Θεσσαλονίκη: Μήνυμα Καραμανλή για Μακεδονία και ελληνοτουρκικά

Θεσσαλονίκη: Μήνυμα Καραμανλή για Μακεδονία και ελληνοτουρκικά

«Μπορούσαμε να απαιτήσουμε και να πετύχουμε περισσότερα», ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Τα εθνικά θέματα βρέθηκαν στο επίκεντρο της παρέμβασης του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή από τη Θεσσαλονίκη κατά την εκδήλωση για τα 80 χρόνια από την ίδρυση της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.

Όπως έκανε και από το Βελλίδειο στην πρώτη του ομιλία μετά από 10 χρόνια πριν από μερικούς μήνες ο Κώστας Καραμανλής, στάθηκε στη Συμφωνία των Πρεσπών, τονίζοντας πως η χώρα δεν εκμεταλλεύθηκε τα κεκτημένα του Βουκουρεστίου.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Μπορούσαμε να απαιτήσουμε και να πετύχουμε περισσότερα» κάνοντας έμμεση αναφορά στο βέτο της Γαλλίας που δεν έδωσε το δικαίωμα στους γείτονες να προωθήσουν τις διαδικασίες ένταξης τους στην ΕΕ  και τονίζοντας πως η άλλη πλευρά είναι αυτή που επείγεται για την είσοδο της τόσο στο ΝΑΤΟ όσο και στην ΕΕ.

Παράλληλα ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα ελληνοτουρκικά προειδοποιώντας πως «με βάση και την εμπειρία του παρελθόντος η Ελλάδα δεν πρέπει να συρθεί ή να παρασυρθεί από τις μεθοδεύσεις της Άγκυρας και δεν πρέπει να επιτρέψει τη δημιουργία τετελεσμένων σε βάρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων», κάνοντας λόγο για αυθαίρετες διεκδικήσεις της Τουρκίας. 

Στέλνοντας μήνυμα στην άλλη πλευρά του Αιγαίου ο κ. Καραμνλής ανέφερε πως «η Ελλάδα επιδιώκει καλές σχέσεις με όλους τους γείτονες αλλά δεν πτοείται από απειλές και εκβιασμούς».

πηγή: typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια