Γιορτάζει η Θεσσαλονίκη: Πλήθος πιστών στον Ι.Ν Αγίου Δημητρίου

Γιορτάζει η Θεσσαλονίκη: Πλήθος πιστών στον Ι.Ν Αγίου Δημητρίου

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα για τους εορτασμούς του πολιούχου της πόλης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός

Τα γιορτινά της έχει «φορέσει» από το πρωί η Θεσσαλονίκη για τη μεγάλη διπλή γιορτή του Πολιούχου της πόλης, Αγίου Δημητρίου και την επέτειο των 107 χρόνων από την απελευθέρωσή της.

Πλήθος πιστών συρρέουν από νωρίς στον Ιερό Ναό  Αγίου Δημητρίου για να συμμετάσχουν στη δοξολογία και να προσκυνήσουν τις εικόνες του Αγίου Δημητρίου και της Παναγίας Σουμελά.

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται ήδη για τους εορτασμούς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός.

Πριν λίγη ώρα έφτασε στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για να παρακολουθήσει την επίσημη δοξολογία.

Μόλις κατέβηκε από το αυτοκίνητο συγκεντρωμένοι τον χειροκρότησαν και ο πρωθυπουργός εισήλθε στο ναό συνοδευόμενος από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρο Καράογλου και τον γραμματέα της Κ.Ο. της Ν.Δ. Σταύρο Καλαφάτη ενώ άγημα των Ενόπλων Δυνάμεων απέδωσε τιμές.

Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε με κάθε επισημότητα για πρώτη φορά ως δήμαρχος και ο Κωνσταντίνος Ζέρβας φορώντας το διάσημο.

Στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου έφτασαν πριν λίγη ώρα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος για να παρακολουθήσει την επίσημη δοξολογία.

Συγκεντρωμένοι χειροκρότησαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό κατά την άφιξή τους.

Μόλις έφτασε έξω από το ναό, ο Προκόπης Παυλόπουλος κατευθύνθηκε προς τα προστατευτικά κάγκελα χαιρέτισε πολίτες και αντάλλαξε ευχές. Την ώρα που προσέρχονταν στο ναό άγημα των Ενόπλων Δυνάμεων απέδωσε τιμές και ακολούθησε η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, είχε φτάσει στο ναό και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Πρ. Παυλόπουλος: Να υπερασπιζόμαστε, έναντι πάντων, τα Εθνικά μας Θέματα και τα Εθνικά μας Δίκαια

«Ο Αγιος Δημήτριος, με το μαρτύριο του, μας δίνει το παράδειγμα για το πώς πρέπει, ως λαός και ως Έθνος, να υπερασπιζόμαστε, έναντι πάντων, τα Εθνικά μας Θέματα και τα Εθνικά μας Δίκαια», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, αμέσως μετά την επίσημη δοξολογία που τελέστηκε στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου.

«Ο Πολιούχος της Θεσσαλονίκης, ο Άγιος Δημήτριος, με το Μαρτύριό του κατά την διάρκεια του βάρβαρου διωγμού των Χριστιανών επί Διοκλητιανού και Γαλερίου, έχει καταστεί διαχρονικό υπόδειγμα Πίστης και θάρρους», είπε ο κ. Παυλόπουλος.

«Πριν απ' όλα υπόδειγμα Πίστης, διότι υπέστη το Μαρτύριό του αρνούμενος ν' αποκηρύξει την πολλαπλώς έμπρακτη προσήλωσή του στην Χριστιανική Θρησκεία. Με τον τρόπο αυτόν όμως ανέδειξε, όπως άλλωστε του ταιριάζει, τον Χριστιανισμό όχι ως φανατική θρησκευτική προσήλωση, αλλά ως παράδειγμα έκφρασης της Θρησκευτικής Ελευθερίας», επισήμανε και πρόσθεσε: «Ο Άγιος Δημήτριος, όμως, και με το Μαρτύριό του αλλά και με την ενθάρρυνση προς τον Νέστορα όταν κατανίκησε τον Λυαίο, ανέδειξε την υπεροχή του αγνού Θάρρους απέναντι σε κάθε μορφής κατεστημένη δύναμη και εξουσία. Και κατά τούτο αποτελεί για εμάς, τους Έλληνες, παράδειγμα για το πώς πρέπει, ως λαός και ως Έθνος, να υπερασπιζόμαστε, έναντι πάντων, τα Εθνικά μας Θέματα και τα Εθνικά μας Δίκαια, πέρα και έξω από το ποια είναι η ισχύς εκείνων που τα απειλούν, με στήριγμα το αδάμαστο φρόνημα, το οποίο μας εμπνέει η Ιστορία μας και η Κληρονομιά των Προγόνων μας. Χρόνια πολλά».

πηγή: typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια