Δήμος Θεσσαλονίκης: Ο Ζέρβας μειώνει τα τέλη 12,5% για όλους

Δήμος Θεσσαλονίκης: Ο Ζέρβας μειώνει τα τέλη 12,5% για όλους

Έρχεται οριζόντια μείωση στα δημοτικά τέλη του δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς όπως αναφέρουν πηγές από τη διοίκηση η προεκλογική δέσμευση του Κωνσταντίνου Ζέρβα για μείωση των τελών έως 50% σε βάθος τετραετίας ισχύει στο ακέραιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμαρχος Ζέρβας προαναγγέλλει ότι η πρόταση της διοίκησης αφορά σε μείωση των δημοτικών τελών, οριζοντίως για όλους, νοικοκυριά και επιχειρήσεις για το 2020 κατά 12,5%Η μείωση θα γίνεται κάθε χρόνο ώστε στο τέλος της τετραετίας να υπάρξει συνολική μείωση της τάξης του 50%.

Μάλιστα, υπάρχει ειδική πρόβλεψη για τις επιχειρήσεις που πλήττονται από τις εργασίες στους σταθμούς του μετρό, όπου προτείνεται μείωση στα δημοτικά τέλη κατά 80%.

Κύκλοι του δημάρχου αναφέρουν πως «Οι προεκλογικές μας δεσμεύσεις γίνονται πράξεις. Σκοπεύουμε να δώσουμε για το 2020 στους συμπολίτες μας μια οικονομική ανάσα όπου αυτό είναι δυνατό. Για την πρώτη χρονιά ο συντελεστής μείωσης θα είναι 12,5% για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, με προοπτική να προβούμε σε νέα μείωση τον επόμενο χρόνο. Όμως, ειδικά για τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τις καθυστερήσεις των  έργων στους σταθμούς του μετρό, εισηγούμαστε την εισαγωγή ενός υπερμειωτικού συντελεστή -80%».

Τέλος, οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν πως ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δείχνει απόλυτη συνέπεια στις προεκλογικές του δεσμεύσεις και η προσπάθεια γίνεται παρά την εξαιρετικά δύσκολη ταμειακή κατάσταση στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

Πηγή: typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια