Θεσσαλονίκη: Ο κλάδος του franchise που «νίκησε» την κρίση

Ανακαλύψτε νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες και το concept που σας ταιριάζει στην 14η Έκθεση KEM Franchise Βορείου Ελλάδος

Με αυξημένο αριθμό εκθετών πραγματοποιείται φέτος στη Θεσσαλονίκη η 14η Έκθεση KEM Franchise Βορείου Ελλάδος, η οποία θα δώσει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να ενημερωθούν για το franchise, να διαλέξουν μέσα από μία μεγάλη ποικιλία το concept που τους ταιριάζει να μιλήσουν αυτοπροσώπως με την εταιρία που επιθυμούν και να ανακαλύψουν νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες.

Ειδικότερα, η KEM Franchise εγκαινιάζεται σήμερα στις 18.00 στο ξενοδοχείο Porto Palace στην Θεσσαλονίκη (26ης Οκτωβρίου 65) από τον υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) κ. Θεόδωρο Καράογλου και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 10 Νοεμβρίου.

"Στην έκθεση της Θεσσαλονίκης έρχονται εταιρείες από όλη την Ελλάδα οι οποίες ενδιαφέρονται να αναπτυχθούν στη Βόρεια Ελλάδα", τονίζει ο Μαξ Κωνσταντινίδης Πρόεδρος της KEM ΕXPO και διοργανωτής της έκθεσης KEM FRANCHISE.

Ποιες κατηγορίες συμμετέχουν

Εκτός από επιτυχημένες αλυσίδες franchise συμμετέχουν και πολλές νεοεισερχόμενες στον κλάδο σε κατηγορίες όπως η ενέργεια, τα ανθοπωλεία, τα Sushi, Airbnb κ.ά.

Συνολικά συμμετέχουν πολλές κατηγορίες καθώς αυτός είναι ο στόχος των διοργανωτών, να υπάρχει μεγάλη ποικιλία και όχι απλώς πολλοί εκθέτες από την ίδια κατηγορία, ώστε ο επισκέπτης να βρει αυτό που του ταιριάζει.

Συγκεκριμένα συμμετέχουν οι εξής κατηγορίες:

Τρόφιμα– Super Market – Mini Market

Sushi – Snack

Street food

Ζαχαροπλαστεία

Café

Θεματικά Εστιατόρια

Υγεία–Προσωπική Φροντίδα- Ομορφιά

Υποδήματα

Ανθοπωλεία

Γυμναστήρια

Παροχή Υπηρεσιών

Εκπαίδευση – Επιμόρφωση

Προγράμματα Ανάπτυξης Εγκεφάλου για Παιδιά

Μικροαντικείμενα Οικιακού Εξοπλισμού

Δώρα – Gadget

Ενέργεια

Μεσιτικά Γραφεία

Διαχείριση Airbnb

Διάφορα

Αντοχή και ανάπτυξη εν μέσω κρίσης

Μετά την πολύ επιτυχημένη περσινή διοργάνωση στη Θεσσαλονίκη, την οποία επισκέφθηκαν σχεδόν δύο χιλιάδες άτομα, υπήρξε ουσιαστικά η απαίτηση να πραγματοποιηθεί και φέτος KEM Franchise Βορείου Ελλάδος, παρότι κανονικά η έκθεση γινόταν κάθε δυο χρόνια (με εξαίρεση το διάστημα μετά την έκθεση του 2015, οπότε λόγω κρίσης η επόμενη έκθεση έγινε μετά 3 χρόνια). Το μεγάλο ενδιαφέρον που παρατηρείται οδηγεί μάλιστα τους διοργανωτές στη σκέψη να κάνουν την έκθεση κάθε χρόνο από δω και στο εξής. "Η ανάκαμψη φαίνεται στον εμπορικό κόσμο και ειδικά στον κλάδο του franchise", όπως λέει ο κ. Κωνσταντινίδης υπενθυμίζοντας πάντως ότι το franchise έδειξε αντοχές ακόμη και στην περίοδο της κρίσης. "Φανταστείτε ότι την περίοδο της κρίσης τα τελευταία 3 χρόνια μόνο από όσους συμμετείχαν στις εκθέσεις KEM στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη άνοιξαν πάνω από 1000 franchise με αρχική επένδυση που ξεπέρασε τα 150 εκατ. ευρώ ενώ δημιουργήθηκαν και 10.000 νέες θέσεις εργασίας", υπογραμμίζει.

Σήμερα λειτουργούν 700 αλυσίδες που αναπτύσσονται με τη μέθοδο του franchise, υπάρχουν 20.000 franchisees ενώ περίπου 150.000 είναι οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στον κλάδο του franchise.

Τα στοιχεία αυτά, σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντινίδη, δείχνουν τη δυναμική του κλάδου και το γεγονός ότι άντεξε και αναπτύχθηκε ακόμη και εν μέσω κρίσης, ενώ η εκτίμηση είναι ότι με τη διαφαινόμενη ανάκαμψη της οικονομίας το franchise θα δουλέψει πολύ περισσότερο "γιατί ο κάθε επενδυτής θέλει να επενδύσει σε μια επώνυμη αλυσίδα και να έχει μια προστασία, βρισκόμενος κάτω από μια "ομπρέλα" που θα προστατεύει την επιχείρησή του και τα κεφάλαιά του".

Όπως λέει ο ίδιος, τα πλεονεκτήματα του franchise είναι πάρα πολύ ισχυρά. Συγκεκριμένα θυμίζει ότι σύμφωνα με έρευνα που είχε δημοσιεύσει πριν 2-3 χρόνια η ICAP πάνω από 60% των νέων επιχειρήσεων έκλειναν εντός μιας 5ετίας, ενώ στο franchise το αντίστοιχο ποσοστό δεν υπερβαίνει το 3%. Επισημαίνει ακόμη ότι σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις ο franchisor θα κατεβάσει εντελώς τις ταμπέλες από μια επιχείρηση. Αντιθέτως προσπαθεί να συνεχίσει η επιχείρηση με άλλον franchisee. Διευκρινίζει ωστόσο ότι "μιλάμε πάντα για σοβαρές εταιρείες". Αυτό εξάλλου είναι κάτι που οι διοργανωτές ελέγχουν προσεκτικά σε ότι αφορά τους εκθέτες που συμμετέχουν στην KEM Franchise, θέτοντας ως προαπαιτούμενο το να έχουν τη σωστή υποδομή.

Ευκαιρίες στο πλαίσιο της έκθεσης

Ο κ. Κωνσταντινίδης τονίζει ακόμη ότι στο πλαίσιο της έκθεσης θα υπάρξουν πολύ καλές ευκαιρίες για ενδιαφερόμενους επενδυτές. Σύμφωνα με έρευνα της ΚΕΜ, πάνω από 8 στους 10 ερωτώμενους που επισκέφθηκαν την περσινή έκθεση στη Θεσσαλονίκη, παρουσιάζει επενδυτική δυνατότητα ή πρόθεση επένδυσης έως 100.000 ευρώ. Πάντως στην έκθεση  συμμετέχουν concept που απαιτούν μικρά κεφάλαια (10-20 χιλιάδες ευρώ), ενώ δεν θα λείπουν και οι επενδυτικές προτάσεις μεγαλύτερης κλίμακας. Ωστόσο ο κ. Κωνσταντινίδης αναφέρει ότι κάποιοι franchisor προσφέρουν διευκολύνσεις, επιδοτώντας μεγάλο μέρος της απαιτούμενης αρχικής επένδυσης με άτοκο δάνειο. Αναφέρει ακόμη ότι αρχίζουν να μπαίνουν πολύ υγιή θεμέλια στο franchisor καθώς αυτοί που επενδύουν προχωρούν σε αυτήν την κίνηση χωρίς δανειακά κεφάλαια. Οι κινήσεις γίνονται με ίδια κεφάλαια και με ό,τι διευκόλυνση κάνει ο franchisor.

Η συμβουλή του κ. Κωνσταντινίδης προς τους υποψήφιους επενδυτές πάντως είναι πρώτα πρώτα να σκεφτούν αν το franchise που θα πάρουν τους ταιριάζει, να πάρουν υπόψη όλες τις παραμέτρους και να το συζητήσουν με την οικογένειά τους γιατί κάποια από τα concepts απαιτούν εργασία και τα Σαββατοκύριακα και τις γιορτές κλπ. "Να επενδύσουν μόνο αν είναι σίγουροι" και αφού έχουν κάνει έρευνα σε επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται ήδη στη συγκεκριμένη αλυσίδα.

Χρήσιμα

Οι διοργανωτές καλούν τους ενδιαφερόμενους σε ένα επενδυτικό τριήμερο στη Θεσσαλονίκη το οποίο θα τους εξασφαλίσει την μελλοντική επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Αναμένουν μάλιστα αύξηση επισκεψιμότητας, με δεδομένο ότι και στην αντίστοιχη έκθεση της Αθήνας που έγινε τον περασμένο Μάρτιο η επισκεψιμότητα αυξήθηκε κατά 30%.

Στα πλαίσια της έκθεσης θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο (9-10 Νοεμβρίου) 29 σεμινάρια από επαγγελματίες του κλάδου οι οποίοι θα μεταφέρουν τις γνώσεις τους σε ό,τι αφορά το θεσμό του franchise με στόχο όσοι τα παρακολουθήσουν να αποκτήσουν ολοκληρωμένη γνώση γύρω από το θέμα. Τα σεμινάρια θα αρχίζουν στις 12.00 και θα ολοκληρώνονται το απόγευμα.

Μεταξύ άλλων θα αναλυθούν οι λόγοι για να ξεκινήσει κανείς τη δική του επιχείρησης, γιατί να επιλέξει κανείς το franchising, τα βήματα για μια βιώσιμη επιχειρηματική δραστηριότητα αλλά και τα συνήθη προβλήματα, αλλά και θέματα που αφορούν το μάρκετινγκ, τις επιδοτήσεις, τη διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού, το networking κ.ά.

 Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι:

-Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 18:00 έως 21:00

-Σάββατο 9 Νοεμβρίου και Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 10:30 έως 20:00

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου και ώρα 18:00 στην reception του Porto Palace. Χαιρετισμό θα απευθύνουν εκτός από τον κ. Καράογλου και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Γιουτίκας, ενώ έχει προσκληθεί και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

πηγή: typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Προτείνω
Δεν υπάρχουν ακόμη συστάσεις

Σχόλια

Κοινωνία
Μόλις 4 στους 10 Έλληνες ηλικίας από 55 έως και 64 ετών βρίσκονται εντός αγοράς εργασίας, με το ποσοστό απασχόλησης ανδρών και γυναικών στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα να είναι το χαμηλότερο πλην του Λουξεμβούργου μεταξύ των 28 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) είναι αποκαλυπτικά, καθώς δείχνουν πως σε επίπεδο Ε.Ε., εντός της τελευταίας 15ετίας συντελούνται εντυπωσιακές αλλαγές στην...
Οικονομία
Αυξήσεις θα λάβουν από το νέο έτος 300 χιλιάδες συνταξιούχοι κύριας σύνταξης με πάνω από 30 χρόνια ασφάλισης λόγω των αλλαγών στα ποσοστά αναπλήρωσης μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Οι συνταξιούχοι αυτοί που βγήκαν στη σύνταξη μετά το νόμο Κατρούγκαλου θα λάβουν αναδρομικά τεσσάρων μηνών καθώς οι οποίες αλλαγές που θα ψηφιστούν με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα έχουν αναδρομική ισχύ από τις 4 Οκτωβρίου 2019. Σύμφωνα με τις κυβερνητικές δ...
Εγκληματικότητα
Κοσμηματοπωλείο στην Κρύα Βρύση Πέλλας διέρρηξαν το πρωί της Τετάρτης άγνωστοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου τέσσερα άτομα στις 4:30 τα ξημερώματα, έφτασαν με αυτοκίνητο στην είσοδο του καταστήματος, ξήλωσαν τα στόρια, έσπασαν τις γυάλινες προσθήκες, αφαίρεσαν χρυσαφικά και εξαφανίστηκαν. Το περιστατικό ερευνά το Τμήμα Ασφάλειας Πέλλας. πηγή: pellamou.gr
Διάφορα
Σημαντική εξέλιξη για την επιστροφή πλοίων προς νησιά – Πότε αναμένεται να ξεκινήσουν δρομολόγια «Πράσινο φως» έδωσε το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών στην τελευταία του συνεδρίαση ικανοποιώντας το πάγιο αίτημα των κατοίκων του βορειανατολικού Αιγαίου για σύνδεση των νησιών με την Θεσσαλονίκη. Η πρόταση η οποία έτυχε θετική γνωμοδότησης αφορά σε δύο επιδοτούμενα δρομολόγια την εβδομάδα, το ένα να συνδέει τη Μυτιλήνη με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και το...
Διάφορα
Μέτρα με αφορμή τις εκδηλώσεις που θα γίνουν στην πόλη για την επέτειο του Πολυτεχνείου θα πάρει ο δήμος Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες, από το βράδυ της Παρασκευής συνεργεία του δήμου θα αρχίσουν να απομακρύνουν τους κάδους από τα σημεία που θα περάσουν οι πορείες. Μέχρι την Κυριακή υπολογίζεται ότι θα έχουν απομακρυνθεί περισσότεροι από 400 κάδοι. “Θα έχουμε σε ετοιμότητα συνεργεία καθαρισμού και βυτιοφόρα,...
Διάφορα
Το ενδιαφέρον τους για το περιβάλλον κάνουν πράξη, καθημερινά, οι μαθητές του 3ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου, στη Θεσσαλονίκη, δίνοντας δυναμικό "παρών" σε προγράμματα ανακύκλωσης. Οι μαθητές του σχολείου, σε συνεργασία με γονείς, εκπαιδευτικούς και την τοπική κοινωνία κατάφεραν να συλλέξουν τη μεγαλύτερη ποσότητα τηγανελαίων (1199 λίτρα), από όλα τα σχολεία του δήμου, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και αναδείχθηκαν πρωταθλητές. Αυτή η δράση το...
Οικονομία
Μέσα στην εβδομάδα –ενδεχομένως και μέσα στις επόμενες ώρες- αναμένεται να ενεργοποιηθεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη χορήγηση του φετινού επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης. Η μόνη εκκρεμότητα είναι να δημοσιευτεί το σχετικό ΦΕΚ και να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων. Στο υπουργείο Οικονομικών έχουν την δική τους… αγωνία και αφορά στον συνολικό αριθμό των αιτήσεων που θα υποβληθούν. Με βάση τις ανακοινώσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα, δίνεται...
Περιστατικά
Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε σήμερα το πρωί στη Θεσσαλονίκη, στην Εγνατία Οδό κοντά στο εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ, όταν βυτιοφόρο έκανε «σάντουιτς» ένα βανάκι. Οι εικόνες από το περιστατικό είναι σοκαριστικές και ευτυχώς δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός, παρότι το βυτιοφόρο έσυρε το βανάκι για 50 μέτρα, ενώ μετέφερε καύσιμα και θα μπορούσαμε να είχαμε χειρότερα. Μετά το τροχαίο ακολούθησε δύσκολη επιχείρηση για να γίνει ο απεγκλωβισμός του βαν από το βυτιοφόρο με ασφάλ...
Κοινωνία
Τα παρακάτω είναι λίγα λόγια για ένα βράδυ στην Καλαμαριά, τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου, που μας έκανε να συνειδητοποιήσουμε πως όσο κι αν προχωρά και εξελίσσεται ο υπόλοιπος κόσμος, το μυαλό είναι εκείνο που πάντα μένει ίδιο κι αυτό δεν σημαίνει πως είναι απαραίτητα καλό. Στις αρχές του Νοέμβρη μια ψευδής είδηση φάνηκε να ξεσηκώνει κάποιους Καλαμαριώτες αφού τους βρίσκει πλήρως αντίθετους στην πιθανότητα του να έρθουν πρόσφυγες και να εγκατασταθούν στο – εδώ...