Μήνυμα στήριξης Παυλόπουλου στον Πατριάχη Βαρθολομαίο από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης (βίντεο & φωτ.)

Μήνυμα στήριξης Παυλόπουλου στον Πατριάχη Βαρθολομαίο από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης (βίντεο & φωτ.)

Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση έστειλε σήμερα ο Προκόπης Παυλόπουλος από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης για τη στήριξή του στις αποφάσεις του Οικουμενικού Πατριάρχη και τη στάση που κράτησε στο ουκρανικό ζήτημα. 

Στο πλαίσιο των εγκαινίων έκθεσης απεικονίσεων του Αγίου Δημητρίου από τα Ιερά Καθιδρύματα του Αγίου Όρους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε πως πρέπει να στηρίξουν όλοι του έργο του προκαθημένου της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

«Το Άγιο Όρος, το λέω προς πάσα κατεύθυνση και προς κάθε παραλήπτη, έχει ως πνευματικό θεματοφύλακα τον Παναγιότατο Πατριάχη Κωνσταντινοπόλεως. Στο έργο του οποίου πρέπει να συμπαρασταθούμε όλοι, γιατί είναι έργο που αφορά την πορεία και την καταξίωση της Ορθοδοξίας, για λόγους που όχι μόνο αφορά εμάς τους ορθόδοξους χριστιανούς, αφορά την ορθοδοξία εν γένει, την παγκόσμια ειρήνη, την παγκόσμια οικολογική ισορροπία, αφορούν την καταξίωση του ανθρώπου» είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Δίνοντας έμφαση στην σημαντικότητα του Αγίου Όρους για την Ορθοδοξία, αποκαλώντας το «κιβωτό», τόνισε πως όσοι βρίσκονται εκεί πρέπει να ακολουθούν αυτά που υποδεικνύει η Ορθοδοξία. «Από το Άγιο Όρος δεν επιτρέπεται και δεν είναι δυνατόν να υπηρετηθούν άλλες αξίες που δεν αφορούν την ορθοδοξία και την χριστιανοσύνη» σχολίασε για αντιδράσεις που υπήρχαν και γενικότερα για την ζωή των μοναχών.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχθηκε στο προαύλιο του δημαρχείου Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, υπό την μουσική υπόκρουση της φιλαρμονικής του δήμου. «Να θυμάσαι, θα είμαι κοντά σου ο,τι χρειαστείς. Η Θεσσαλονίκη είναι ψυχή μου» ήταν τα πρώτα λόγια του Προκόπη Παυλόπουλου στον Κωνσταντίνο Ζέρβα κατά την άφιξη του, ευχόμενος καλή θητεία στο έργο του. Ως εμπειρότερος στις επίσημες εμφανίσεις και στα φώτα των φωτορεπόρτερ, ο ΠτΔ σταμάτησε τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης πάνω στο κόκκινο χαλί που είχε στρωθεί μπροστά από την δημοτική μπάντα. Στη συνέχεια προχώρησαν στο εσωτερικό του δημαρχείου, όπου στο φουαγιέ θα βρίσκονται μέχρι τις 17 Νοεμβρίου οι απεικονίσεις του Αγίου Δημητρίου από τοιχογραφίες, φορητές εικόνες, έργα μικροτεχνίας, χρυσοκεντήματα, μαρμαρογλυπτική, κ.λπ. προερχόμενες από τα Ιερά Καθιδρύματα του Αγίου Όρους.

«Το δημαρχείο ανοίγει ξανά μετά από αρκετά χρόνια για να γιορτάσει τον δικό της άγιο, τον Άγιο Δημήτριο, σηματοδοτώντας τον σεβασμό

στον πολιτισμό και τις παραδόσεις της πόλης μας» ανέφερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, καλωσορίζοντας τον Προκόπη Παυλόπουλο και αφήνοντας προφανώς αιχμές για την προηγούμενη διοίκηση για τον τρόπο εορτασμού της 26ης Οκτωβρίου. «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η επίσκεψη σας συνδυάζεται με τα εγκαίνια της έκθεσης που αποτελεί μέρος της δίκη μας συμμετοχή στην γιορτή του Αγίου Δημητρίου» συμπλήρωσε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, σημειώνοντας για τον πολιτισμό της Θεσσαλονίκης πως: «Όλοι εμείς πρέπει να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να γίνουμε άξιοι συνεχιστές αυτών που μας κληροδότησαν αυτό τον πλούτο της πόλης. Θα αγωνιστούμε να γράψουμε δημιουργικές σελίδες».

Με την σειρά του, ο Προκόπης Παυλόπουλος σχολίασε και ο ίδιος την σημερινή εκδήλωση και την έκθεση που εγκαινιάστηκε στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης ανήμερα της εορτής του πολιούχου της. «Σας συγχαίρω για την πρωτοβουλία σας να ξανά συνδέσετε αυτόν τον χώρο, που είναι η καρδιά της Θεσαλονίκης με τον Άγιο Δημήτριο» ανέφερε ο Προκοπής Παυλόπουλος, ευχαριστώντας τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης και ευχόμενος ο Άγιος Δημήτριος να του δώσει δύναμη για το έργο του. «Η Θεσσαλονίκη έχει μεγάλη αποστολή και ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του για το πως η Θεσσαλονίκη θα ακτινοβολήσει στην Ελλάδα και στη Ευρώπη» σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Στην εκδήλωση των εγκαινίων παρευρέθηκαν ανάμεσα σε άλλους, ο Θεόδωρος Καράογλου, ο Νίκος Ταχιάος, ο Στράτος Σιμόπουλος, ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος κ.α.

Παρακολουθήστε το βίντεο με την άφιξη του κου Παυλόπουλου στο δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης καθώς και φωτογραφίες:

paulopoulos-dimarxeio-thessalonikis7.jpg
paulopoulos-dimarxeio-thessalonikis7.jpg
paulopoulos-dimarxeio-thessalonikis6.jpg
paulopoulos-dimarxeio-thessalonikis6.jpg
paulopoulos-dimarxeio-thessalonikis5.jpg
paulopoulos-dimarxeio-thessalonikis5.jpg
paulopoulos-dimarxeio-thessalonikis4.jpg
paulopoulos-dimarxeio-thessalonikis4.jpg
paulopoulos-dimarxeio-thessalonikis3.jpg
paulopoulos-dimarxeio-thessalonikis3.jpg
paulopoulos-dimarxeio-thessalonikis2.jpg
paulopoulos-dimarxeio-thessalonikis2.jpg
paulopoulos-dimarxeio-thessalonikis.jpg
paulopoulos-dimarxeio-thessalonikis.jpg

Πηγή: makthes.gr/

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια