Άστεγοι κατέστρεψαν φωτιστικά της "Βίλας Πετρίδη" γιατί τους ενοχλεί το φως (Φωτ.)

Άστεγοι κατέστρεψαν φωτιστικά της "Βίλας Πετρίδη" γιατί τους ενοχλεί το φως (Φωτ.)

Δυο φορές σε διάστημα μόλις δυο ημερών κλήθηκε η αστυνομία από τον αρμόδιο υπάλληλο του δήμου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να επέμβει και να απομακρυνθούν οι άστεγοι που χρησιμοποιούν τον προαύλιο χώρο της Βίλας Πετρίδη στην δυτική είσοδο της πόλης, στην περιοχή των Δικαστηρίων, για να κοιμηθούν τα βράδια.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής που μίλησαν στο makthes.gr στον χώρο σχεδόν καθημερινά όταν σουρουπώνει συγκεντρώνονται άστεγοι οι οποίοι κοιμούνται στα παγκάκια που υπάρχουν στον εξωτερικό χώρο του εμβληματικού αυτού κτιρίου της Θεσσαλονίκης. Όπως λένε, είναι η δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα μόλις μιας εβδομάδας που οι άστεγοι προκαλούν ζημιές, κυρίως στα φωτιστικά σώματα που υπάρχουν στο σημείο, «επειδή ενοχλούνται από το φως» όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι χαρακτηριστικά.

Το makthes.gr βρέθηκε σήμερα στο σημείο και κατέγραψε τις καταστροφές. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του makthes.gr τρία επιδαπέδια φωτιστικά του εξωτερικού χώρου είναι κατεστραμμένα. Όπως εξηγούν οι περίοικοι «οι άστεγοι δεν θέλουν φως γιατί τους ενοχλεί το βράδυ. Γι’ αυτό το λόγο καταστρέφουν τον φωτισμό που αναδεικνύει το κτίριο» σχολιάζουν χαρακτηριστικά. Τονίζουν επίσης, πως οι άστεγοι χρησιμοποιούν την πίσω πλευρά της Βίλας Πετρίδη ως «αποχωρητήριο» με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική. Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπάλληλο του δήμου που είναι υπεύθυνος για την Βίλα Πετρίδη, Κώστα Ξανθόπουλο πρόκειται για ένα περιστασιακό μεν, συχνό δε φαινόμενο. «Χρειάστηκε να φωνάξω δυο φορές την αστυνομία για να απομακρυνθούν» αναφέρει ο κ. Ξανθόπουλος.

Συμπληρώνει δε, πως πρόσφατα οι άστεγοι επειδή επιθυμούσαν σκοτάδι έσπασαν το λουκέτο από τη σιδερένια πόρτα που βρίσκεται κάτω από την σκάλα της εισόδου και εκεί βρίσκεται ο πίνακας της ΔΕΗ και κατέβασαν τον γενικό. «Αντικατέστησα το λουκέτο. Έχουμε βρει και εκεί κόσμο να κοιμάται» σχολιάζει ο κ. Ξανθόπουλος. Ο ίδιος λέει επίσης πως η παρουσία αστέγων έχει ως αποτέλεσμα να καταγράφονται στον εξωτερικό χώρο συχνές φθορές. Ο κ. Ξανθόπουλος επισημαίνει επίσης πως οι άστεγοι που συχνάζουν στο σημείο δεν είναι πάντα οι ίδιοι.

Όπως τονίζει ο κ. Ξανθόπουλος για τις φθορές στα επιδαπέδια φωτιστικά ενημερώθηκε η αρμόδια υπηρεσία του δήμου.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού όπου υπάγεται η Βίλα Πετρίδη, το αρχοντικό κτίριο στην οδό Αναγεννήσεως, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης ισχυρίζεται πως είναι ενήμερος για το περιστατικό και πως οι όποιες ζημιές παρατηρούνται στον εξωτερικό και όχι τον εσωτερικό χώρο.

Δείτε τις φωτογραφίες:

2-kUGaS.jpg
2-kUGaS.jpg
3-RRRkG.jpg
3-RRRkG.jpg
4-KnwBz.jpg
4-KnwBz.jpg
5-Aehce.jpg
5-Aehce.jpg
6.jpg
6.jpg
8.jpg
8.jpg
9-9AIw0.jpg
9-9AIw0.jpg
7-kVmgi.jpg
7-kVmgi.jpg

Πηγή: makthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια