φυσική πηγή.

«Τα νερά τρέχουν μόνιμα και, όσο κάνει κρύο, ο πάγος αυξάνεται» δήλωσε στον Alpha ο κ.Σιούλας.

«Η θερμοκρασία πρέπει να είναι μεταξύ -1 και -9 βαθμών Κελσίου. Δεν πρέπει να είναι ούτε υψηλότερη από -1, γιατί ο πάγος δεν είναι τόσο συμπαγής ώστε να αντέξει το βάρος του ανθρώπου, ούτε χαμηλότερη από -0 γιατί ο πάγος θρυμματίζεται».

Η πίστα βρίσκεται σχεδόν 4 χιλιόμετρα από το χιονοδρομικό κέντρο της περιοχής και τα πλάνα από το σημείο είναι εντυπωσιακά.

Πηγή φωτογραφιών: ΕΟΣ Σερρών ΧΚ Λαϊλιά

πηγή: voria.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια