Πλήγμα στο παρεμπόριο επιχειρούν στη Θεσσαλονίκη: «Ό,τι ήξεραν οι παραβάτες να το ξεχάσουν»

Εντατικοί έλεγχοι για κάπνισμα και διπλοπαρκάρισμα στην πόλη

«Χτύπημα» στο παρεμπόριο επιχειρεί να επιφέρει η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία της Δημοτικής Αστυνομίας με την ΕΛ.ΑΣ. και το Λιμενικό Σώμα.

Σύμφωνα με στοιχεία του δήμου Θεσσαλονίκης, οι έλεγχοι που έγιναν τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο οδήγησαν στην κατάσχεση και καταστροφή 15 τόνων προϊόντων «μαϊμού» από τις λαϊκές αγορές και το παραλιακό μέτωπο της πόλης.

«Ό,τι ήξεραν οι παραβάτες να το ξεχάσουν», είπε χαρακτηριστικά ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, υπεύθυνος για τη Δημοτική Αστυνομία, Δημήτρης Δαγκλής. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων έστειλε το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε στο δημαρχιακό μέγαρο, για πάταξη του παράνομου υπαίθριου εμπορίου.

«Το παρεμπόριο είναι ψηλά στην ατζέντα της διοίκησης. Αποτελεί μεγάλη πληγή για την αγορά της Θεσσαλονίκης. Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, σε συνεργασία με την ελληνική αστυνομία και το λιμενικό, αλλά θέλουμε δίπλα μας και τους πολίτες. Να μην τα αγοράζουν διότι τα προϊόντα αυτά θεωρούνται επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με βάση τα στοιχεία της Δημοτικής Αστυνομίας, για το δίμηνο Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου, συγκροτήθηκαν 28 μεικτά κλιμάκια ελέγχου, υπό την εποπτεία του Συντονιστικού Κέντρου Αγοράς και Αντιμετώπισης Παρεμπορίου, κατά τη διάρκεια των οποίων πραγματοποιήθηκαν 129 έλεγχοι, 18 κατασχέσεις - καταστροφές προϊόντων παρεμπορίου, ενώ επιβλήθηκαν, συνολικά, 38 διοικητικά πρόστιμα στους παραβάτες.

Σύμφωνα με τον κ. Δαγκλή, τα κλιμάκια βρίσκονται σε όλη την πόλη, σχεδόν, σε καθημερινή βάση, ακόμη και τις Κυριακές, πραγματοποιώντας τόσο τακτικούς όσο και αιφνιδιαστικούς ελέγχους, καθώς επιδίωξη είναι πέρα από τα «σεντόνια» να χτυπηθεί το παρεμπόριο και στην πηγή του.

«Προεκλογικά, η παράταξή μου είχε κάνει μια δράση κατά του παρεμπορίου, που φέρει πολλά δεινά στην οικονομία, στην ανάπτυξη, την απασχόληση. Τώρα ως διοίκηση το κάνουμε πράξη και εντατικές προσπάθειες. Το τελευταίο διάστημα έχουμε κατασχέσει περίπου 15 τόνους. Θα συνεχίσουμε», είπε, από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος παρακολούθησε τους τρόπους με τους οποίους καταστρέφονται τα προϊόντα «μαϊμού» αμέσως μετά την κατάσχεση.

Δημοτικοί αστυνομικοί, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, κατέστρεψαν, με ειδικό σπρέι και σφυριά, προϊόντα (από γυαλιά ηλίου, παπούτσια, τσάντες, ρολόγια έως ανθοδέσμες και κόλλες υγρής μορφής), που κατασχέθηκαν, το τριήμερο από 9 έως 11 Νοεμβρίου, από το παραλιακό μέτωπο.

Έλεγχοι για κάπνισμα και διπλοπαρκάρισμα

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος του δήμου Θεσσαλονίκης, επίσης το δίμηνο Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου, για την τήρηση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας. Είναι χαρακτηριστικό πως διενεργήθηκαν 508 έλεγχοι από αυτοτελή κλιμάκια δημοτικών αστυνομικών και βεβαιώθηκαν 79 παραβάσεις, ενώ το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2018 οι έλεγχοι ήταν μηδενικοί.

«Ο σχεδιασμός της δημοτικής αστυνομίας με εισαγγελική εντολή άλλαξε και οι έλεγχοι για τον αντικαπνιστικό νόμο βρέθηκαν στην κορυφή. Η καινούργια διοίκηση του δήμου ανέβασε ακόμη περισσότερο το θέμα και τώρα έχουμε, πρωί - απόγευμα, αντικαπνιστικά κλιμάκια», ανέφερε ο προϊστάμενος διεύθυνσης της Δημοτικής Αστυνομίας, Πέτρος Παπαφίλης.

Στο μεταξύ, ξεπέρασαν το μισό εκατομμύριο οι κλήσεις στους οδηγούς των Ι.Χ. αυτοκινήτων για παραβάσεις στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας από το 2015, έτος κατά το οποίο επανασυστήθηκε η Δημοτική Αστυνομία στον δήμο Θεσσαλονίκης.

«Με τόσες κλήσεις θα έπρεπε, ιδιαίτερα στο κέντρο της πόλης, να μην κουνιέται κουνούπι. Περνάμε όμως και γράφουμε ξανά και ξανά τα ίδια αυτοκίνητα. Τους δίνουμε στο χέρι την κλήση, φεύγουν και επιστρέφουν εκ νέου για να ξαναπαρκάρουν παράνομα. Η νοοτροπία δεν αλλάζει», επισήμανε ο κ. Παπαφίλης.

Όσον αφορά το δίμηνο Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου, υπό τις εντολές της νέας διοίκησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 43.380 τροχονομικές παραβάσεις. Επιπλέον, αφαιρέθηκαν 527 πινακίδες για παρκάρισμα σε ράμπες αναπήρων ή θέσεις που προορίζονται για άτομα με ειδικές ανάγκες, ενώ συγκροτήθηκαν πέντε μικτά κλιμάκια με την Τροχαία Θεσσαλονίκης.

Επίσης, αύξηση παρουσίασαν οι έλεγχοι για την παράνομη ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθώς και οι επισκέψεις κατ' οίκον για θεωρήσεις γνησίου της υπογραφής για δημότες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και αδυνατούν να μετακινηθούν.

πηγή: newsbeast.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.

Σχόλια

Κοινωνία
Ένας άνδρας 82 ετών είναι το τέταρτο άτομο που διέμενε στο γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης και κατέληξε σήμερα από κορωνοϊό. Νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παπανικολάου, ενώ έπασχε από άνοια. Ακόμη οκτώ ασθενείς από το ίδιο γηροκομείο εισήχθησαν σήμερα στο Παπανικολάου με κορωνοϊό. Στο συγκεκριμένο νοσοκομείο νοσηλεύονται 22 άτομα που κόλλησαν τον ιό στο γηροκομείο, από εργαζόμενο του γηροκομείου που νόσησε με τον ιό μετά από επαφή με συγγενικό του πρό...
Πολιτική
Σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση για την ισχυρή αποτρεπτική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων, έστειλε ο πρωθυπουργός από την Σούδα, όπου επισκέφθηκε την 115 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας «Η ισχυρή αποτρεπτική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί προϋπόθεση για την ειρήνη. Και αυτό αποδείχθηκε έμπρακτα στο πεδίο τις τελευταίες μέρες» είπε ο πρωθυπουργός σε συνομιλία που είχε με τους χειριστές και το τεχνικό προσωπικό της Βάσης. Ο πρωθυπουργός τέλ...
Διάφορα
Μια σάλτσα που μυρίζει καλοκαίρι γεμάτη βιταμίνη Ε σε ένα πιάτο ζυμαρικών με ελάχιστα λιπαρά. ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) Για τις σπιτικές παπαρδέλες 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 αβγά 30 γρ. ελαιόλαδο αλάτι Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε 400 γρ. έτοιμες παπαρδέλες Για τη σάλτσα μελιτζάνας και ελιάς 1 μελιτζάνα κομμένη σε κυβάκια 10 ελιές (τύπου καλαμών) σε ροδέλες 250 γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας 300 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 κ.σ. π...
Κοινωνία
Έμφαση στα μέτρα προστασίας και στην αποφυγή του συνωστισμού έδωσαν οι εργαζόμενοι αλλά και ο ίδιος ο Νίκος Βέρτης στο νυχτερινό μαγαζί, όπου εμφανίζεται στη Θεσσαλονίκη.Ο γνωστός τραγουδιστής εκτός από την έκκληση που έκανε στον κόσμο όταν βγήκε στη σκηνή για να τηρηθούν οι αποστάσεις και τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ζήτησε από τους θαμώνες να είναι προσεκτικοί και κατά την έξοδο τους.Συγκεκριμένα, ο Νίκος Βέρτης τελείωσε το πρόγραμμα του και καληνύχτισε το...
Κοινωνία
Στα χέρια της αστυνομίας βρέθηκε, μετά από καταγγελία πολίτη, ιερέας που καλούσε μέσω Facebook τους πιστούς να μη φορούν μάσκα. Το περιστατικό σημειώθηκε στην Κάλυμνο. «Κανείς να μην φορέσει μάσκα στην εορτή της Παναγίας μας!!! Δεν πρέπει να στεναχωρήσουμε την Κυρία Θεοτόκο. Η μητέρα μας θέλει να δει τα πρόσωπα μας. Θέλε να δει την πίστη μας!!! Θέλει να μας ασπαστεί. Θέλει να μας ευλογήσει. Σε αγαπάμε Παναγία μου και είμαι σίγουρος ότι τα παιδιά σου, θα σο...
Περιστατικά
Εξαφανίστηκε χθες από την Θεσσαλονίκη η Κωνσταντίνα Σωτηροπούλου, 15 ετών, στις 7 το απόγευμα. Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για την εξαφάνιση της ανήλικης Κωνσταντίνας Σωτηροπούλου, στις 15/8/2020 και προχώρησε άμεσα στην ενεργοποίηση του μηχανισμού AMBER ALERT HELLAS, καθώς συντρέχουν λόγοι οι οποίοι θέτουν την υγεία της σε κίνδυνο. Η Κωνσταντίνα έχει μαύρα μακριά μαλλιά και καστανά μάτια, κανονικό ύψος και είναι αδύνατη. Την ημέρα που εξαφανίστη...
Κοινωνία
Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από επιπλοκές του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες ένας άνδρας 69 ετών κατέληξε την Παρασκευή στο «Λαϊκό». Ο συνολικός αριθμός των νεκρών στη χώρα μας από την COVID-19 ανέρχεται στους 224. Πηγή: thestival.gr
Πολιτική
Μήνυμα ενότητας έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου εφιστώντας την προσοχή για την τήρηση των μέτρων ώστε να ανακοπεί η μετάδοση του κορωνοϊού.  «Ο φετινός Δεκαπενταύγουστος μας βρίσκει όλους σε φυσική απόσταση μεταξύ μας. Όμως, ενωμένους όσο ποτέ. Γι’ αυτό και τον υποδεχόμαστε μαζί αλλά και ο καθένας ξεχωριστά: Φοράμε τη μάσκα μας. Δεν συνωστιζόμαστε. Και τηρούμε τις οδηγίες των γιατρών και της Πολιτείας....
Διάφορα
Σε ένα καλοκαίρι που όλα τα ζήσαμε διαφορετικά από τις προηγούμενες χρονιές, δεν θα μπορούσε να μην είναι διαφορετική και η Χαλκιδική. Οι λίγοι τουρίστες που επισκέφθηκαν φέτος τόσο τη Χαλκιδική όσο και την υπόλοιπη χώρα έδωσαν τη δυνατότητα στους Έλληνες που εξόρμησαν για τις ολιγοήμερες διακοπές τους να απολαύσουν τις πανέμορφες παραλίες με λιγότερο κόσμο (και αποστάσεις) και να γνωρίσουν μέρη και "κρυμμένους θησαυρούς" που δεν είχε τύχει να επισκεφθούν....