Η Θεσσαλονίκη στις πόλεις με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για Black Friday!

Κάθε χρόνο, χιλιάδες λάτρεις των εκπτώσεων ανυπομονούν τα τέλη Νοεμβρίου, όποτε έρχεται το Black Friday με τις απίστευτες εκπτώσεις του. Οι έμποροι λιανικής πώλησης προετοιμάζονται για μήνες και τελικά, στις 29 Νοεμβρίου, παρουσιάζουν τις καλύτερες προσφορές και εκπτώσεις για τους πελάτες τους.

Αρχικά, η Μαύρη Παρασκευή ήταν γνωστή μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, η εκδήλωση έχει εξαπλωθει σε άλλες ηπείρους, συμπεριλαμβανομένης της χώρας μας. Οι Έλληνες δέχτηκαν με ενθουσιασμό την ευκαιρία να επωφεληθούν από τις υψηλές εκπτώσεις και προσφορές που προσφέρονται αυτή την ημέρα.

Σε ποιο μέρος της Ελλάδας η Μαύρη Παρασκευή είναι η πιο δημοφιλής; Πώς προσεγγίζουν οι γυναίκες την προώθηση και πώς προσεγγίζουν οι άντρες; Πόσα χρήματα θέλουν οι Έλληνες να ξοδέψουν και σε τι; Πού και πότε ψωνίζουν οι καταναλωτές; Οι αναλυτές του Picodi.com έδωσαν μια πιο προσεκτική ματιά στο φαινόμενο της Μαύρης Παρασκευής στην Ελλάδα και απάντησαν σε αυτές τις ερωτήσεις.

Ο βασιλιάς όλων των πωλήσεων

Η Μαύρη Παρασκευή δεν είναι η μοναδική γιορτή των καταναλωτών το Νοέμβριο. Παρόλο που δεν είναι πολύ γνωστό στην Ελλάδα, η 11 Νοεμβρίου σε πολλές χώρες γιορτάζεται η Ημέρα των single η οποία ονομάστηκε μετά από τους πολλαπλούς αριθμούς “ένα” στην ημερομηνία, που αντιπροσωπεύουν επίσης άτομα τα οποία δεν έχουν σχέση. Η “Singles ‘Day” ξεκίνησε από την Κίνα. Οι υψηλές εκπτώσεις που προσφέρονται εκείνη την ημέρα προσελκύουν τεράστια πλήθη, ειδικά στην Ασία.

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Picodi.com δείχνει ότι η μαύρη Παρασκευή κυβερνά σαφώς στην Ελλάδα. Μεταξύ των ερωτηθέντων που συμμετείχαν σε μία από τις αγορές του Νοεμβρίου, το 80% συμμετείχε στις πωλήσεις της μαύρης Παρασκευής. Το 19% τοις εκατό συμμετείχαν τόσο στη Μαύρη Παρασκευή όσο και την Ημέρα των Single. Μόνο το 1% έλαβε μέρος στην Ημέρα των Singles.

Αγοραστικό boom στην Ελλάδα

Παρόλο που η Μαύρη Παρασκευή γιορτάζεται σε όλη την Ελλάδα, σε ορισμένες πόλεις οι άνθρωποι συμμετέχουν περισσότερο από τις άλλες. Χάρη τα εσωτερικά δεδομένα από το Picodi.com, βρήκαμε πόλεις όπου η αύξηση των επισκέψεων σε ηλεκτρονικά καταστήματα ήταν η μεγαλύτερη (σε σύγκριση με μια συνηθισμένη Παρασκευή).

Η μεγαλύτερη αύξηση του ενδιαφέροντος για τις πωλήσεις της Μαύρης Παρασκευής σημειώθηκε στους πολίτες της Δράμας. Το Black Friday έχει επίσης αποκτήσει σημαντική δημοτικότητα μεταξύ των κατοίκων του Ηρακλείου και των Ιωαννίνων , οι οποίοι πήραν τη δεύτερη και την τρίτη θέση αντίστοιχα. Ακολουθεί η Θεσσαλονίκη και η Καλλιθέα.

Καταναλώτριες έναντι καταναλωτών

Οι πωλήσεις της Μαύρης Παρασκευής είναι δημοφιλείς μεταξύ των ανδρών και των γυναικών καταναλωτών της Ελλάδας. Αυτό που μπορεί να μας ξαφνιάσει είναι ότι στην Ελλάδα το Black Friday 85% των online αγοραστών είναι οι άνδρες και 72% οι γυναίκες.

Οι γυναίκες αγοράζουν περισσότερα προϊόντα: 3,4 σε σύγκριση με 3 των ανδρών. Παραδόξως, οι άνδρες δαπανούν περισσότερα χρήματα από τις γυναίκες το Black Friday. Μια μέση γυναίκα είναι πρόθυμη να δαπανήσει περίπου 157 ευρώ, ενώ ένας μέσος άνθρωπος περίπου 202 ευρώ.

Ο λόγος πίσω από μια τέτοια διαφορά μπορεί να είναι το γεγονός ότι στο Black Friday η κορυφαία κατηγορία προϊόντων που αγοράζονται από τους άνδρες είναι τα ηλεκτρονικά. Εκτός από αυτό, τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες αγοραστές επέλεξαν ρούχα και παπούτσια ως κορυφαίες αγορές τους.

Η Μαύρη Παρασκευή είναι όλη σχετικά με τις προσφορές. Οι ερωτηθέντες γυναίκες επιλέγουν ένα εκπτωτικό κουπόνι ή τον κωδικό ως το αγαπημένο τους είδος της προώθησης. Η δεύτερη θέση παίρνει χαμηλότερη έκπτωση σε μια ολόκληρη σειρά προϊόντων, ενώ η τρίτη θέση είναι η υψηλότερη έκπτωση σε επιλεγμένα προϊόντα. Από την άλλη πλευρά, η αγαπημένη έκπτωση των ανδρών είναι μια υψηλότερη έκπτωση σε επιλεγμένα προϊόντα. Ακολουθεί μια χαμηλότερη έκπτωση σε μια ολόκληρη σειρά προϊόντων και στη συνέχεια ένα κουπόνι έκπτωσης.

Δεν έχουμε χρόνο να χάσουμε

Η δημοτικότητα των online αγορών αυξάνεται κάθε χρόνο, κυρίως λόγω γεγονότων όπως η Μαύρη Παρασκευή ή η Single’s Day. 29% των ερωτηθέντων θα ψωνίσει στα φυσικά καταστήματα. 18% προτιμάει να διαδικτυακά. Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (53%) θα ψωνίσει και στα δύο.

Σε πολλές χώρες δημιουργούνται ειδικά μαθήματα για το πώς να αντέξει κανείς τις ατελείωτες ουρές. Παρ ‘όλα αυτά, δεν είναι όλοι πρόθυμοι να χάσουν το χρόνο τους στέκοντας στις ουρές. Για αυτό το λόγο το online shopping κερδίζει όλο και περισσότερους αγοραστές κάθε χρόνο.

Εκείνοι που αποφασίζουν να πραγματοποιούν παραγγελίες στο διαδίκτυο δεν χρειάζεται να ανησυχούν για τις ουρές και μπορούν να ψωνίζουν όλο το 24ωρο. Στην Ελλάδα οι ώρες αιχμής των αγορών πέφτουν τα μεσάνυχτα και 2 το μεσημέρι. Οι καταναλωτές πραγματοποιούν αγορές στο σπίτι, στον ελεύθερο χρόνο τους ή ακόμα και κατά την εργασία.

Μεθοδολογία

Η έκθεση βασίζεται σε αρχειακά στατιστικά στοιχεία της πλατφόρμας Picodi.com, καθώς και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε για το Picodi.com μεταξύ 9-20 Οκτωβρίου 2019.

Πηγή: typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Δεν υπάρχουν ακόμη βαθμολογίες
Προτείνω
Δεν υπάρχουν ακόμη συστάσεις

Σχόλια

Πολιτισμός
Μετά την εκπομπή What the fact!? στο youtube έγραψε και βιβλίο βασισμένο σε αυτήν Συνέντευξη στη Λεμονιά Βασβάνη   Πόσο προσιτή είναι η επιστήμη στους απλούς πολίτες; Πώς μπορεί να γίνει κατανοητό ένα επιστημονικό θέμα μέσα από ένα 2λεπτο βίντεο στο youtube; Ο Mikeius (Μιχάλης αν προτιμάτε) βρήκε τη λύση και τη μεταδίδει από το 2017 στην εκπομπή του «What the Fact!?». Η σειρά έγινε και βιβλίο (σημ. κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κλειδάριθμός) το οποίο θα παρο...
Εγκληματικότητα
Ενίσχυση της αστυνόμευσης στην περιοχή Με σκοπό την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών, όπως αναφέρεται στη σχετική ανάρτηση στη σελίδα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, αυξάνεται από σήμερα η αστυνόμευση στην περιοχή των Πεύκων, μετά τα τελευταία περιστατικά επιθέσεων σε πολίτες ακόμη και σε μαθητές. Για το λόγο αυτό μάλιστα χθες προχώρησαν σε κατάληψη του σχολείου τους μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Πεύκων. Πιο πρόσφατο περιστα...
Διάφορα
Πολύωρη διακοπή νερού είναι προγραμματισμένη για σήμερα σε περιοχή της Καλαμαριάς, στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΥΑΘ, θα πραγματοποιηθούν εργασίες ακύρωσης παλαιών αγωγών στη συμβολή των οδών Χαλδίας - Αγίου Βασιλείου του Δήμου Καλαμαριάς. Όπως αναφέρει η Εταιρεία, οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 08:00 και θα ολοκληρωθούν στις 14:00. "Οι εργασίες που θα εκτελεστούν κρίνονται απαραίτητες για την αποκατάσταση της καλής λειτουργίας του...
Περιστατικά
Αναστάτωση προκλήθηκε πριν από λίγη ώρα από φωτιά σε ισόγειο οικοδομής στην οδό Αχειροποιήτου 4, στη Θεσσαλονίκη, όταν ξέσπασε φωτιά σε ρολόι της ΔΕΗ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά ξεκίνησε πιθανόν από βραχυκύκλωμα με αποτέλεσμα να βγαίνουν πυκνοί καπνοί. Κάτοικοι που βγήκαν από τα σπίτια τους έσβησαν την φωτιά με πυροσβεστήρα παρακείμενου καταστήματος. Επί τόπου έσπευσε η Πυροσβεστική με δύο οχήματα. Στο σημείο βρίσκεται και συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ καθώ...
Πολιτισμός
Το Sensualonica Dance Festival επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στη Θεσσαλονίκη σε ένα τριήμερο γεμάτο χορό, μαθήματα, shows και live εμφανίσεις εμπνευσμένες από τη latin χορευτική σκηνή υπό τους ήχους της salsa romantica, αλλά και των πιο sensual bachata και kizomba. Στις 7, 8 και 9 Φεβρουαρίου, όλοι θα βρεθούμε στον πολυχώρο Block 33 για να χορέψουμε μέχρι το πρωί. Μετράμε αντίστροφα για το πιο sensual φεστιβάλ latin μουσικής στη Βόρεια Ελλάδα. Και όπως είν...
Διάφορα
Διακοπές ρεύματος σε Πολίχνη και Συκιές Θεσσαλονίκης. Αναλυτικά διακοπή ρεύματος θα υπάρξει: από τις 08:00 και έως τις 11:00 στις Συκιές στις οδούς Κιλκίς (από Ανδ. Παπανδρέου έως Καβάφη), Ιωαννίνων, Αθ. Διάκου (από Κοζάνης έως Πόντου), Τριπόλεως, Γαβριηλίδη, Καβάφη. από τις 08:00 και έως τις 11:00 στην Πολίχνη τις οδούς Ελπίδος (από Παπαναστασίου έως Διογένους), Παπαναστασίου, 3ης Σεπτεμβρίου, Ολυμπίου, Φειδίου (από Τζ. Κέννεντυ έως Ελπίδος), Δάμωνος, Φιν...
Κοινωνία
Ολοένα πιο κοντά βρίσκεται πλέον χρονικά η στιγμή έναρξης έργων για να μπουν μπουλντόζες στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού προκειμένου να ξεκινήσουν τα έργα για την μεγαλύτερη αστική ανάπλαση στην Ευρώπη και μια από τις μεγαλύτερες διεθνώς μετά την ανακοίνωση της Επιτροπής Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων με την οποία έγινε δεκτή η προσφορά της κοινοπραξίας Mohegan Entertainment - ΓΕΚ Τέρνα στον διαγωνισμό για την παραχώρηση άδειας καζίνο στο Ελληνικό. Δικα...
Πολιτισμός
Από αύριο Τετάρτη 22 έως και την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020 η κατάθεση των αιτήσεων Από τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου ξεκινά ο νέος κύκλος δωρεάν καλλιτεχνικών Εργαστηρίων στην Πολιτιστική Γειτονιά στη Δ.Ε. Συκεών του δήμου Νεάπολης-Συκεών, ο οποίος θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2020. Οι δηλώσεις συμμετοχής ξεκινούν αύριο, Τετάρτη 22, και διαρκούν έως την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020. Τα καλλιτεχνικά εργαστήρια, στα οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσου...
Οικονομία
Οι κίνδυνοι του κυβερνοχώρου (Cyber Risks) και των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής αποτελούν πλέον τις νέες τάσεις στην ασφάλιση περιουσίας σε όλο τον κόσμο ενώ η Ελλάδα που έχει “πληρώσει ακριβά” τα τελευταία χρόνια τις φυσικές καταστροφές εμφανίζει ασφαλιστικό κενό προστασίας έναντι των Ευρωπαίων στην ασφάλιση περιουσίας και επιχειρήσεων (κάτω από το 50% του ευρωπαϊκού μέσου όρου), με χαρακτηριστική περίπτωση την ασφάλιση κατοικίας η οποία δεν φτάνει το...