Κινηματογραφικά στούντιο επιπέδου Χόλλυγουντ στη Θεσσαλονίκη

Παρουσιάζεται τις επόμενες ημέρες τα σχέδια για τα στούντιο Nu Boyana Hellenic

Τέσσερα υπερσύγχρονα κινηματογραφικά πλατό πρόκειται να κατασκευαστούν στην περιοχή της Θέρμης μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, μετατρέποντας τη Θεσσαλονίκη σε σημαντικό location για οπτικοακουστικές παραγωγές.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Θεσσαλονίκης κ. Μιχάλης Κούπκας, μιλώντας στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, αναφέρθηκε στη συνάντηση που έγινε πρόσφατα στην Αθήνα με πρωτοβουλία του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας για τη δημιουργία Film Offices στις 13 περιφέρειες της χώρας και στους δύο μεγάλους δήμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

"Ειδικά η Θεσσαλονίκη θα πρωταγωνιστήσει σε αυτό το κομμάτι γιατί όπως θα παρουσιαστεί στις 8 Νοεμβρίου, έρχεται ένα πολύ μεγάλο πρότζεκτ μέσα από ιδιωτική πρωτοβουλία. Στην ευρύτερη περιοχή της Θέρμης, έχουν αγοραστεί 83 στρέμματα στα οποία θα κατασκευαστούν 4 υπερσύγχρονα κινηματογραφικά πλατό, επιπέδου Χόλλυγουντ", είπε ο κ. Κούπκας.

Ο ίδιος έκανε λόγο για μια "χρυσή ευκαιρία" σημειώνοντας ότι η δημιουργία κάθε ταινίας δημιουργεί θέσεις εργασίας και υπενθυμίζοντας ότι ταινίες που έγιναν στο παρελθόν σε νησιά όπως η Κεφαλλονιά και το Καστελόριζο, είχαν άμεσο θετικό αντίκτυπο στον τουρισμό. "Μακάρι να καταφέρουμε να γίνουμε ο επιταχυντής και να μπορέσουμε να αναδείξουμε κάθε γωνιά αυτής της πόλης που τόσο πολύ αξίζει", τόνισε ο κ. Κούπκας.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στη διάρκεια της τελετής έναρξης του επετειακού 60ού Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης την Πέμπτη. Υποστήριξε ότι η εταιρία Millennium Films συμφώνησε στη δημιουργία κινηματογραφικού στούντιο στη Θεσσαλονίκη, με τον χώρο να έχει ήδη βρεθεί και να ξεκινούν άμεσα οι εργασίες. «Τις επόμενες μέρες και στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί μια πρώτη επίσημη παρουσίαση από την εταιρία», συμπλήρωσε. Πράγματι, όπως έχει ανακοινωθεί, την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου στις 13:00, στο Μουσείο Φωτογραφίας το EKOME θα παρουσιάσει τα νέα κινηματογραφικά στούντιο Nu Boyana Hellenic στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου.

Υπενθυμίζεται ότι πριν αρκετούς μήνες είχε ανακοινωθεί ότι η κατασκευή του κινηματογραφικού στούντιο στη Θεσσαλονίκη θα γίνει από τον όμιλο Nu Image, στον οποίο ανήκει και η αμερικανική εταιρία παραγωγής Millenium Pictures.

Μάλιστα ο τότε υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος είχε επισκεφθεί έδρα των Nu Boyana Film Studios στη Βουλγαρία και είχε συνομιλήσει με στελέχη της εταιρίας για το θέμα.

Τότε ο Διευθύνων Σύμβουλος των Nu Boyana studios, Yariv Lerner, δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που τα Nu Boyana studios θα επεκτείνουν τις δραστηριότητες τους στην Ελλάδα, κατασκευάζοντας κινηματογραφικό στούντιο στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης. Το νέο στούντιο στη Θεσσαλονίκη θα διαθέτει όλες τις απαραίτητες υποδομές και εξοπλισμό (π.χ. soundstages, postproduction και CGI), προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της Millennium films, αλλά και άλλων διεθνών εταιριών παραγωγής. Για τη συγκεκριμένη επένδυση τα Nu Boyana studios συνεργάζονται με τον Ελληνο-Αμερικάνο επιχειρηματία Ιωάννη Καλαφάτη, ιδιοκτήτη των κινηματογραφικών στούντιο York films στη Νέα Υόρκη, είχε πει ακόμη ο ίδιος.

Δημιουργία θέσεων εργασίας

"Η δημιουργία των στούντιο στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης είναι σε πάρα πολύ καλό σημείο", όπως δήλωσε την περασμένη Παρασκευή, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ- ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM», o Πάνος Κουάνης, πρόεδρος και CEO του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ) σημειώνοντας ότι η συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής θα γίνει παρουσία του υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης της ελληνικής κυβέρνησης, Kυριάκου Πιερρακάκη και των δυο συνεταίρων του κ. Καλαφάτη από τα York Studios της Νέας Υόρκης και των στούντιο Nu Boyana από τη Βουλγαρία.

Ο ίδιος μίλησε και για τις θέσεις εργασίας που δημιουργούνται τονίζοντας: "Με βάση τα στοιχεία μας, στον ενάμιση χρόνο που δουλεύουμε ως ΕΚΟΜΕ, έχουν εργαστεί (σ.σ στον χώρο των οπτικοακουστικών παραγωγών) πάνω από 14.000 Έλληνες, έχουν δηλαδή δημιουργηθεί δεκατέσσερις χιλιάδες βραχυπρόθεσμες θέσεις εργασίας στον χώρο". Πρόσθεσε πως σε ό,τι αφορά την Κεντρική Μακεδονία, μελλοντικά, "το στούντιο στη Θεσσαλονίκη θα δημιουργήσει πολλές θέσεις εργασίας".

Εθνικό Δίκτυο Film Offices

Σημειώνεται ότι στη συνάντηση στην Αθήνα με αντικείμενο τη δημιουργία του Εθνικού Δικτύου Film Offices κλήθηκαν εκπρόσωποι από κάθε περιφέρεια καθώς και εκπρόσωποι από Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στόχος είναι η δημιουργία 15 Τοπικών Γραφείων Διευκόλυνσης Οπτικοακουστικών Παραγωγών (Film Offices) στις 13 Περιφέρειες και στους δύο μεγάλους δήμους –Αθηναίων και Θεσσαλονίκης, που θα χρηματοδοτηθούν με 5 εκατομμύρια ευρώ και με ορίζοντα ολοκλήρωσης έως το 2020.

«Ένα Film Office αναδεικνύει μια περιοχή ως τόπο υλοποίησης μιας κινηματογραφικής παραγωγή, διευκολύνει την παραγωγή σε θέματα αδειοδοτήσεων, ανταποκρίνεται άμεσα στα αιτήματα της παραγωγής, ενώ παρέχει πληροφόρηση για επαγγελματικούς χώρους ή για οτιδήποτε χρειαστεί μια παραγωγή», όπως εξήγησε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΚΟΜΕ Πάνος Κουάνης.

Λειτουργεί ήδη film office στην ΠΚΜ

«Πλέον, έχουμε ακόμη έναν πολύ μεγάλο στόχο. Η Κεντρική Μακεδονία να αποτελέσει πόλο έλξης, ανάπτυξης και υλοποίησης κορυφαίων κινηματογραφικών και οπτικοακουστικών παραγωγών διεθνούς εμβέλειας. Ήδη, είμαστε η πρώτη Περιφέρεια στη χώρα που δημιούργησε και λειτουργεί ένα πλήρως στελεχωμένο film office, μια σύγχρονη δομή δικτύωσης και συνεργασίας με τις εταιρίες, τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού, που επιθυμούν να επενδύσουν σε τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές», δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια, ο κ. Τζιτζικώστας είπε ότι επισκεπτόμενος το Λος Άντζελες είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με κορυφαία στελέχη εταιριών (Netflix, HBO, Walt Disney Studios και Paramount) και από την πλευρά τους υπήρξε έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον.

πηγή: typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Προτείνω
Δεν υπάρχουν ακόμη συστάσεις

Σχόλια

Υγεία
Το γρήγορο ή έτοιμο φαγητό έχει ενοχοποιηθεί ως σημαντικός παράγοντας πρόκλησης καρκίνου. Αν και είναι δύσκολο να αντισταθούμε στην υπέροχη γεύση του, πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι μπορεί να δράσει βλαπτικά στην υγεία μας μακροπρόθεσμα με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Διάφορα άλλα είδη φαγητών έχουν ενοχοποιηθεί επίσης για την πρόκληση καρκίνου, δρώντας με τον ίδιο τρόπο όπως το έτοιμο φαγητό. Πολλά από αυτά τα είδη καταναλώνονται σε καθημερινή β...
Περιστατικά
Καταδίκη του 20χρονου - Δεν του αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά Σε 10 μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε ο 20χρονος φοιτητής του Αριστοτελείου που προκάλεσε σάλο πριν από μερικές ημέρες εκσπερματώνοντας σε άλλη φοιτήτρια εντός της βιβλιοθήκης του ΑΠΘ. Το δικαστήριο τον καταδίκασε 10μηνη φυλάκιση με 3ετή αναστολή για το αδίκημα της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας. Η ανώτερη ποινή για το συγκεκριμένο αδίκημα φτάνει το 1 έτος φυλάκιση.Πρόκειται για πρωτοφανές περι...
Πολιτισμός
«Η Εθνική Αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων κατοχής 1941-1944, προέκταση και ολοκλήρωση του Έπους της Αλβανίας, των Μακεδονικών Οχυρών και της Μάχης της Κρήτης, υπήρξε έργο όλων των Ελλήνων που, με τις όποιες δυνάμεις τους, αντιτάχθηκαν στους κατακτητές και πολέμησαν για το πανάκριβο αγαθό της ελευθερίας ενάντια στον ναζισμό και στον φασισμό. Για να αποδοθεί έμπρακτα ένας ελάχιστος φόρος τιμής σε όλους εκείνους -άνδρες, γυναίκες και παιδιά- που αγωνίστηκ...
Διάφορα
Σε πέντε διαφορετικά σημεία Στην περισυλλογή 256 προσφύγων και μεταναστών σε πέντε διαφορετικά περιστατικά έρευνας και διάσωσης που έλαβαν χώρα στη θαλάσσια περιοχή της Λέσβου, προχώρησε το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή το τελευταίο 24ωρο. Το ίδιο χρονικό διάστημα άλλοι 223 μετανάστες και πρόσφυγες αποβιβάστηκαν με λέμβους σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα υπήρξαν επτά περιστατικά περισυλλογής μεταναστών στα νησιά Λέσβος, Χίο...
Κοινωνία
Ένας από τους πλέον ζωντανούς δημόσιους χώρους της δυτικής Θεσσαλονίκης, που αναπτύσσεται δίπλα στο δασύλλιο Μετεώρων (ένα “δάσος πόλης” για όλη τη Θεσσαλονίκη) και ταυτόχρονα έχει άμεση εγγύτητα με τον αστικό ιστό και την καρδιά της Πολίχνης, αποκτά πλέον ταυτότητα, γίνεται λειτουργικός για τους κατοίκους της περιοχής και τους επισκέπτες. Βήμα – βήμα ο νέος κόμβος Ο νέος κυκλοφοριακός κόμβος των οδών Αγνώστου Στρατιώτη, Ολυμπιονίκη Καρυπίδη και Παπάφη ξεκ...
Κοινωνία
Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης με στρατηγικές κινήσεις προβολής, βάζει τη Θεσσαλονίκη στα in flight magazines και στα social media της Ολλανδικής  αεροπορικής εταιρίας Transavia. Η Θεσσαλονίκη παρουσιάζεται πλέον, σε παραπάνω από 200.000 επιβάτες της αεροπορικής εταιρίας Transavia μέχρι και τον Απρίλιο του 2020 σε όλες τις  προγραμματισμένες πτήσεις αλλά και τις πτήσεις τύπου τσάρτερ προς 88 προορισμούς. Η γαστρονομία της πόλης της Θεσσαλονίκης, γίνετ...
Διάφορα
Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ για την λειτουργία του σταθμού διοδίων στο Ωραιόκαστρο, μετά την καθυστέρηση που υπήρχε. Η λειτουργία του σταθμού είχε προγραμματιστεί για την Δευτέρα 18 Νοεμβρίου, ωστόσο το ΦΕΚ δεν είχε εκδοθεί και αναβλήθηκε για αύριο Τετάρτη 20 Νοεμβρίου. Τελικά, το ΦΕΚ εκδόθηκε χθες και ανακοινώνει τις αποφάσεις για «θέση σε λειτουργία του Σταθμού Διοδίων Στρυμονικού και καθορισμός τελών διοδίων που εισπράττονται στους σταθμούς διοδίων Θεσσαλονίκης...
Διάφορα
Με την αυτόφωρη διαδικασία θα συλλαμβάνονται στο εξής όσοι οδηγούν επικίνδυνα στην Περιφερειακή Οδό της Θεσσαλονίκης. Το μέτρο αυτό εντέλλεται με εισαγγελική παραγγελία να εφαρμόσει η Τροχαία σε περιπτώσεις που διαπιστώνονται κραυγαλέες παραβιάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.), ενώ για την εφαρμογή του συγκροτούνται ειδικά συνεργεία της αστυνομίας που θα πραγματοποιούν εντατικούς ελέγχους και θα συλλαμβάνουν τους παραβάτες οδηγούς. Κατά πληροφορί...
Διάφορα
Παράσταση διαμαρτυρίας για τις διαρκείς, όπως τονίζουν, μεταθέσεις προσωπικού λόγω του μεταναστευτικού-προσφυγικού, πραγματοποίησαν αστυνομικοί μπροστά από το κτίριο, όπου στεγάζεται η Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης (ΔΑΕΘ). Όσοι αστυνομικοί ανταποκρίθηκαν στο σημερινό κάλεσμα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης κρατούσαν πανό με συνθήματα, όπως “είμαστε εργαζόμενοι και όχι αναλώσιμοι” και “μετανάστες στην ίδια μας την χώρα”, αξιώ...