Για λίγες ώρες σήμερα στη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Για λίγες ώρες σήμερα στη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τριήμερη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου

Στη Θεσσαλονίκη θα έρθει σήμερα για λίγες ώρες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για τον διπλό εορτασμό του πολιούχου της πόλης, Αγίου Δημητρίου και της απελευθέρωσης της πόλης το 1912. Υπενθυμίζεται πως ο πρωθυπουργός είχε επισκεφτεί τη Θεσσαλονίκη και εντός της εβδομάδας, την περασμένη Τρίτη, όπου και είχε σειρά συσκέψεων για τα θέματα της πόλης.

Παράλληλα, τη Θεσσαλονίκη θα τιμήσει με την παρουσία του και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος θα παραμείνει για τρεις ημέρες στην πόλη.

Δείτε το πρόγραμμα των δύο ανδρών.

Κυριάκος Μητσοτάκης 

Ο κ. Μητσοτάκης θα παραστεί στην επίσημη δοξολογία για την εορτή του Πολιούχου της πόλης Αγίου Δημητρίου και τις ιστορικές επετείους της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης το 1912 και της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Μετά το πέρας της δοξολογίας, o Πρωθυπουργός θα παρευρεθεί στα εγκαίνια της έκθεσης έργων τέχνης με τίτλο «Σύγχρονες όψεις του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη» στο κτίριο του Διοικητηρίου. 

Προκόπης Παυλόπουλος 

Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 26 Οκτωβρίου:

Ο κ. Παυλόπουλος θα παραστεί στην επίσημη δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου, στην οποία θα παραστούν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, εκπρόσωποι κομμάτων και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί στα εγκαίνια δύο εκθέσεων στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και το δημαρχείο, αντίστοιχα.

Στις 13.30 ο κ. Παυλόπουλος θα μιλήσει στη διάρκεια του γεύματος που θα παραθέσει προς τιμήν του ο διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού, αντιστράτηγος, Κωνσταντίνος Κούτρας, στη Λέσχη Αξιωματικών.

Στις 17.15 θα επισκεφθεί τον Σύλλογο Συνδρόμου Down, στις 18.30 θα παραστεί στην τελετή που θα γίνει στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου και στις 20.00 θα επισκεφθεί το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα.

Στις 9.20 το πρωί της Κυριακής θα επισκεφθεί το Αντιτορπιλικό «Βέλος» και στη συνέχεια τη ΧΑΝΘ, το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, το Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και στις 13.30 θα παραστεί στα εγκαίνια της νέας πτέρυγας του Εβραϊκού Μουσείου.

Στις 18.00 θα επισκεφθεί το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών και στις 19.30 θα μεταβεί στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, στην εκδήλωση για τον εορτασμό των 80 χρόνων της, όπου ο πρόεδρος της ΕΜΣ Βασίλης Πάππας θα απονείμει στον κ. Παυλόπουλο το Χρυσό Μετάλλιο της Εταιρείας. Στην εκδήλωση θα μιλήσει και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. 

ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Την Κυριακή, στις 09.20 το πρωί ο κ. Παυλόπουλος θα επισκεφθεί το Α/Τ ΒΕΛΟΣ ενώ αμέσως μετά θα επισκεφθεί τη ΧΑΝΘ και θα ξεναγηθεί στο μουσείο μπάσκετ. Στις 11.30 περίπου αναμένεται να βρίσκεται στο  424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ενώ αργότερα, στις 12.00 θα εγκαινιάσει την έκθεση "Τα ορυκτά και ο άνθρωπος" στο  Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Θεσσαλονίκης στην πρώτη προβλήτα του λιμανιού. Στις 13.30 θα εγκαινιάσει την νέα πτέρυγα του Εβραϊκού Μουσείου Θεσσαλονίκης ενώ αργότερα θα έχει συνάντηση με την Πρόεδρο του Διεπιστημονικού Κέντρου Αριστοτελικών Μελετών, καθηγήτρια Δήμητρα Σφενδόνη Μέντζου. Το απόγευμα, στις 18.00 ο ΠτΔ θα βρεθεί στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών για τα εγκαίνια των εκθέσεων «Έκκεντρη Τέχνη: Έκφραση ψυχής» και "Φιλίας δώρα". Στις 19.30 θα βρίσκεται στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών.για την Εκδήλωση Εορτασμού 80 Χρόνων ΕΜΣ, όπου την κεντρική ομιλία θα κάνει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. 

ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Τη Δευτέρα, στις 10.30 ο κ. Παυλόπουλος θα μεταβεί στο Ηρώο του Γ΄ΣΣ για κατάθεση στεφάνου και στις 11 θα παρακολουθήσει την παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων. 

πηγή: typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια