Θεσσαλονίκη: Ο κλάδος του franchise που «νίκησε» την κρίση

Ανακαλύψτε νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες και το concept που σας ταιριάζει στην 14η Έκθεση KEM Franchise Βορείου Ελλάδος

Με αυξημένο αριθμό εκθετών πραγματοποιείται φέτος στη Θεσσαλονίκη η 14η Έκθεση KEM Franchise Βορείου Ελλάδος, η οποία θα δώσει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να ενημερωθούν για το franchise, να διαλέξουν μέσα από μία μεγάλη ποικιλία το concept που τους ταιριάζει να μιλήσουν αυτοπροσώπως με την εταιρία που επιθυμούν και να ανακαλύψουν νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες.

Ειδικότερα, η KEM Franchise εγκαινιάζεται σήμερα στις 18.00 στο ξενοδοχείο Porto Palace στην Θεσσαλονίκη (26ης Οκτωβρίου 65) από τον υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) κ. Θεόδωρο Καράογλου και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 10 Νοεμβρίου.

"Στην έκθεση της Θεσσαλονίκης έρχονται εταιρείες από όλη την Ελλάδα οι οποίες ενδιαφέρονται να αναπτυχθούν στη Βόρεια Ελλάδα", τονίζει ο Μαξ Κωνσταντινίδης Πρόεδρος της KEM ΕXPO και διοργανωτής της έκθεσης KEM FRANCHISE.

Ποιες κατηγορίες συμμετέχουν

Εκτός από επιτυχημένες αλυσίδες franchise συμμετέχουν και πολλές νεοεισερχόμενες στον κλάδο σε κατηγορίες όπως η ενέργεια, τα ανθοπωλεία, τα Sushi, Airbnb κ.ά.

Συνολικά συμμετέχουν πολλές κατηγορίες καθώς αυτός είναι ο στόχος των διοργανωτών, να υπάρχει μεγάλη ποικιλία και όχι απλώς πολλοί εκθέτες από την ίδια κατηγορία, ώστε ο επισκέπτης να βρει αυτό που του ταιριάζει.

Συγκεκριμένα συμμετέχουν οι εξής κατηγορίες:

Τρόφιμα– Super Market – Mini Market

Sushi – Snack

Street food

Ζαχαροπλαστεία

Café

Θεματικά Εστιατόρια

Υγεία–Προσωπική Φροντίδα- Ομορφιά

Υποδήματα

Ανθοπωλεία

Γυμναστήρια

Παροχή Υπηρεσιών

Εκπαίδευση – Επιμόρφωση

Προγράμματα Ανάπτυξης Εγκεφάλου για Παιδιά

Μικροαντικείμενα Οικιακού Εξοπλισμού

Δώρα – Gadget

Ενέργεια

Μεσιτικά Γραφεία

Διαχείριση Airbnb

Διάφορα

Αντοχή και ανάπτυξη εν μέσω κρίσης

Μετά την πολύ επιτυχημένη περσινή διοργάνωση στη Θεσσαλονίκη, την οποία επισκέφθηκαν σχεδόν δύο χιλιάδες άτομα, υπήρξε ουσιαστικά η απαίτηση να πραγματοποιηθεί και φέτος KEM Franchise Βορείου Ελλάδος, παρότι κανονικά η έκθεση γινόταν κάθε δυο χρόνια (με εξαίρεση το διάστημα μετά την έκθεση του 2015, οπότε λόγω κρίσης η επόμενη έκθεση έγινε μετά 3 χρόνια). Το μεγάλο ενδιαφέρον που παρατηρείται οδηγεί μάλιστα τους διοργανωτές στη σκέψη να κάνουν την έκθεση κάθε χρόνο από δω και στο εξής. "Η ανάκαμψη φαίνεται στον εμπορικό κόσμο και ειδικά στον κλάδο του franchise", όπως λέει ο κ. Κωνσταντινίδης υπενθυμίζοντας πάντως ότι το franchise έδειξε αντοχές ακόμη και στην περίοδο της κρίσης. "Φανταστείτε ότι την περίοδο της κρίσης τα τελευταία 3 χρόνια μόνο από όσους συμμετείχαν στις εκθέσεις KEM στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη άνοιξαν πάνω από 1000 franchise με αρχική επένδυση που ξεπέρασε τα 150 εκατ. ευρώ ενώ δημιουργήθηκαν και 10.000 νέες θέσεις εργασίας", υπογραμμίζει.

Σήμερα λειτουργούν 700 αλυσίδες που αναπτύσσονται με τη μέθοδο του franchise, υπάρχουν 20.000 franchisees ενώ περίπου 150.000 είναι οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στον κλάδο του franchise.

Τα στοιχεία αυτά, σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντινίδη, δείχνουν τη δυναμική του κλάδου και το γεγονός ότι άντεξε και αναπτύχθηκε ακόμη και εν μέσω κρίσης, ενώ η εκτίμηση είναι ότι με τη διαφαινόμενη ανάκαμψη της οικονομίας το franchise θα δουλέψει πολύ περισσότερο "γιατί ο κάθε επενδυτής θέλει να επενδύσει σε μια επώνυμη αλυσίδα και να έχει μια προστασία, βρισκόμενος κάτω από μια "ομπρέλα" που θα προστατεύει την επιχείρησή του και τα κεφάλαιά του".

Όπως λέει ο ίδιος, τα πλεονεκτήματα του franchise είναι πάρα πολύ ισχυρά. Συγκεκριμένα θυμίζει ότι σύμφωνα με έρευνα που είχε δημοσιεύσει πριν 2-3 χρόνια η ICAP πάνω από 60% των νέων επιχειρήσεων έκλειναν εντός μιας 5ετίας, ενώ στο franchise το αντίστοιχο ποσοστό δεν υπερβαίνει το 3%. Επισημαίνει ακόμη ότι σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις ο franchisor θα κατεβάσει εντελώς τις ταμπέλες από μια επιχείρηση. Αντιθέτως προσπαθεί να συνεχίσει η επιχείρηση με άλλον franchisee. Διευκρινίζει ωστόσο ότι "μιλάμε πάντα για σοβαρές εταιρείες". Αυτό εξάλλου είναι κάτι που οι διοργανωτές ελέγχουν προσεκτικά σε ότι αφορά τους εκθέτες που συμμετέχουν στην KEM Franchise, θέτοντας ως προαπαιτούμενο το να έχουν τη σωστή υποδομή.

Ευκαιρίες στο πλαίσιο της έκθεσης

Ο κ. Κωνσταντινίδης τονίζει ακόμη ότι στο πλαίσιο της έκθεσης θα υπάρξουν πολύ καλές ευκαιρίες για ενδιαφερόμενους επενδυτές. Σύμφωνα με έρευνα της ΚΕΜ, πάνω από 8 στους 10 ερωτώμενους που επισκέφθηκαν την περσινή έκθεση στη Θεσσαλονίκη, παρουσιάζει επενδυτική δυνατότητα ή πρόθεση επένδυσης έως 100.000 ευρώ. Πάντως στην έκθεση  συμμετέχουν concept που απαιτούν μικρά κεφάλαια (10-20 χιλιάδες ευρώ), ενώ δεν θα λείπουν και οι επενδυτικές προτάσεις μεγαλύτερης κλίμακας. Ωστόσο ο κ. Κωνσταντινίδης αναφέρει ότι κάποιοι franchisor προσφέρουν διευκολύνσεις, επιδοτώντας μεγάλο μέρος της απαιτούμενης αρχικής επένδυσης με άτοκο δάνειο. Αναφέρει ακόμη ότι αρχίζουν να μπαίνουν πολύ υγιή θεμέλια στο franchisor καθώς αυτοί που επενδύουν προχωρούν σε αυτήν την κίνηση χωρίς δανειακά κεφάλαια. Οι κινήσεις γίνονται με ίδια κεφάλαια και με ό,τι διευκόλυνση κάνει ο franchisor.

Η συμβουλή του κ. Κωνσταντινίδης προς τους υποψήφιους επενδυτές πάντως είναι πρώτα πρώτα να σκεφτούν αν το franchise που θα πάρουν τους ταιριάζει, να πάρουν υπόψη όλες τις παραμέτρους και να το συζητήσουν με την οικογένειά τους γιατί κάποια από τα concepts απαιτούν εργασία και τα Σαββατοκύριακα και τις γιορτές κλπ. "Να επενδύσουν μόνο αν είναι σίγουροι" και αφού έχουν κάνει έρευνα σε επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται ήδη στη συγκεκριμένη αλυσίδα.

Χρήσιμα

Οι διοργανωτές καλούν τους ενδιαφερόμενους σε ένα επενδυτικό τριήμερο στη Θεσσαλονίκη το οποίο θα τους εξασφαλίσει την μελλοντική επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Αναμένουν μάλιστα αύξηση επισκεψιμότητας, με δεδομένο ότι και στην αντίστοιχη έκθεση της Αθήνας που έγινε τον περασμένο Μάρτιο η επισκεψιμότητα αυξήθηκε κατά 30%.

Στα πλαίσια της έκθεσης θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο (9-10 Νοεμβρίου) 29 σεμινάρια από επαγγελματίες του κλάδου οι οποίοι θα μεταφέρουν τις γνώσεις τους σε ό,τι αφορά το θεσμό του franchise με στόχο όσοι τα παρακολουθήσουν να αποκτήσουν ολοκληρωμένη γνώση γύρω από το θέμα. Τα σεμινάρια θα αρχίζουν στις 12.00 και θα ολοκληρώνονται το απόγευμα.

Μεταξύ άλλων θα αναλυθούν οι λόγοι για να ξεκινήσει κανείς τη δική του επιχείρησης, γιατί να επιλέξει κανείς το franchising, τα βήματα για μια βιώσιμη επιχειρηματική δραστηριότητα αλλά και τα συνήθη προβλήματα, αλλά και θέματα που αφορούν το μάρκετινγκ, τις επιδοτήσεις, τη διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού, το networking κ.ά.

 Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι:

-Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 18:00 έως 21:00

-Σάββατο 9 Νοεμβρίου και Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 10:30 έως 20:00

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου και ώρα 18:00 στην reception του Porto Palace. Χαιρετισμό θα απευθύνουν εκτός από τον κ. Καράογλου και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Γιουτίκας, ενώ έχει προσκληθεί και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

πηγή: typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Δεν υπάρχουν ακόμη συστάσεις
Log in ,
to rate and recommend

Σχόλια

Υγεία
Τα μονοακόρεστα λίπη από φυτικές πηγές μπορεί να συμβάλλουν στη μακροζωία αφού οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι συνδέονται με χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου, όχι μόνο από καρδιακές παθήσεις αλλά και από άλλες αιτίες Η προκαταρκτική έρευνα παρουσιάστηκε στη φετινή επιστημονική συνάντηση της American Heart Association για την επιδημιολογία και την πρόληψη, τον τρόπο ζωής και την καρδιομεταβολική υγεία, μια παγκόσμια ανταλλαγή των τελευταίων εξελίξεων στην καρδιαγγ...
Κοινωνία
«Εμείς πιστεύουμε ότι όχι μόνο δεν είναι δυνατόν να ρίχνουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί, αλλά ότι στο δημογραφικό οποιαδήποτε καθυστέρηση είναι εγκληματική», προσθέτει η κ. Γεννηματά. Επισημαίνει μάλιστα ότι το Κίνημα Αλλαγής με τροπολογία στη Βουλή προτείνει: 200 ευρώ το μήνα επίδομα για τα τρία (3) πρώτα χρόνια ζωής του παιδιού, τη σύσταση Ειδικής Γραμματείας Δημογραφικής Πολιτικής, την εκπόνηση Εθνικού Σχεδίου για το Δημογραφικό από νεοσυσταθείσα Εθνι...
Οικονομία
Από 84 έως 1.764 ευρώ θα είναι τα αναδρομικά που θα λάβουν με τις συντάξεις Απριλίου περίπου 1 εκατ. συνταξιούχοι κύριων και επικουρικών συντάξεων μέσω του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου το οποίο θα μείνει σε δημόσια διαβούλευση έως τις 7 Φεβρουαρίου.  Στη συνέχεια θα έλθει στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής και πιο μετά στην Ολομέλεια. Στόχος είναι η ψήφισή του έως τα τέλη Φεβρουαρίου.  Λόγω της αύξησης των ποσοστών αναπλήρωσης (για όσους έχουν πάνω από 30...
Εγκληματικότητα
Εξιχνιάσθηκε έπειτα από αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού και επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 24χρονου ημεδαπού που έλαβε χώρα πρωινές ώρες της 01-01-2020 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 20χρονος αλλοδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτ...
Πολιτική
Τη διαγραφή του Θεόδωρου Ζαγοράκη από την ευρωομάδα της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Όπως είπε ο κ. Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η διαγραφή του κ. Ζαγοράκη ήταν απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. "Η Κυβέρνηση δεν εκβιάζεται. Με απόφασή του Πρωθυπουργού, διαγράφεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Ευρωβουλευτής κ. Θεόδωρος...
Σπορ
Με κυβερνητική απόφαση του πρωθυπουργού καταργούνται οι εξοντωτικές κυρώσεις για θέματα όπως αυτό της ΕΕΑ. Έτσι, ΠΑΟΚ και Ξάνθη δεν κινδυνεύουν με υποβιβασμό παρά την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Η κυβέρνηση "άδειασε" τόσο τον υφυπουργό Αθλητισμού, όσο και την ίδια την ΕΕΑ και με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη ανατρέπει πλήρως την κατάσταση στην υπόθεση ΠΑΟΚ και Ξάνθης, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν. Με νομοθετική ρύθμιση καταργ...
Διάφορα
Τι αναφέρει η ανακοίνωση Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος είναι για αύριο, Τετάρτη σε περιοχές της Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, από τις 8:00 έως τις 10:30 διακοπή ηλεκτροδότησης θα σημειωθεί στις οδούς: Ερμού (από Βενιζέλου έως Μενεξέ), Σπανδωνη, Βενιζέλου (από Βασ, Ηρακλείου εως Παπαδοπούλου), Ασκητου, στο κέντρο της πόλης. Από τις 8:00 έως τις 11:00 διακοπή ρεύματος θα σημειωθεί στις οδούς: Αγ. Γεωργίου (Από Κ. Καραμανλή έως Αγ. Στεφάνου), Αγαθουπόλεως...
Διάφορα
Ως στόχο έχουν την αλλαγή του φωτισμού και την τοποθέτηση νέων λαμπών, αλλά και την συντήρηση των κολονών που βρίσκονται στα πεζοδρόμια αριστερά και δεξιά του δρόμου. Συγκεκριμένα, η συντήρηση ηλεκτροφωτισμού πραγματοποιείται στις οδούς Μανουσογιαννάκη, Στρατηγού Δαγκλή με μέλημα του δήμου να υπάρξει γενική συντήρηση σε όλο το οικοδομικό τετράγωνο της περιοχής. Δείτε φωτογραφίες του ThessToday.gr Πηγή: thesstoday.gr
Υγεία
Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας προήδρευσε στη συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕΣΥΠΕ) που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα. Στη συνεδρίαση του ΚΕΣΥΠΕ παρουσιάστηκε το σχέδιο δράσης Υπουργείου Υγείας και ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος κοροναϊού στην Ελλάδα. Ο Υπουργός Υγείας ενέκρινε τα νοσοκομεία της χώρας που ορίζονται ως νοσοκομεία αναφοράς και συντόνισε τις δράσεις των συναρμόδιων φορέων. Νοσοκομεία αναφορ...