Η Θεσσαλονίκη στις πόλεις με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για Black Friday!

Κάθε χρόνο, χιλιάδες λάτρεις των εκπτώσεων ανυπομονούν τα τέλη Νοεμβρίου, όποτε έρχεται το Black Friday με τις απίστευτες εκπτώσεις του. Οι έμποροι λιανικής πώλησης προετοιμάζονται για μήνες και τελικά, στις 29 Νοεμβρίου, παρουσιάζουν τις καλύτερες προσφορές και εκπτώσεις για τους πελάτες τους.

Αρχικά, η Μαύρη Παρασκευή ήταν γνωστή μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, η εκδήλωση έχει εξαπλωθει σε άλλες ηπείρους, συμπεριλαμβανομένης της χώρας μας. Οι Έλληνες δέχτηκαν με ενθουσιασμό την ευκαιρία να επωφεληθούν από τις υψηλές εκπτώσεις και προσφορές που προσφέρονται αυτή την ημέρα.

Σε ποιο μέρος της Ελλάδας η Μαύρη Παρασκευή είναι η πιο δημοφιλής; Πώς προσεγγίζουν οι γυναίκες την προώθηση και πώς προσεγγίζουν οι άντρες; Πόσα χρήματα θέλουν οι Έλληνες να ξοδέψουν και σε τι; Πού και πότε ψωνίζουν οι καταναλωτές; Οι αναλυτές του Picodi.com έδωσαν μια πιο προσεκτική ματιά στο φαινόμενο της Μαύρης Παρασκευής στην Ελλάδα και απάντησαν σε αυτές τις ερωτήσεις.

Ο βασιλιάς όλων των πωλήσεων

Η Μαύρη Παρασκευή δεν είναι η μοναδική γιορτή των καταναλωτών το Νοέμβριο. Παρόλο που δεν είναι πολύ γνωστό στην Ελλάδα, η 11 Νοεμβρίου σε πολλές χώρες γιορτάζεται η Ημέρα των single η οποία ονομάστηκε μετά από τους πολλαπλούς αριθμούς “ένα” στην ημερομηνία, που αντιπροσωπεύουν επίσης άτομα τα οποία δεν έχουν σχέση. Η “Singles ‘Day” ξεκίνησε από την Κίνα. Οι υψηλές εκπτώσεις που προσφέρονται εκείνη την ημέρα προσελκύουν τεράστια πλήθη, ειδικά στην Ασία.

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Picodi.com δείχνει ότι η μαύρη Παρασκευή κυβερνά σαφώς στην Ελλάδα. Μεταξύ των ερωτηθέντων που συμμετείχαν σε μία από τις αγορές του Νοεμβρίου, το 80% συμμετείχε στις πωλήσεις της μαύρης Παρασκευής. Το 19% τοις εκατό συμμετείχαν τόσο στη Μαύρη Παρασκευή όσο και την Ημέρα των Single. Μόνο το 1% έλαβε μέρος στην Ημέρα των Singles.

Αγοραστικό boom στην Ελλάδα

Παρόλο που η Μαύρη Παρασκευή γιορτάζεται σε όλη την Ελλάδα, σε ορισμένες πόλεις οι άνθρωποι συμμετέχουν περισσότερο από τις άλλες. Χάρη τα εσωτερικά δεδομένα από το Picodi.com, βρήκαμε πόλεις όπου η αύξηση των επισκέψεων σε ηλεκτρονικά καταστήματα ήταν η μεγαλύτερη (σε σύγκριση με μια συνηθισμένη Παρασκευή).

Η μεγαλύτερη αύξηση του ενδιαφέροντος για τις πωλήσεις της Μαύρης Παρασκευής σημειώθηκε στους πολίτες της Δράμας. Το Black Friday έχει επίσης αποκτήσει σημαντική δημοτικότητα μεταξύ των κατοίκων του Ηρακλείου και των Ιωαννίνων , οι οποίοι πήραν τη δεύτερη και την τρίτη θέση αντίστοιχα. Ακολουθεί η Θεσσαλονίκη και η Καλλιθέα.

Καταναλώτριες έναντι καταναλωτών

Οι πωλήσεις της Μαύρης Παρασκευής είναι δημοφιλείς μεταξύ των ανδρών και των γυναικών καταναλωτών της Ελλάδας. Αυτό που μπορεί να μας ξαφνιάσει είναι ότι στην Ελλάδα το Black Friday 85% των online αγοραστών είναι οι άνδρες και 72% οι γυναίκες.

Οι γυναίκες αγοράζουν περισσότερα προϊόντα: 3,4 σε σύγκριση με 3 των ανδρών. Παραδόξως, οι άνδρες δαπανούν περισσότερα χρήματα από τις γυναίκες το Black Friday. Μια μέση γυναίκα είναι πρόθυμη να δαπανήσει περίπου 157 ευρώ, ενώ ένας μέσος άνθρωπος περίπου 202 ευρώ.

Ο λόγος πίσω από μια τέτοια διαφορά μπορεί να είναι το γεγονός ότι στο Black Friday η κορυφαία κατηγορία προϊόντων που αγοράζονται από τους άνδρες είναι τα ηλεκτρονικά. Εκτός από αυτό, τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες αγοραστές επέλεξαν ρούχα και παπούτσια ως κορυφαίες αγορές τους.

Η Μαύρη Παρασκευή είναι όλη σχετικά με τις προσφορές. Οι ερωτηθέντες γυναίκες επιλέγουν ένα εκπτωτικό κουπόνι ή τον κωδικό ως το αγαπημένο τους είδος της προώθησης. Η δεύτερη θέση παίρνει χαμηλότερη έκπτωση σε μια ολόκληρη σειρά προϊόντων, ενώ η τρίτη θέση είναι η υψηλότερη έκπτωση σε επιλεγμένα προϊόντα. Από την άλλη πλευρά, η αγαπημένη έκπτωση των ανδρών είναι μια υψηλότερη έκπτωση σε επιλεγμένα προϊόντα. Ακολουθεί μια χαμηλότερη έκπτωση σε μια ολόκληρη σειρά προϊόντων και στη συνέχεια ένα κουπόνι έκπτωσης.

Δεν έχουμε χρόνο να χάσουμε

Η δημοτικότητα των online αγορών αυξάνεται κάθε χρόνο, κυρίως λόγω γεγονότων όπως η Μαύρη Παρασκευή ή η Single’s Day. 29% των ερωτηθέντων θα ψωνίσει στα φυσικά καταστήματα. 18% προτιμάει να διαδικτυακά. Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (53%) θα ψωνίσει και στα δύο.

Σε πολλές χώρες δημιουργούνται ειδικά μαθήματα για το πώς να αντέξει κανείς τις ατελείωτες ουρές. Παρ ‘όλα αυτά, δεν είναι όλοι πρόθυμοι να χάσουν το χρόνο τους στέκοντας στις ουρές. Για αυτό το λόγο το online shopping κερδίζει όλο και περισσότερους αγοραστές κάθε χρόνο.

Εκείνοι που αποφασίζουν να πραγματοποιούν παραγγελίες στο διαδίκτυο δεν χρειάζεται να ανησυχούν για τις ουρές και μπορούν να ψωνίζουν όλο το 24ωρο. Στην Ελλάδα οι ώρες αιχμής των αγορών πέφτουν τα μεσάνυχτα και 2 το μεσημέρι. Οι καταναλωτές πραγματοποιούν αγορές στο σπίτι, στον ελεύθερο χρόνο τους ή ακόμα και κατά την εργασία.

Μεθοδολογία

Η έκθεση βασίζεται σε αρχειακά στατιστικά στοιχεία της πλατφόρμας Picodi.com, καθώς και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε για το Picodi.com μεταξύ 9-20 Οκτωβρίου 2019.

Πηγή: typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Κοινωνία
Ένα ιδιαίτερο πρότζεκτ με τίτλο «Επικοινωνία αγάπης» τρέχει αυτές τις ημέρες η Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης. Μέσω αυτού όλοι μπορούν να στείλουν βίντεο – μήνυμα αγάπης στον παππού και τη γιαγιά, μέσα από την συχνότητα της TV100!  Σε μία περίοδο που η επαφή με τους δικούς μας ανθρώπους είναι περιορισμένη και η συλλογική απόφασή μας είναι να προστατεύσουμε τις γιαγιάδες και τους παππούδες μας, ο δημοτικός τηλεοπτικός σταθμός TV100 ρίχνει γέφυρες επικοινων...
Διάφορα
Το ανοιχτό τετράδιο με τις παραγγελίες πλάι σ' ένα πανέρι με λιγοστά πορτοκάλια και ένα μισοτελειωμένο μπουκάλι νερό, αφημένα όπως όπως πάνω στο τραπέζι, μαρτυρά πως ο χρόνος στη μικρή ταβέρνα με τα πολλά στολίδια και τις πολύχρωμες καρέκλες, στα Άνω Λαδάδικα, σταμάτησε ξαφνικά τη μέρα που ο κορονοϊός εισέβαλε βίαια στις ζωές όλων και επέβαλε την ανάγκη για «κοινωνική αποστασιοποίηση». Στο άλλοτε πολύβουο, φημισμένο για τη διασκέδαση κομμάτι της Θεσσαλονίκ...
Πολιτική
Στηρίζει την πρόταση  για την απόκτηση από την ΕΕ των πατεντών για τεστ ταχείας ανίχνευσης και εμβολίων για τον κορωνοϊό, που έχει καταθέσει ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος , ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του στη γερμανική FAZ. Ο καθηγητής της Πολιτικής της Υγείας και διευθυντής του LSE Health στο London School of Economics, ο οποίος ορίστηκε πρόσφατα από τον Πρωθυπουργό εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης στους διεθνείς οργανισμούς για ζητήματ...
Κοινωνία
Νέα αύξηση σημείωσαν οι παραβάσεις του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού, που έφτασαν σε 1.224, καθώς και οι συλλήψεις που ανήλθαν σε πέντε, χθες Κυριακή 5 Απριλίου, σε όλη την Ελλάδα. Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι 1.224 άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν στις εξής περιοχές: Στην Αττική 456, στα Ιόνια Νησιά 117, στην Κρήτη 101, στη Δυτική Ελλάδα 101, στη Θεσσαλονίκη 84, στην Κεντρική Μακεδονία 64, στην Πελοπόννη...
Διάφορα
«Μένουμε σπίτι, προστατεύουμε τον εαυτό μας και τις ευπαθείς ομάδες. Περιορίζουμε τις άσκοπες μετακινήσεις. Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, σαν το σπίτι δεν έχει. Οι ευπαθείς ομάδες καλέστε στον δήμο για βοήθεια στο σπίτι». Με αυτό το ηχογραφημένο μήνυμα, το drone που έχει στη διάθεση του και επίσημα από σήμερα το τμήμα πολιτικής προστασίας του δήμου Θεσσαλονίκης, υπενθυμίζει στους πολίτες που βρίσκονται στη Νέα Παραλία, την αναγκαιότητα να μείνουν στο σπίτ...
Πολιτική
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ευχαρίστησε για την ανταπόκρισή τους την πλειονότητα των πολιτών που εφαρμόζει τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, αλλά και τους πολλούς εθελοντές, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι «δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός». Τόνισε ότι «η κυβέρνηση εντείνει τη δράση της στους άξονες που όρισε από την αρχή: ανάσχεση της διασποράς του ιού, ενίσχυση του συστήματος υγεί...
Διάφορα
Η δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού εν καιρώ πανδημίας CΟVID-19 πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στη Χειρουργική Κλινική Μεταμοσχεύσεων του ΑΠΘ, στο Ιπποκράτειο, χάρη στη δωρεά οργάνων ενός 56χρονου, ο οποίος έχασε τη ζωή του από εγκεφαλικό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών. Ήταν, δε, η πρώτη δωρεά οργάνων που έγινε στην Ελλάδα σε μία περίοδο που η πανδημία του νέου κορονοϊού πλήττει όλη την υφήλιο.    Ο λήπτης του νεφρού είναι άντρας 31 ετών από τη Λάρι...
Περιστατικά
Πρέπει να σχεδιαστούν έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης! Στο έλεος της κακοκαιρίας βρέθηκε για άλλη μια φορά η Χαλκιδική με αρκετές περιοχές να πλήττονται από τις ισχυρές βροχοπτώσεις. Όπως φαίνεται οι περισσότερες ζημιές καταγράφονται στο δήμο Σιθωνίας με τον δήμαρχο, Κυπαρίσση Ντέμπλα να τονίζει, μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, ότι πρέπει να σχεδιαστούν έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης στη Σιθωνία γιατί όπως είπε «δεν θα τη βγάζουμε έτσι συνέχεια θα έχουμε βα...
Περιστατικά
Σύμφωνα με πληροφορίες, το σπίτι, το οποίο βρίσκεται στην οδό Επταπυργίου, κατέρρευσε κατά τη διάρκεια ισχυρής βροχόπτωσης το απόγευμα του Σαββάτου. Περίοικοι ειδοποίησαν την Αστυνομία, η οποία έσπευσε στο σημείο και απέκλεισε τον δρόμο, προκειμένου να μην προκληθεί κάποιο ατύχημα από τα μπάζα που έπεσαν στο οδόστρωμα. Για το συμβάν έχουν ενημερωθεί οι ιδιοκτήτες της οικίας αλλά και οι αρμόδιες υπηρεσίες. Μέχρι στιγμής τα μπάζα παραμένουν στο σημείο, έχοντ...