Δήμος Ωραιοκάστρου: Σχεδιάζει το μεγαλύτερο ιστορικό πάρκο στη Βόρεια Ελλάδα

Δήμος Ωραιοκάστρου: Σχεδιάζει το μεγαλύτερο ιστορικό πάρκο στη Βόρεια Ελλάδα

Πρωτοβουλία για την ανάδειξη των μνημείων του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου αναλαμβάνει ο Δήμος Ωραιοκάστρου, στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού της δημοτικής Αρχής για τη δημιουργία στην περιοχή του μεγαλύτερου ιστορικού πάρκου της Βόρειας Ελλάδας.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Ωραιοκάστρου και έπειτα από εισήγηση του δημάρχου, Παντελή Τσακίρη, αποφασίστηκε η συγκρότηση επιτροπής για την ανάδειξη της ιστορικότητας του δήμου στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η επιτροπή θα ασχοληθεί και με θέματα που έχουν να κάνουν με την επισκεψιμότητα των ιστορικών χώρων και των μνημείων, όπως είναι τα στρατιωτικά νοσοκομεία, οι χώροι ταφής, οι οχυρωματικές θέσεις και άλλες εγκαταστάσεις που βρίσκονται στον ευρύτερο χώρο του δήμου.

Παράλληλα, η επιτροπή θα επιδιώξει επαφές και συνεργασία με την πανεπιστημιακή κοινότητα και ειδικότερα με τα ιστορικά τμήματα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αλλά και με αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, με φορείς και οργανισμούς, με σκοπό την επιστημονική στήριξη του εγχειρήματος και την οργάνωση κοινών δράσεων.

Πηγή: ethnos.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια