Ρομά καταγγέλλουν ότι εκδιώχθηκαν από την παρέλαση στην Περαία - Διαψεύδουν τις καταγγελίες δήμαρχος και Αστυνομία

Ρομά καταγγέλλουν ότι εκδιώχθηκαν από την παρέλαση στην Περαία - Διαψεύδουν τις καταγγελίες δήμαρχος και Αστυνομία

Αθίγγανοι που διαμένουν στον οικισμό Τσαΐρια στην Περαία της Θεσσαλονίκης, καταγγέλλουν ότι εκδιώχθηκαν από την παρέλαση για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζονται οι Ρομά, ο δήμαρχος Θερμαϊκού έδωσε εντολή σε αστυνομικό να τους απομακρύνει από τον χώρο της παρέλασης. 

Δήμαρχος Θερμαϊκού: Το γεγονός αυτό δεν υπάρχει

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θερμαϊκού διαψεύδει τις καταγγελίες. «Το γεγονός αυτό δεν υπάρχει. Δεν υπέπεσε τίποτα στην αντίληψή μας. Δεν ήρθε κανείς να μας ζητήσει να συμμετέχει στην παρέλαση. Ουδέποτε έδωσα εντολή για να εκδιωχθεί κάποιος. Υπήρχε ομάδα Ρομά που στεκόταν κοντά στην εξέδρα των επισήμων και δεν ενοχλήθηκε από κανέναν. Προφανώς κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις εν όψει της διοικητικής αποβολής Ρομά από τον οικισμό Τσαΐρια που έχει δρομολογήσει ο δήμος μας. Πρόκειται για δύο διαφορετικά θέματα» δήλωσε στο thestival.gr, o δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιώργος Τσαμασλής.

Τις καταγγελίες διαψεύδει και η ΕΛ.ΑΣ.

Συγκεκριμένα, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης αναφέρει ότι δεν έχει καταγραφεί τέτοιο περιστατικό και ότι ποτέ δεν ζητήθηκε από τον δήμαρχο Θερμαϊκού να απομακρυνθεί κάποιος από την παρέλαση.

*Στη φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στο newsbeast.gr φαίνονται τα τσιγγανόπουλα του οικισμού Τσαΐρια που έλαβαν μέρος στην παρέλαση.

Πηγή: thestival.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια