Κινηματογραφικά στούντιο επιπέδου Χόλλυγουντ στη Θεσσαλονίκη

Παρουσιάζεται τις επόμενες ημέρες τα σχέδια για τα στούντιο Nu Boyana Hellenic

Τέσσερα υπερσύγχρονα κινηματογραφικά πλατό πρόκειται να κατασκευαστούν στην περιοχή της Θέρμης μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, μετατρέποντας τη Θεσσαλονίκη σε σημαντικό location για οπτικοακουστικές παραγωγές.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Θεσσαλονίκης κ. Μιχάλης Κούπκας, μιλώντας στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, αναφέρθηκε στη συνάντηση που έγινε πρόσφατα στην Αθήνα με πρωτοβουλία του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας για τη δημιουργία Film Offices στις 13 περιφέρειες της χώρας και στους δύο μεγάλους δήμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

"Ειδικά η Θεσσαλονίκη θα πρωταγωνιστήσει σε αυτό το κομμάτι γιατί όπως θα παρουσιαστεί στις 8 Νοεμβρίου, έρχεται ένα πολύ μεγάλο πρότζεκτ μέσα από ιδιωτική πρωτοβουλία. Στην ευρύτερη περιοχή της Θέρμης, έχουν αγοραστεί 83 στρέμματα στα οποία θα κατασκευαστούν 4 υπερσύγχρονα κινηματογραφικά πλατό, επιπέδου Χόλλυγουντ", είπε ο κ. Κούπκας.

Ο ίδιος έκανε λόγο για μια "χρυσή ευκαιρία" σημειώνοντας ότι η δημιουργία κάθε ταινίας δημιουργεί θέσεις εργασίας και υπενθυμίζοντας ότι ταινίες που έγιναν στο παρελθόν σε νησιά όπως η Κεφαλλονιά και το Καστελόριζο, είχαν άμεσο θετικό αντίκτυπο στον τουρισμό. "Μακάρι να καταφέρουμε να γίνουμε ο επιταχυντής και να μπορέσουμε να αναδείξουμε κάθε γωνιά αυτής της πόλης που τόσο πολύ αξίζει", τόνισε ο κ. Κούπκας.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στη διάρκεια της τελετής έναρξης του επετειακού 60ού Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης την Πέμπτη. Υποστήριξε ότι η εταιρία Millennium Films συμφώνησε στη δημιουργία κινηματογραφικού στούντιο στη Θεσσαλονίκη, με τον χώρο να έχει ήδη βρεθεί και να ξεκινούν άμεσα οι εργασίες. «Τις επόμενες μέρες και στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί μια πρώτη επίσημη παρουσίαση από την εταιρία», συμπλήρωσε. Πράγματι, όπως έχει ανακοινωθεί, την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου στις 13:00, στο Μουσείο Φωτογραφίας το EKOME θα παρουσιάσει τα νέα κινηματογραφικά στούντιο Nu Boyana Hellenic στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου.

Υπενθυμίζεται ότι πριν αρκετούς μήνες είχε ανακοινωθεί ότι η κατασκευή του κινηματογραφικού στούντιο στη Θεσσαλονίκη θα γίνει από τον όμιλο Nu Image, στον οποίο ανήκει και η αμερικανική εταιρία παραγωγής Millenium Pictures.

Μάλιστα ο τότε υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος είχε επισκεφθεί έδρα των Nu Boyana Film Studios στη Βουλγαρία και είχε συνομιλήσει με στελέχη της εταιρίας για το θέμα.

Τότε ο Διευθύνων Σύμβουλος των Nu Boyana studios, Yariv Lerner, δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που τα Nu Boyana studios θα επεκτείνουν τις δραστηριότητες τους στην Ελλάδα, κατασκευάζοντας κινηματογραφικό στούντιο στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης. Το νέο στούντιο στη Θεσσαλονίκη θα διαθέτει όλες τις απαραίτητες υποδομές και εξοπλισμό (π.χ. soundstages, postproduction και CGI), προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της Millennium films, αλλά και άλλων διεθνών εταιριών παραγωγής. Για τη συγκεκριμένη επένδυση τα Nu Boyana studios συνεργάζονται με τον Ελληνο-Αμερικάνο επιχειρηματία Ιωάννη Καλαφάτη, ιδιοκτήτη των κινηματογραφικών στούντιο York films στη Νέα Υόρκη, είχε πει ακόμη ο ίδιος.

Δημιουργία θέσεων εργασίας

"Η δημιουργία των στούντιο στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης είναι σε πάρα πολύ καλό σημείο", όπως δήλωσε την περασμένη Παρασκευή, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ- ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM», o Πάνος Κουάνης, πρόεδρος και CEO του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ) σημειώνοντας ότι η συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής θα γίνει παρουσία του υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης της ελληνικής κυβέρνησης, Kυριάκου Πιερρακάκη και των δυο συνεταίρων του κ. Καλαφάτη από τα York Studios της Νέας Υόρκης και των στούντιο Nu Boyana από τη Βουλγαρία.

Ο ίδιος μίλησε και για τις θέσεις εργασίας που δημιουργούνται τονίζοντας: "Με βάση τα στοιχεία μας, στον ενάμιση χρόνο που δουλεύουμε ως ΕΚΟΜΕ, έχουν εργαστεί (σ.σ στον χώρο των οπτικοακουστικών παραγωγών) πάνω από 14.000 Έλληνες, έχουν δηλαδή δημιουργηθεί δεκατέσσερις χιλιάδες βραχυπρόθεσμες θέσεις εργασίας στον χώρο". Πρόσθεσε πως σε ό,τι αφορά την Κεντρική Μακεδονία, μελλοντικά, "το στούντιο στη Θεσσαλονίκη θα δημιουργήσει πολλές θέσεις εργασίας".

Εθνικό Δίκτυο Film Offices

Σημειώνεται ότι στη συνάντηση στην Αθήνα με αντικείμενο τη δημιουργία του Εθνικού Δικτύου Film Offices κλήθηκαν εκπρόσωποι από κάθε περιφέρεια καθώς και εκπρόσωποι από Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στόχος είναι η δημιουργία 15 Τοπικών Γραφείων Διευκόλυνσης Οπτικοακουστικών Παραγωγών (Film Offices) στις 13 Περιφέρειες και στους δύο μεγάλους δήμους –Αθηναίων και Θεσσαλονίκης, που θα χρηματοδοτηθούν με 5 εκατομμύρια ευρώ και με ορίζοντα ολοκλήρωσης έως το 2020.

«Ένα Film Office αναδεικνύει μια περιοχή ως τόπο υλοποίησης μιας κινηματογραφικής παραγωγή, διευκολύνει την παραγωγή σε θέματα αδειοδοτήσεων, ανταποκρίνεται άμεσα στα αιτήματα της παραγωγής, ενώ παρέχει πληροφόρηση για επαγγελματικούς χώρους ή για οτιδήποτε χρειαστεί μια παραγωγή», όπως εξήγησε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΚΟΜΕ Πάνος Κουάνης.

Λειτουργεί ήδη film office στην ΠΚΜ

«Πλέον, έχουμε ακόμη έναν πολύ μεγάλο στόχο. Η Κεντρική Μακεδονία να αποτελέσει πόλο έλξης, ανάπτυξης και υλοποίησης κορυφαίων κινηματογραφικών και οπτικοακουστικών παραγωγών διεθνούς εμβέλειας. Ήδη, είμαστε η πρώτη Περιφέρεια στη χώρα που δημιούργησε και λειτουργεί ένα πλήρως στελεχωμένο film office, μια σύγχρονη δομή δικτύωσης και συνεργασίας με τις εταιρίες, τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού, που επιθυμούν να επενδύσουν σε τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές», δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια, ο κ. Τζιτζικώστας είπε ότι επισκεπτόμενος το Λος Άντζελες είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με κορυφαία στελέχη εταιριών (Netflix, HBO, Walt Disney Studios και Paramount) και από την πλευρά τους υπήρξε έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον.

πηγή: typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Δεν υπάρχουν ακόμη συστάσεις

Σχόλια

Περιστατικά
Συνεχίζονται οι προσπάθειες εντοπισμού επιζώντων στα κτίρια που κατέρρευσαν στην επαρχία Ελαζίγ, ενώ, παράλληλα, αυξάνεται ο απολογισμός των θυμάτων, μετά τον φονικό σεισμό των 6,8 Ρίχτερ στην ανατολική Τουρκία το απόγευμα της Παρασκευής. Τα μέλη των ομάδων διάσωσης που εργάζονταν όλη τη νύχτα σε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν ανέσυραν 45 ανθρώπους ζωντανούς από κτίρια που έχουν καταρρεύσει, όπως ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών της Τ...
Κοινωνία
Από αύριο Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020 θα τεθεί σε εφαρμογή το νέο Πιλοτικό Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ" Υποστήριξη Επιχειρηματικών Σχεδίων άνεργων νέων ηλικίας 18 έως 29 ετών", όπως αναφέρουν από κοινού σε ανακοίνωσή τους το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και ο Οργανισμός. Η λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων από πλευράς των ανέργων θα είναι η 28η Φεβρουαρίου 2020. Μεταξύ άλλων οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:Στόχος του νέου προγράμ...
Εκπαίδευση
Για πρώτη φορά μέσα από το σχολείο θα δίνεται κρατικό πιστοποιητικό πληροφορικής δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΙ η υπουργός Παιδείας Νίκη ΚεραμέωςΑνέφερε ότι την περασμένη εβδομάδα ψηφίστηκε αλλαγή νοοτροπίας για να συνδεθεί η αξιολόγηση με την χρηματοδότηση των ιδρυμάτων.Σημείωσε ότι στόχος είναι η αποκέντρωση στην παιδεία και πρόσθεσε ότι το σχολείο  θα αποφασίζει στο εξής για τις εκδρομές (ψηφίστηκε για δημοτικά θα ακολουθούσουν τα γυμνάσια και τα λύκεια).  Ανα...
Διάφορα
Η Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε. (ΕΔΑ ΘΕΣΣ) ενημερώνει ότι τα αρμόδια συνεργεία Άμεσης Επέμβασης έχουν αποκαταστήσει πλήρως την ρήξη στον αγωγό Φυσικού Αερίου στην περιοχή Χαριλάου στην Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, το Σάββατο 25/01/2020 στις 4:40, πραγματοποιήθηκε  ρήξη αγωγού σε συνέχεια εργασιών από συνεργείο άλλης Εταιρείας Κοινής Ωφέλειας, στην περιοχή της ΧΑΡΙΛΑΟΥ στην οδό Δανιόλου 67-69. Τα αρμόδια συνεργεία Άμεσης Επέμβασης της...
Διάφορα
Άουσβιτς, 27 Ιανουαρίου 1945. Σοβιετικά στρατεύματα απελευθερώνουν το στρατόπεδο που αποτέλεσε το συνώνυμο του Ολοκαυτώματος. Σχεδόν ένα εκατομμύριο Εβραίοι της Ευρώπης εξοντώθηκαν σε αυτό τον τόπο που λειτούργησε ως βιομηχανία θανάτου όσων οι ναζί θεωρούσαν υπανθρώπους. Ανάμεσά τους και 46.000 Θεσσαλονικείς.  Μόλις 7.000 εξαθλιωμένους ομήρους βρήκαν οι Ρώσοι στρατιώτες. Οι υπόλοιποι είχαν εξαναγκαστεί να ακολουθήσουν τις «πορείες θανάτου» μαζί με τους ναζ...
Πολιτική
Ιδιαίτερα θετική είναι η γνώμη των Θεσσαλονικέων για τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα καθώς και για τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας "tothepoint", που δημοσιεύεται στη "Μακεδονία της Κυριακής". Σύμφωνα με τα αποτέλεσμα της δημοσκόπησης το 76,7% των ερωτηθέντων έχουν θετική ή μάλλον θετική γνώμη για τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, ενώ μόλις το 10,5 έχει αρνητική ή μάλλον αρνητική γνώμη. Σ...
Κοινωνία
Σε ποιους πρέπει να ευχηθείτε Σήμερα Κυριακή 26 Ιανουαρίου γιορτάζουν οι: Ξενοφών, Ξενοφώντας, Φώντας, Φόντας, Φόνης, Ξενοφωντία, Ξενοφωντίνα, Ξενοφούλα, Ξενοφώντη, Ξένια Ο Ορθόδοξος Συναξαριστής αναφέρει: Όσιος ΞεΣνοφών μετά της συμβίου του Μαρίας και των τέκνων Αρκαδίου και Ιωάννη, Όσιος Συμεών ο Παλαιός, Όσιος Αμμωνάς, Όσιος Κλήμης ο εν τω Όρει Σαγματίω άσκησας, Μνήμη του Μεγάλου Σεισμού, Άγιοι Ανανίας ο Πρεσβύτερος, Πέτρος ο δεσμοφύλακας και οι επτά στ...
Διάφορα
Πρόκειται για τα πρώτα αστικά λεωφορεία τύπου MERCEDES CITARO, της ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε. Τα πρώτα λεωφορεία, από τα 74 που αγόρασε το ΚΤΕΛ της Θεσσαλονίκης και από τα 120 που προμηθεύτηκαν συνολικά τα 4 ΚΤΕΛ (ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ, ΣΕΡΡΩΝ, ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, ΚΙΛΚΙΣ), ξεκίνησαν στις 2 μ.μ. από τις εγκαταστάσεις της PAPADAKIS BROS S.A. στην Ελευσίνα και στις 9 μ.μ. έφτασαν στο αμαξοστάσιο της ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε. στη Μενεμένη. Τα λεωφορεία είναι 96 θέσεων, με θέση για αναπη...
Διάφορα
Άδειες οδήγησης, μεταβιβάσεις αδειών κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, point system, ακόμη και καταγγελίες είτε προς οδηγούς ταξί ή εκπαιδευτές υποψήφιων οδηγών θα γίνονται γρήγορα, εύκολα και με ένα κλικ. Ήδη, έπειτα από την υπογραφή της προγραμματικής συμφωνίας για την απλοποίηση και την ψηφιοποίηση των διοικητικών υπηρεσιών, δυο ομάδες εργασίας από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης αλλά και από το υπουργείο Μεταφορών σχεδιάζουν τις πλατφόρμες και τα ψηφιακ...