Θεσσαλονίκη: Έπεσαν σοβάδες σε σχολείο – Για 5 λεπτά γλίτωσαν οι μαθητές

Θεσσαλονίκη: Έπεσαν σοβάδες σε σχολείο – Για 5 λεπτά γλίτωσαν οι μαθητές

Σοβαρό περιστατικό στο 2 Λύκειο της Ικτίνου στο κέντρο της πόλης

Για λίγα λεπτά της ώρας δεν υπήρξε τραυματισμός μαθητών από την πτώση σοβάδων στις αίθουσες σχολείου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα την περασμένη Πέμτπη 24 Οκτωβρίου στις 14:20, μόλις 5 λεπτά μετά την αποχώρηση των μαθητών του 2ου Γενικού Λυκείου Θεσσαλονίκης στην Ικτίνου, έπεσαν οι σοβάδες της οροφής σε όλες τις αίθουσες.

Θεωρείται δεδομένο πως αν το περιστατικό είχε συμβεί λίγα λεπτά νωρίτερα θα υπήρχε τραυματισμός είτε μαθητών είτε καθηγητών του σχολείου.

Το θέμα σήμερα έφτασε και στη Βουλή από το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Γιαννούλη.

Όπως ανέφερε ο κ. Γιαννούλης, ο γιος του φοιτά στο συγκεκριμένο σχολείο κι έτσι γνωρίζει για το τι ακριβώς συνέβη, μεταφέροντας την ανησυχία του στην Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Η σχολική στέγη σύμφωνα με τον κ. Γιαννούλη είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου Εσωτερικών, ωστόσο θα πρέπει να βρεθεί ο τρόπος για έλεγχο και έγκαιρη διαμόρφωση κάποιων κανόνων ασφαλείας στα δημόσια κτίρια και κυρίως στα σχολεία.

Αναλυτικά ο κ. Γιαννούλης ανέφερε:

«Η απάντηση που δόθηκε για αυτό που συμβαίνει στο 2ο Λύκειο Θεσσαλονίκης στην Ικτίνου είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου Εσωτερικών. Στο σχολείο αυτό φοιτά ο γιος μου. Δέχομαι το λαβύρινθο των αρμοδιοτήτων για τη σχολική στέγη. Την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου οι μαθητές του 2ου Λυκείου της Ικτίνου σχόλασαν στις 14.15. Στις 14.20 έπεσαν οι σοβάδες της οροφής σε όλες τις αίθουσες. Μπορείτε να μου απαντήσετε τι θα κάνατε ως γονεας σε μία ανάλογη περίπτωση; Στην ερώτηση του ελέγχου και της έγκαιρης διαμόρφωσης κάποιων κανόνων ασφαλείας στα δημόσια κτίρια και δη στα σχολεία, η απάντηση θα ήταν “η αρμοδιότητα είναι άλλου”; Μια τέτοια απάντηση δε θα έπειθε ούτε καν όσους σας επιλέγουν πολιτικά.»

πηγή: typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια