Έρχεται ο Ηφαιστίων με χιόνια την Κυριακή

Έρχεται ο Ηφαιστίων με χιόνια την Κυριακή

Προ των πυλών είναι το νέο κύμα κακοκαιρίας, το οποίο έχει περίπου ίδια χαρακτηριστικά με τη «Ζηνοβία» και αναμένεται να «χτυπήσει» την χώρα την Κυριακή.

Η νέα κακοκαιρία Ηφαιστίων καταφτάνει στη χώρα το απόγευμα της Κυριακής φέρνοντας πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, θυελλώδεις βοριάδες και χιόνια.

Την ονομασία «Ηφαιστίων» στη νέα ψυχρή εισβολή έδωσε η μετεωρολογική υπηρεσία meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, προειδοποιώντας για τη μεταβολή του καιρού από το απόγευμα της Κυριακής, 5 Ιανουαρίου.

Όπως αναφέρει, ο Ηφαιστίων θα έχει κύρια χαρακτηριστικά τις χαμηλές θερμοκρασίες, τους πολύ θυελλώδεις βόρειους ανέμους στα πελάγη, βροχές σε κεντρικά, νότια και ανατολικά της χώρας και χιόνι ακόμη και σε περιοχές με χαμηλά υψόμετρα των κεντρικών και νότιων ηπειρωτικών.

Το βίντεο δείχνει την πορεία των αερίων μαζών από την Ευρώπη μέχρι και την Τρίτη:

Έκτακτο δελτίο για τον καιρό από την ΕΜΥ

Έκτακτο δελτίο για την επιδείνωση του καιρού εξέδωσε και η ΕΜΥ, προειδοποιώντας για την κακοκαιρία από την Κυριακή.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, ο Ηφαιστίων θα «χτυπήσει» από την Κυριακή μέχρι και την Τρίτη.

Αναλυτικά, την Κυριακή αναμένονται χιόνια σε ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και από το απόγευμα στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, την Εύβοια, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας. Πρόσκαιρα, στη Θεσσαλία, οι χιονοπτώσεις αναμένονται να είναι κατά τόπους πυκνές.

Από το βράδυ της Κυριακής, χιόνια θα έχουμε στη Στερεά Ελλάδα (κυρίως την ανατολική), την Εύβοια και την Πελοπόννησο. Μάλιστα, οι χιονοπτώσεις αναμένονται από υψόμετρο 200 με 400 μέτρων, στη Στερεά, την Εύβοια και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν 7 με 8 και στα πελάγη βαθμιαία τοπικά 9 μποφόρ.

Την Κυριακή, ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλάζι, αναμένονται στα νησιά του βορείου και του ανατολικού Αιγαίου, την Εύβοια, σταδιακά τις Κυκλάδες, την Κρήτη, πρόσκαιρα το Ιόνιο και από το βράδυ τα Δωδεκάνησα.

Τη Δευτέρα (Θεοφάνεια) κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται σε ανατολική Στερεά, Εύβοια και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, επίσης από υψόμετρο 200 με 400 μέτρων, καθώς και σε πεδινές περιοχές. Χιόνι θα πέσει επίσης στα ορεινά και ημιορεινά της Κρήτης.

Την ίδια μέρα, στο Αιγαίο αναμένονται άνεμοι τοπικά 10 μποφόρ που θα φτάσουν σε επίπεδο θύελλας.

Οι βροχές και καταιγίδες θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, ενώ παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά.

Την Τρίτη, οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στα παραπάνω περιοχές και από το απόγευμα και από τα βόρεια τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν.

Από το απόγευμα, αναμένεται επίσης μικρή εξασθένηση των ανέμων, καθώς και των βροχών και καταιγίδων.

πηγή: ΕΜΥ

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια