20 τροφές που προκαλούν αργό θάνατο

Το γρήγορο ή έτοιμο φαγητό έχει ενοχοποιηθεί ως σημαντικός παράγοντας πρόκλησης καρκίνου. Αν και είναι δύσκολο να αντισταθούμε στην υπέροχη γεύση του, πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι μπορεί να δράσει βλαπτικά στην υγεία μας μακροπρόθεσμα με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Διάφορα άλλα είδη φαγητών έχουν ενοχοποιηθεί επίσης για την πρόκληση καρκίνου, δρώντας με τον ίδιο τρόπο όπως το έτοιμο φαγητό. Πολλά από αυτά τα είδη καταναλώνονται σε καθημερινή βάση ,αγνοώντας τους κινδύνους που εγκυμονούν.

Παρακάτω, παρατίθεται μια λίστα φαγητών που αποτελούν μέρος της καθημερινής διατροφής μας και μπορούν να αυξήσουν την πιθανότητα πρόκλησης καρκίνου. Παράλληλα, προτείνονται και οι εναλλακτικές λύσεις για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

1. Σόδα

Η σόδα αποτελείται σε μεγάλο ποσοστό από ζάχαρη. Είναι γνωστό πως η ζάχαρη αποτελεί την κινητήρια δύναμη για τα καρκινικά κύτταρα. Ακόμα και χωρίς της προσθήκη ζάχαρης ,αποτελεί μία κακή επιλογή καθώς πολύ συχνά περιέχει χημικά πρόσθετα όπως τεχνητές χρωστικές. Η πιο διαδεδομένη από αυτές είναι η Caramel IV που περιέχει ως συστατικό την καρκινογόνο ουσία 4-MEI ,αποτέλεσμα της επεξεργασίας αμμωνίας.

Εναλλακτικές προτάσεις– Η κατανάλωση νερού είναι η καλύτερη επιλογή που μπορείτε να κάνετε.Εάν δεν μπορείτε να αντισταθείτε στη σόδα , προσπαθήστε να επιλέξετε κάποιο σκεύασμα που δεν περιέχει Caramel IV.

2. Κόκκινο κρέας σχάραςΚανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την υπέροχη γεύση που έχει το κόκκινο κρέας σχάρας! Η κατανάλωση του όμως μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους καθώς σύμφωνα με ερευνητικές μελέτες, έχει αποδειχτεί πως η υψηλή θερμοκρασία που αναπτύσσεται, έχει ως αποτέλεσμα την αλλαγή της δομής σε χημικό και μοριακό επίπεδο και την παραγωγή καρκινογόνων υδρογονανθράκων.

Εναλλακτικές προτάσεις Προσπαθήστε να ελαχιστοποιήσετε την κατανάλωση κόκκινου κρέατος ή να χρησιμοποιήσετε ως εναλλακτική επιλογή το κοτόπουλο

3. Ποπ-κορν φούρνου μικροκυμάτωνΤο διακετύλιο είναι η ουσία που δίνει την χαρακτηριστική ιδιαίτερη γεύση στα ποπκορν όταν βρίσκονται εκτός φούρνου.Ωστόσο,όταν η ουσία αυτή θερμανθεί μπορεί να αποβεί τοξική για τον οργανισμό.Επιπροσθέτως, η ουσία με την οποία έχει επενδυθεί το εσωτερικό μέρος της συσκευασίας για προστασία αποτελεί καρκινογόνο παράγοντα.Τέλος, οι εταιρείες που παράγουν και συσκευάζουν τα ποπκορν ,δεν είναι υποχρεωμένες βάση νομοθεσίας να αναγράφουν εάν πρόκειται για γενετικά τροποποιημένους σπόρους ή όχι.Το καλαμπόκι αποτελεί σύνηθες παράγωγο γενετικά τροποποιημένων σπόρων.

Εναλλακτικές προτάσειςΣτο εμπόριο υπάρχουν διαθέσιμοι οργανικοί σπόροι καλαμποκιού τους οποίους μπορείτε να απολαύσετε συνοδεία ελαιόλαδου στο φούρνο ή σε ειδική συσκευή παρασκευής ποπκορν

4. Κονσερβοποιημένο φαγητό, ντομάτες

Τα κονσερβοποιημένα φαγητά αποτελούν έναν ακόμα κίνδυνο καθώς οι μεταλλικοί περιέκτες είναι επενδυμένοι με τον χημικό παράγοντα BPA,ο οποίος έχει ενοχοποιηθεί σε πειραματικές μελέτες με ποντίκια για πρόκληση ορμονικών διαταραχών στα εγκεφαλικά κύτταρα .Οι ντομάτες σε κονσέρβα μπορούν να προκαλέσουν την εισχώρηση του χημικού αυτού παράγοντα στο φαγητό εξαιτίας της οξύτητας τους.

Εναλλακτικές προτάσεις– Στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε διαθέσιμα κατεψυγμένα ή φρέσκα λαχανικά ανάλογα με τις ανάγκες σας.

5. Υδρογονωμένα ΛίπηΤα λίπη που χαρακτηρίζονται ως υδρογονωμένα είναι παράγωγα χημικής επεξεργασίας. Επίσης,περιέχουν λίπη ωμέγα-6 σε ποσότητες που μπορούν να χαρακτηριστούν επικίνδυνες.Τα λίπη αυτά μπορούν να μεταβάλλουν την δομή της μεμβράνης  του κυττάρου και να οδηγήσουν στην δημιουργία όγκων.

Εναλλακτικές προτάσειςΜπορείτε να επιλέξετε φυσικά έλαια όπως το λάδι ελαιοκράμβης ή κοινό ελαιόλαδο

6. Ψάρια ιχθυοκαλλιέργειας, σολωμόςΟ σολωμός που αλιεύεται στην ανοιχτή θάλασσα περιέχει ένα σύνολο ωφέλιμων πρωτεϊνών για τον ανθρώπινο οργανισμό.Όμως, περισσότερο από το 60 % της συνολικής ποσότητας σολωμού που καταναλώνεται στις ΗΠΑ προέρχεται από ιχθυοκαλλιέργειες.Τα ψάρια αυτά δύναται να περιέχουν μεγάλες ποσότητες αντιβιοτικών και φυτοφαρμάκων, που έχουν συσσωρευτεί στο σώμα του ψαριού. Μετά την κατανάλωση από τον άνθρωπο οι ουσίες αυτές εναποτίθενται και στον οργανισμό μας.

Εναλλακτικές προτάσειςΠροτιμήστε αλιεύματα που προέρχονται από αλιεία σε ανοιχτή θάλασσα ή προσθέστε στη διατροφή σας συμπληρώματα ιχθυέλαιου

7. Τεχνητές γλυκαντικές ουσίεςΟι περισσότερες από αυτές τις ουσίες όπως δηλώνει και το όνομά τους προέρχονται από χημικές διαδικασίες .Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επαρκή δεδομένα για να μπορούμε να υποστηρίξουμε εάν πρόκειται για βλαβερές ουσίες. Ορισμένες έρευνες  υποστηρίζουν ότι οι τεχνητές χρωστικές ουσίες μπορούν να ενεργοποιήσουν την τοξίνη DKP προς δημιουργία όγκων στον εγκέφαλο.

Εναλλακτικές προτάσεις – Η χρήση στέβια είναι μια καλή επιλογή καθώς πρόκειται για φυσικό συστατικό. Επίσης,μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ο πουρές μήλου.

8.Εξευγενισμένο Λευκό ΑλεύριΤο εξευγενισμένο λευκό αλεύρι δεν διατηρεί την διατροφική του αξία εξαιτίας της χημικής επεξεργασίας που έχει υποστεί.Ένα επιπλέον αρνητικό χαρακτηριστικό είναι η χρήση αέριου χλωρίου για να επιτευχθεί το λευκό χρώμα.Επίσης,περιέχει μεγάλη ποσότητα υδατανθράκων,οι οποίο εύκολα μπορούν να μετατραπούν σε ζάχαρη στο ανθρώπινο σώμα, την τροφή των καρκινικών κυττάρων.

Εναλλακτικές προτάσειςΠροσπαθήστε να χρησιμοποιείτε μη εξευγενισμένο αλεύρι ολικής άλεσης για χρήση στην κουζίνα και στο μαγείρεμα.Επίσης,δώστε προσοχή στις ετικέτες που αναγράφουν το ποσοστό λευκασμένου όταν αγοράζετε συσκευασμένα προϊόντα.

9. Συμβατικά φρούτα ή αλλιώς ”βρώμικα φρούτα”
Ένας υγιεινός τρόπος διατροφής περιλαμβάνει φρούτα και λαχανικά σε μεγάλο μέρος.Αν τα φυτικά αυτά προϊόντα όμως περιέχουν χημικά δεν υπάρχουν οφέλη για τον οργανισμό.Ένα κοινό παράδειγμα αποτελεί η ατραζίνη.Η χρήση της έχει απαγορευτεί στην Ευρώπη αλλά ακόμα και σήμερα χρησιμοποιείται ευρέως σε περιοχές όπως η Αμερική EWG έχει διαπιστώσει ότι περίπου το 98%  των προϊόντων που βρίσκουμε στα ράφια περιέχουν χημικά που μπορούν έχουν ενοχοποιηθεί για πρόκληση καρκίνου.

Εναλλακτικές προτάσειςΠροσπαθήστε να βάλετε στην ζωή σας τα βιολογικά προϊόντα.Επίσης, να είστε σχολαστικοί με το πλύσιμο των λαχανικών και των φρούτων πριν την κατανάλωσή τους.

10. Επεξεργασμένο κρέαςΟ κατάλογος των επεξεργασμένων κρεατοσκευασμάτων περιλαμβάνει ποικιλία προϊόντων όπως το μπέικον και τα λουκάνικα.Κατά τη διαδικασία παρασκευής τους συνήθως προστίθενται μεγάλες ποσότητες αλατιού αλλά και ουσίες με βλαπτική επίδραση όπως τα νιτρικά και τα νιτρώδη για να διατηρήσουν το κρέας αναλλοίωτο.Τα πρόσθετα αυτά έχουν επίσης σαν σκοπό να βελτιώσουν τη γεύση και την εμφάνιση αλλά προσθέτουν έναν επιπλέον κίνδυνο στην υγεία σας.

Εναλλακτικές προτάσεις– Προτιμήστε βιολογικό κρέας και κρεατοσκευάσματα με τη λιγότερη δυνατή επεξεργασία .Μην ξεχνάτε πως το προσεκτικό πλύσιμο και μαγείρεμα παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο.

11. Πατατάκια

Τα πατατάκια μπορύν να επιδράσουν βλαπτικά στην υγεία με πολλούς τρόπους.Αρχικά,χρησιμοποιούνται ακατάλληλα λίπη,τα λεγόμενα τρανς-λιπαρά για την παρασκευή τους, τα οποία απορροφώνται.Στη συνέχεια, προστίθεται αλάτι.Τοαλάτι αυξάνει την πιθανότητα καρκινογένεσης αλλά και την πιθανότητα καρδιακών νόσων.Πολλά πατατάκια περιέχουν επίσης τεχνητές χρωστικές ουσίες αλλά και συντηρητικά.

Εναλλακτικές προτάσειςΠροτιμήστε σνακ που είναι ωφέλιμα για την υγεία όπως σπιτικά ποπ-κορν και κουλουράκια ή αποξηραμένες μπανάνες και φρούτα.

12. Γενετικά τροποποιημένα προϊόνταΥπάρχει μεγάλη διχογνωμία σχετικά με το εάν και πόσο βλαβερά είναι τα προϊόντα που προέρχονται από γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.Στα θετικά συγκαταλέγονται ότι τα GMO προϊόντα μπορούν εύκολα να καλλιεργηθούν σε φτωχότερα εδάφη με λιγότερες απαιτήσεις καθώς και ότι έχουν τροποποιηθεί ώστε να είναι πιο αξιόπιστα σε σχέση με τα μη GMO.Όμως, ελάχιστες έρευνες έχουν πραγματοποιηθεί πριν τα προϊόντα αυτά φτάσουν στο τραπέζι μας με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουμε τις μακροπρόθεσμες επιδράσεις.

Εναλλακτικές προτάσεις-Δώστε προσοχή στην ένδειξη GMO που αναγράφεται στις ετικέτες ορισμένων προϊόντων.

13. Μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ

Μελέτες έχουν αποδείξει τη σύνδεση που μπορεί να υπάρχει ανάμεσα στο αλκοόλ και τον καρκίνο σε διάφορα μέρη του σώματος όπως τον οισοφάγο , τον καρκίνο του μαστού στις γυναίκες και τον καρκίνου του εντέρου.Ταυτόχρονα, πολλές μελέτες έχουν αποδείξει τις ευεργετικές ιδιότητες μια μέσης κατανάλωσης αλκοόλ.Γενικά,κυριαρχεί η άποψη πως το αλκοόλ σε μικρές ποσότητες έχει σημαντικά οφέλη για τον οργανισμό.

Εναλλακτικές προτάσειςΕάν νιώθετε πως έχετε εξάρτηση από το αλκοόλ,προσπαθήστε να μειώσετε προοδευτικά την κατανάλωση στο ελάχιστο δυνατό .Μην υπερβαίνετε τα 3 ποτήρια την ημέρα εάν είστε γυναίκα και τα 4 ποτήρια εάν είστε άντρας.Εάν σκέφτεστε να αποβάλλετε τελείως το αλκοόλ από την ζωή σας ενώ μέχρι σήμερα καταναλώνατε μεγάλες ποσότητες,χρειάζεται προσοχή καθώς μπορείτε να παρατηρήσετε συμπτώματα στέρησης.

14.Επεξεργασμένα σάκχαρα

Στα επεξεργασμένα σάκχαρα ανήκει το σιρόπι καλαμποκιού που περιέχει μεγάλη ποσότητα φρουκτόζης αλλά και άλλες ουσίες όπως η μαύρη ζάχαρη στην οποία γίνεται προσθήκη βιομηχανικής μελάσας, αναιρώντας την ιδιότητα της να αποτελεί μια πιο φυσική επιλογή.Τα επεξεργασμένα σάκχαρα προκαλούν υπερέκκριση ινσουλίνης και διαταραχές .Επίσης αποτελούν τροφή για τα καρκινικά κύτταρα.

Εναλλακτικές προτάσειςΔιαβάστε προσεκτικά τις ετικέτες των συσκευασμένων τροφίμων .Η αναλογία ζάχαρης μπορεί να σας εκπλήξει ακόμα και σε τρόφιμα που εκ πρώτης όψεως φαίνονται υγιεινά.Προσπαθήστε να ικανοποιήσετε της επιθυμία για γλυκό με ένα φρούτο.

15. Τρανς ΛιπαράΜε την διαδικασία της υδρογόνωσης τα υγρά λίπη μετατρέπονται σε στερεά,δημιουργώντας αυτά που αποκαλούμε τρανς λιπαρά, αυξάνοντας τον χρόνο συντήρησης τους.Τατρανς λιπαρά ευθύνονται επίσης για καρκινογένεση.Για το λόγο αυτό το 2015 εκδόθηκε οδηγία σύμφωνα με την οποία τα έλαια αυτά θα έπρεπε να απομακρυνθούν τελείως από τα τρόφιμα σε βάθος τριετίας.

Εναλλακτικές προτάσειςΕίναι προτιμότερο να επιλέξετε τρόφιμα με χαμηλό ποσοστό λίπους.Μια καλή επιλογή λιπαρού τροφίμου αποτελεί το βούτυρο, που περιέχει κορεσμένα λίπη.Ακόμα κι αυτό όμως χρειάζεται προσοχή και μέτρο στην κατανάλωση.

16.Καπνιστό κρέας και μπάρμπεκιου

Τα αλιεύματα και το κόκκινο κρέας είναι τα συνήθη προϊόντα κάπνισης και θεωρούνται ως εκλεκτός μεζές.Αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι εορταστικών εκδηλώσεων και συναθροίσεων.Κατά την διαδικασία της κάπνισης όμως μπορούν ν απορροφήσουν μεγάλες ποσότητες πίσσας,η οποία έχει καρκινογόνο δράση.Επίσης ,τα διάφορα παραπροϊόντα του κρέατος όπως το μπέικον ,περιέχουν μεγάλη ποσότητα αλατιού.Κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων καπνιστών έχει συνδεθεί με καρκινογένεση στο έντερο σύμφωνα με την μελέτη των Fritz, W., and Soos, K (1980).Το ψήσιμο σε ψησταριά με κάρβουνα οδηγεί στο σχηματισμό αρωματικών υδρογονανθράκων.Οι ενώσεις αυτές προάγουν την δημιουργία όγκων.

Όλα αυτά όμως αποτελούν εικασίες και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αποτραπεί η χρήση ψησταριάς.Συνίσταται η προσεκτική καθημερινή κατανάλωση αυτής της κατηγορίας τροφίμων ιδιαίτερα σε ότι αφορά τις θερμίδες.Υπολογίζεται ότι μια μέση κατανάλωση 200-300 γραμμαρίων κρέατος ανά ημέρα δεν έχει αρνητική επίδραση στον οργανισμό.

17. Κουλουράκια

Τα κουλουράκια και τα βουτήματα αποτελούν μια γευστική πρόταση αλλά ανήκουν στην κατηγορία των τροφίμων που προκαλούν διαταραχές στα επίπεδα σακχάρου.Έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη και έχει αποδειχθεί σε μελέτες ότι αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου των πνευμόνων σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Τέξας.Η κατηγορία αυτή περιλαμβάνει επίσης το λευκό ψωμί ,τα δημητριακά που χρησιμοποιούνται στο πρωινό αλλά και το ρύζι.Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να επιλέγονται τα αντίστοιχα ολικής άλεσης.

18. Τουρσί

12 Foods Cancer Docs Try to Never Eat
12 Foods Cancer Docs Try to Never Eat

Τα τρόφιμα αυτά περιέχουν μεγάλες ποσότητες συντηρητικών και ιδιαίτερα νιτρώδη με ισχυρές ενδείξεις για πρόκληση καρκίνου .Η κατανάλωση τροφίμων όπως τα αγγουράκια τουρσί έχει συνδεθεί με δημιουργία όγκων στον στόμαχο ή τον θυροειδή αδένα αλλά ακόμα και με καρκίνο των ωοθηκών σύμφωνα με μελέτες στην Αμερική.

19. Βελτιωτικά γεύσης

12 Foods Cancer Docs Try to Never Eat
12 Foods Cancer Docs Try to Never Eat

Σύμφωνα με μελέτες του Πανεπιστημίου του Τέξας οι τεχνητές γεύσεις και τα βελτιωτικά γεύσεων έχουν συνδεθεί με πολλαπλές αναφορές για διαταραχές της υγείας.ΤοFDA έχει απαγορέψει 7 από αυτές τις ουσίες καθώς βρέθηκε ότι προκαλούσαν καρκίνο σε πειραματόζωα σε συνθήκες εργαστηρίου.Οι ουσίες αυτές χρησιμοποιούνται σε πολύ μικρές ποσότητες στα τρόφιμα,μειώνοντας τον κίνδυνο έκθεσης.

20. Τροφές με μεγάλη περιεκτικότητα σε αλάτι

Τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι πρέπει να αποφεύγονται για πολλούς διαφορετικούς λόγους,σύμφωνα με ειδικούς ογκολόγους .Το αλάτι οδηγεί σε αύξηση της αρτηριακής πίεσης και μακροπρόθεσμα με την εμφάνιση καρκίνου.Η νόσος εμφανίζεται στο στομάχι,τον οισοφάγο και το πάγκρεας.Τα άτομα που μπορούν να χαρακτηριστούν ως υψηλού κινδύνου ανήκουν στην ηλικία των 50 +  και πάσχουν από διαβήτη.Η υψηλή κατανάλωση αλατιού έχει συνδεθεί επίσης με πληθώρα άλλων νόσων όπως τα καρδιαγγειακά ,την οστεοπόρωση ακόμα και την παχυσαρκία που πυροδοτούν με την σειρά τους άλλους τύπους καρκίνου.

Πηγή: myhealthreads.com

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.

Σχόλια

Υγεία
Θρεπτικά συστατικά Είναι  πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων των βασικών μετάλλων και βιταμινών για τη γενική υγεία του σώματος. Επίσης, το γιαούρτι περιλαμβάνει  ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο, φώσφορο, σελήνιο και ψευδάργυρο, συστατικά σημαντικά για τον υγιή σχηματισμό των κυττάρων, των οστών, των δοντιών και για την λειτουργία του νευρικού και ανοσοποιητικού συστήματος. Το γιαούρτι και το παγωμένο γιαούρτι είναι επίσης πλούσια στους απαραίτητ...
Περιστατικά
Επιχείρηση από την Πυροσβεστική Επιχείρηση από την Πυροσβεστική πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι Παρασκευής (14/8) στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όταν διαμέρισμα τυλίχθηκε στις φλόγες. Ειδικότερα, το συμβάν εκτυλίχθηκε στην οδό Λεωφόρο Στρατού όταν για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία ξέσπασε φωτιά σε ισόγειο διαμέρισμα. Εντός του διαμερίσματος βρίσκονταν δύο γυναίκες ηλικιωμένες. Άμεσα στο σημείο έσπευσε η Πυροσβεστική, η οποία κατάφερε να απεγκλωβίσει τις...
Περιστατικά
Ιδιαίτερη αδυναμία σε Ιερά Σκεύη ναών φαίνεται πως είχε ένας 36χρονος ομογενής, ο οποίος και συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαγκαδά. Ο δράστης είχε αφαιρέσει Ιερά Σκεύη από εκκλησίες σε διάφορες περιοχές. Συγκεκριμένα, όπως διαπιστώθηκε, ο 36χρονος τον Μάιο και Ιούνιο του τρέχοντος έτους, αφαίρεσε από δύο Ιερούς Ναούς στις περιοχές της Νεάπολης και 40 Εκκλησιών, διάφορα Ιερά Σκεύη (ασημένια ποτήρια, καντήλα, αρτοφόριο κ.ά.) Τον περασμένο...
Περιστατικά
77χρονος πυροβόλησε και τραυμάτισε 58χρονο στην Κατερίνη σήμερα το πρωί. Το περιστατικό έλαβε χώρα στο τέρμα της οδού Αγράφων στην Κατερίνη, κοντά στο γήπεδο του Πιερικού. Σύμφωνα με το Αστυνομικό Δελτίο για άγνωστους μέχρι τώρα λόγους ο 77χρονος κτηνοτρόφος πυροβόλησε και τραυμάτισε 58χρονο επίσης κτηνοτρόφο,  ο οποίος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης. Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κατερίνης ενώ να ανφερθεί πως ο δράστης συνελήφ...
Διάφορα
Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία τερματισμού λειτουργίας των ξενοδοχειακών δομών φιλοξενίας αιτούντων άσυλο στην ηπειρωτική Ελλάδα, η οποία ξεκίνησε σήμερα με το κλείσιμο 6 δομών στα Γρεβενά και μίας (1) στη Φλώρινα, ενώ στα μέσα Ιουλίου είχε προηγηθεί το κλείσιμο αντίστοιχης ξενοδοχειακής δομής φιλοξενίας στην Αργολίδα. Στις δομές φιλοξενίας των Γρεβενών διέμεναν συνολικά 177 άτομα και στη Φλώρινα 43 άτομα. Οι 220 διαμένοντες στις 7 ξενοδοχειακές δομές π...
Οικονομία
Στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας συνταξιούχων του ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρης και η φοροτεχνικός κυρία Σάντρα Γεράγγελου τόσο για το ακανθώδες ζήτημα των αναδρομικών, όσο και για τις ηλεκτρονικές αποδείξεις. «Η συζήτηση για τα αναδρομικά πρέπει να γίνει σε πολιτική βάση. Η κυβέρνηση πρέπει να δώσει τα αναδρομικά σε όλους τους συνταξιούχους χωρίς κανένα προαπαιτούμενο και χωρίς καμία περικοπή», τόνισε αρχικά ο κ. Κουμπούρης, πρόεδρος ομο...
Διάφορα
Συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού. Στο πλαίσιο αυτό χθες, Πέμπτη 13 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (52.203) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις: (9) για λειτουργία καταστημάτων πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, και συγκεκρι...
Διάφορα
Αποκλειστικά πλάνα μέσα από την κλειστή αγορά Μοδιάνο, όπου από τις αρχές της εβδομάδας ξεκίνησαν οι εργασίες ανακατασκευής της δημοσιεύει το makthes.gr.  Στα πλάνα βλέπουμε στην αγορά Μοδιάνο που είναι κλειστή να υπάρχει "πυρετός" εργασιών.  Υπολογίζεται ότι ο χρόνος που θα χρειαστεί μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι εργασίες -στατική ενίσχυση, ηλεκτρομηχανολογικά, αρχιτεκτονικά- είναι 16 με 18 μήνες, δηλαδή περί τα τέλη 2021 με αρχές 2022 η Μοδιάνο θα έχει α...
Κοινωνία
Από νωρίς το πρωί οι πρώτοι εκδρομείς καταφθάνουν κατά δεκάδες στα ΚΤΕΛ Χαλκιδικής, με το λεωφορείο της αστικής συγκοινωνίας, με σκοπό να αναχωρήσουν στις κοντινές παραλίες του δημοφιλούς προορισμού ενόψει Δεκαπενταύγουστου.  Ωστόσο, λίγο πριν την επιβίβασή τους στα λεωφορεία των ΚΤΕΛ, επικρατεί το αδιαχώρητο. Ο ένας είναι κυριολεκτικά πάνω στον άλλον, ενώ οι αποστάσεις ασφαλείας δεν τηρούνται ούτε στο ελάχιστο.  Ακόμη και στον εσωτερικό χώρο των ΚΤΕΛ, όπο...