Θεσσαλονίκη: Ο κλάδος του franchise που «νίκησε» την κρίση

Ανακαλύψτε νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες και το concept που σας ταιριάζει στην 14η Έκθεση KEM Franchise Βορείου Ελλάδος

Με αυξημένο αριθμό εκθετών πραγματοποιείται φέτος στη Θεσσαλονίκη η 14η Έκθεση KEM Franchise Βορείου Ελλάδος, η οποία θα δώσει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να ενημερωθούν για το franchise, να διαλέξουν μέσα από μία μεγάλη ποικιλία το concept που τους ταιριάζει να μιλήσουν αυτοπροσώπως με την εταιρία που επιθυμούν και να ανακαλύψουν νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες.

Ειδικότερα, η KEM Franchise εγκαινιάζεται σήμερα στις 18.00 στο ξενοδοχείο Porto Palace στην Θεσσαλονίκη (26ης Οκτωβρίου 65) από τον υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) κ. Θεόδωρο Καράογλου και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 10 Νοεμβρίου.

"Στην έκθεση της Θεσσαλονίκης έρχονται εταιρείες από όλη την Ελλάδα οι οποίες ενδιαφέρονται να αναπτυχθούν στη Βόρεια Ελλάδα", τονίζει ο Μαξ Κωνσταντινίδης Πρόεδρος της KEM ΕXPO και διοργανωτής της έκθεσης KEM FRANCHISE.

Ποιες κατηγορίες συμμετέχουν

Εκτός από επιτυχημένες αλυσίδες franchise συμμετέχουν και πολλές νεοεισερχόμενες στον κλάδο σε κατηγορίες όπως η ενέργεια, τα ανθοπωλεία, τα Sushi, Airbnb κ.ά.

Συνολικά συμμετέχουν πολλές κατηγορίες καθώς αυτός είναι ο στόχος των διοργανωτών, να υπάρχει μεγάλη ποικιλία και όχι απλώς πολλοί εκθέτες από την ίδια κατηγορία, ώστε ο επισκέπτης να βρει αυτό που του ταιριάζει.

Συγκεκριμένα συμμετέχουν οι εξής κατηγορίες:

Τρόφιμα– Super Market – Mini Market

Sushi – Snack

Street food

Ζαχαροπλαστεία

Café

Θεματικά Εστιατόρια

Υγεία–Προσωπική Φροντίδα- Ομορφιά

Υποδήματα

Ανθοπωλεία

Γυμναστήρια

Παροχή Υπηρεσιών

Εκπαίδευση – Επιμόρφωση

Προγράμματα Ανάπτυξης Εγκεφάλου για Παιδιά

Μικροαντικείμενα Οικιακού Εξοπλισμού

Δώρα – Gadget

Ενέργεια

Μεσιτικά Γραφεία

Διαχείριση Airbnb

Διάφορα

Αντοχή και ανάπτυξη εν μέσω κρίσης

Μετά την πολύ επιτυχημένη περσινή διοργάνωση στη Θεσσαλονίκη, την οποία επισκέφθηκαν σχεδόν δύο χιλιάδες άτομα, υπήρξε ουσιαστικά η απαίτηση να πραγματοποιηθεί και φέτος KEM Franchise Βορείου Ελλάδος, παρότι κανονικά η έκθεση γινόταν κάθε δυο χρόνια (με εξαίρεση το διάστημα μετά την έκθεση του 2015, οπότε λόγω κρίσης η επόμενη έκθεση έγινε μετά 3 χρόνια). Το μεγάλο ενδιαφέρον που παρατηρείται οδηγεί μάλιστα τους διοργανωτές στη σκέψη να κάνουν την έκθεση κάθε χρόνο από δω και στο εξής. "Η ανάκαμψη φαίνεται στον εμπορικό κόσμο και ειδικά στον κλάδο του franchise", όπως λέει ο κ. Κωνσταντινίδης υπενθυμίζοντας πάντως ότι το franchise έδειξε αντοχές ακόμη και στην περίοδο της κρίσης. "Φανταστείτε ότι την περίοδο της κρίσης τα τελευταία 3 χρόνια μόνο από όσους συμμετείχαν στις εκθέσεις KEM στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη άνοιξαν πάνω από 1000 franchise με αρχική επένδυση που ξεπέρασε τα 150 εκατ. ευρώ ενώ δημιουργήθηκαν και 10.000 νέες θέσεις εργασίας", υπογραμμίζει.

Σήμερα λειτουργούν 700 αλυσίδες που αναπτύσσονται με τη μέθοδο του franchise, υπάρχουν 20.000 franchisees ενώ περίπου 150.000 είναι οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στον κλάδο του franchise.

Τα στοιχεία αυτά, σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντινίδη, δείχνουν τη δυναμική του κλάδου και το γεγονός ότι άντεξε και αναπτύχθηκε ακόμη και εν μέσω κρίσης, ενώ η εκτίμηση είναι ότι με τη διαφαινόμενη ανάκαμψη της οικονομίας το franchise θα δουλέψει πολύ περισσότερο "γιατί ο κάθε επενδυτής θέλει να επενδύσει σε μια επώνυμη αλυσίδα και να έχει μια προστασία, βρισκόμενος κάτω από μια "ομπρέλα" που θα προστατεύει την επιχείρησή του και τα κεφάλαιά του".

Όπως λέει ο ίδιος, τα πλεονεκτήματα του franchise είναι πάρα πολύ ισχυρά. Συγκεκριμένα θυμίζει ότι σύμφωνα με έρευνα που είχε δημοσιεύσει πριν 2-3 χρόνια η ICAP πάνω από 60% των νέων επιχειρήσεων έκλειναν εντός μιας 5ετίας, ενώ στο franchise το αντίστοιχο ποσοστό δεν υπερβαίνει το 3%. Επισημαίνει ακόμη ότι σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις ο franchisor θα κατεβάσει εντελώς τις ταμπέλες από μια επιχείρηση. Αντιθέτως προσπαθεί να συνεχίσει η επιχείρηση με άλλον franchisee. Διευκρινίζει ωστόσο ότι "μιλάμε πάντα για σοβαρές εταιρείες". Αυτό εξάλλου είναι κάτι που οι διοργανωτές ελέγχουν προσεκτικά σε ότι αφορά τους εκθέτες που συμμετέχουν στην KEM Franchise, θέτοντας ως προαπαιτούμενο το να έχουν τη σωστή υποδομή.

Ευκαιρίες στο πλαίσιο της έκθεσης

Ο κ. Κωνσταντινίδης τονίζει ακόμη ότι στο πλαίσιο της έκθεσης θα υπάρξουν πολύ καλές ευκαιρίες για ενδιαφερόμενους επενδυτές. Σύμφωνα με έρευνα της ΚΕΜ, πάνω από 8 στους 10 ερωτώμενους που επισκέφθηκαν την περσινή έκθεση στη Θεσσαλονίκη, παρουσιάζει επενδυτική δυνατότητα ή πρόθεση επένδυσης έως 100.000 ευρώ. Πάντως στην έκθεση  συμμετέχουν concept που απαιτούν μικρά κεφάλαια (10-20 χιλιάδες ευρώ), ενώ δεν θα λείπουν και οι επενδυτικές προτάσεις μεγαλύτερης κλίμακας. Ωστόσο ο κ. Κωνσταντινίδης αναφέρει ότι κάποιοι franchisor προσφέρουν διευκολύνσεις, επιδοτώντας μεγάλο μέρος της απαιτούμενης αρχικής επένδυσης με άτοκο δάνειο. Αναφέρει ακόμη ότι αρχίζουν να μπαίνουν πολύ υγιή θεμέλια στο franchisor καθώς αυτοί που επενδύουν προχωρούν σε αυτήν την κίνηση χωρίς δανειακά κεφάλαια. Οι κινήσεις γίνονται με ίδια κεφάλαια και με ό,τι διευκόλυνση κάνει ο franchisor.

Η συμβουλή του κ. Κωνσταντινίδης προς τους υποψήφιους επενδυτές πάντως είναι πρώτα πρώτα να σκεφτούν αν το franchise που θα πάρουν τους ταιριάζει, να πάρουν υπόψη όλες τις παραμέτρους και να το συζητήσουν με την οικογένειά τους γιατί κάποια από τα concepts απαιτούν εργασία και τα Σαββατοκύριακα και τις γιορτές κλπ. "Να επενδύσουν μόνο αν είναι σίγουροι" και αφού έχουν κάνει έρευνα σε επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται ήδη στη συγκεκριμένη αλυσίδα.

Χρήσιμα

Οι διοργανωτές καλούν τους ενδιαφερόμενους σε ένα επενδυτικό τριήμερο στη Θεσσαλονίκη το οποίο θα τους εξασφαλίσει την μελλοντική επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Αναμένουν μάλιστα αύξηση επισκεψιμότητας, με δεδομένο ότι και στην αντίστοιχη έκθεση της Αθήνας που έγινε τον περασμένο Μάρτιο η επισκεψιμότητα αυξήθηκε κατά 30%.

Στα πλαίσια της έκθεσης θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο (9-10 Νοεμβρίου) 29 σεμινάρια από επαγγελματίες του κλάδου οι οποίοι θα μεταφέρουν τις γνώσεις τους σε ό,τι αφορά το θεσμό του franchise με στόχο όσοι τα παρακολουθήσουν να αποκτήσουν ολοκληρωμένη γνώση γύρω από το θέμα. Τα σεμινάρια θα αρχίζουν στις 12.00 και θα ολοκληρώνονται το απόγευμα.

Μεταξύ άλλων θα αναλυθούν οι λόγοι για να ξεκινήσει κανείς τη δική του επιχείρησης, γιατί να επιλέξει κανείς το franchising, τα βήματα για μια βιώσιμη επιχειρηματική δραστηριότητα αλλά και τα συνήθη προβλήματα, αλλά και θέματα που αφορούν το μάρκετινγκ, τις επιδοτήσεις, τη διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού, το networking κ.ά.

 Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι:

-Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 18:00 έως 21:00

-Σάββατο 9 Νοεμβρίου και Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 10:30 έως 20:00

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου και ώρα 18:00 στην reception του Porto Palace. Χαιρετισμό θα απευθύνουν εκτός από τον κ. Καράογλου και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Γιουτίκας, ενώ έχει προσκληθεί και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

πηγή: typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.

Σχόλια

Κοινωνία
Στον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης μεταβαίνει εκτάκτως σήμερα ο Σωτήρης Τσιόδρας, μετά τον εντοπισμό θετικών κρούσματα κορωνοϊού, μεταδίδει το skai.gr. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι επτά ηλικιωμένοι θετικοί στην COVID-19 νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Παπανικολάου και η κατάσταση της υγείας τους είναι επιβαρυμένη, καθώς έχουν υποκείμενα νοσήματα.  Από τον οίκο ευγηρίας έχουν ληφθεί περισσότερα από 170 δείγματα.
Πολιτική
Επιπλέον -σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες που μεταδίδουν ο “Ελεύθερος Τύπος” και ο ΣΚΑΙ- όλα τα πλοία του Ναυτικού από το Γκιολτζούκ (Προποντίδα) αναμένεται να μεταβούν στη Μεσόγειο. Σημειώνεται πως το πως το Oruc Reis το συνοδεύουν 1 φρεγάτα και 4 κορβέτες, κινείται βορειοανατολικά, πλέει με σταθερή ταχύτητα περίπου 4 κόμβων και βρίσκεται περίπου 40 ναυτικά μίλια από το δυτικό άκρο, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό παρακολο...
Πολιτισμός
Παναγία Σουμελά: Με περιορισμούς, σύμφωνα με τις οδηγίες της πολιτείας και των ειδικών για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού, θα πραγματοποιηθεί ο εορτασμός της Παναγίας Σουμελά, στα υψώματα του Βερμίου, στην Καστανιά Ημαθίας. Παναγία Σουμελά: Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι διοργανωτές έχουν ανακοινώσει τους όρους με τους οποίους οι επισκέπτες θα κινηθούν στον χώρο του προσκυνήματος, με τήρηση όλων των προβλεπομένων υγειονομικών κανόνων και των απαραίτητων...
Οικονομία
Ντόμινο οικονομικών επιπτώσεων αναμένεται στην πόλη της Θεσσαλονίκης μετά την ματαίωση της ΔΕΘ. Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε για το θέμα ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ κ. Κυριάκος Ποζρικίδης. «Oι εξελίξεις στο οικονομικό και κοινωνικό αποτύπωμα θα είναι αρνητικές και θα δούμε πώς θα το ξεπεράσουμε» σημείωσε. Σύμφωνα με εκτιμήσεις «η πόλη θα χάσει περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η δική μας απώλεια θα είναι περίπου 5 εκατομμύρια τζίρου» είπε μεταξ...
Διάφορα
Προβληματίζουν οι εικόνες από λαϊκή αγορά του Ελευθερίου - Κορδελιού στις οποίες, όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες του makthes.gr, τα περιοριστικά μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού πάνε... περίπατο.  Παρά την αυξημένη κίνηση, πολλοί πωλητές αλλά και καταναλωτές δεν χρησιμοποιούν μάσκα ή γάντια στις αγοραπωλησίες τους ούτε τηρούν και τις απαραίτητες αποστάσεις, όπως προβλέπουν οι ισχύουσες διατάξεις κοινής Υπουργικής Απόφασης για την αποφυγή...
Κοινωνία
Κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν και σε δεύτερο γάμο, αυτή τη φορά πολιτικό, που έγινε στον Έβρο και ήδη έχει προκληθεί αναστάτωση στην περιοχή που πραγματοποιήθηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες του evros-news.gr, τόσο ο γαμπρός όσο και η νύφη βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό μετά από τεστ που έκαναν. Ήρθαν από το εξωτερικό, όπου αυτό τον καιρό είναι οι επαγγελματικές υποχρεώσεις του γαμπρού και η χώρα στην οποία βρισκόταν έχει σημαντικό πρόβλημα με πολλά κρούσματ...
Υγεία
Λάβρος ο δήμαρχος Σιθωνίας, Κυπαρίσσης Ντέμπλας, κάνει λόγο για «σκοταδισμό του ΕΟΔΥ», μιλώντας στο TyposThes σχετικά με το κρούσμα κορωνοϊού που υπάρχει στην περιοχή. Ειδικότερα, συναγερμός έχει σημάνει στη Νικήτη μετά από κρούσμα κορωνοϊού σε επιχείρηση με τον δήμαρχο, ωστόσο, να θέτει πολύ σοβαρά ζητήματα σχετικά με τη διαχείρηση της κατάστασης από ΕΟΔΥ και Πολιτική Προστασία. Ο ίδιος ο δήμος Σιθωνίας επίσημα δεν έχει ενημερωθεί για τίποτα, καταγγέλλει...
Διάφορα
Πρόστιμα σε 2 καταστήματα στη Θεσσαλονίκη τα οποία παραβίασαν τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό σε ό,τι έχει να κάνει με το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (μπαρ - εστιατόρια) επιβλήθηκαν από την αστυνομία έπειτα από τους ελέγχους που έγιναν χθες το βράδυ κατά την πρώτη μέρα εφαρμογής των νέων μέτρων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αστυνομία, πρόστιμο €10.000 επιβλήθηκε σε ένα κατάστημα στο κέντρο και άλλο ένα στην Τούμπα, τα οποία...
Κοινωνία
Την ανιούσα έχει πάρει ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, επτά ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν το πρωί της Τετάρτης στο Γενικό Νοσοκομείο Παπανικολάου, οι οποίοι φιλοξενούνταν σε οίκο ευγηρίας της Θεσσαλονίκης και είναι θετικοί στην COVID-19. Πρόκειται για πέντε άνδρες και δύο γυναίκες ηλικίας από 80 έως 92 ετών. Όλοι τους νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ, στο απλό τμήμα νοσηλείας για COVID-19. Αυτήν την ώρα, στο ίδιο...