Δ. Πυλαίας-Χορτιάτη: Μικρά και μεγάλα σκυλάκια βρήκαν οικογένεια στη γιορτή υιοθεσίας για τα αδέσποτα ζώα

Δ. Πυλαίας-Χορτιάτη: Μικρά και μεγάλα σκυλάκια βρήκαν οικογένεια στη γιορτή υιοθεσίας για τα αδέσποτα ζώα

Μία γιορτή αφιερωμένη στους τετράποδους αδέσποτους φίλους μας και στην υιοθεσία τους διοργάνωσε στο Πέτρινο δημοτικό σχολείο στο Πανόραμα ο δήμος Πυλαίας- Χορτιάτη με την πολύτιμη συνδρομή των φιλοζωικών σωματείων: Φιλοζωική Πανοράματος & Η ΑΓΑΠΗ (φιλοζωικό Πυλαίας).

Ήταν μια ξεχωριστή ημέρα για όλους. Όσοι δεν είχαν σκύλο, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν, να υιοθετήσουν και να επιστρέψουν στο σπίτι τους με ένα εμβολιασμένο κουταβάκι από αυτά που έχει συγκεντρώσει και προστατεύει ο δήμος.

Από την πλευρά τους οι τετράποδοι φίλοι μας περίμεναν με ανυπομονησία να χαρίσουν την αγάπη τους στην νέα τους οικογένεια και να ανταποδώσουν στο πολλαπλάσιο το χάδι που θα εισπράξουν.

«Η γιορτή υιοθεσίας αδέσποτων ζώων είναι μία ακόμη πρωτοβουλία του δήμου με στόχο την … τετράποδη ευτυχία, τον σεβασμό και την προστασία των ζώων.  Ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφερόμαστε στα ζώα αντανακλά την ανθρωπιά και τον πολιτισμό μας. Τα σκυλιά δεν είναι έπιπλα, ούτε παιχνίδια, να τα αγοράζεις και όταν δεν σου κάνουν να τα πετάς. Τα σκυλιά είναι οικογένεια.  Το να είσαι φιλόζωος δεν είναι πολυτέλεια ή μια καλή ιδέα, είναι στάση ζωής. Η αγάπη μας για τα ζώα, τους φίλους μας, τους συμμάχους μας και η προστασία των αδέσποτων είναι πάνω απ’ όλα δείγμα πολιτισμού κι εμείς στο δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη έχουμε αποδείξει όχι στα λόγια, αλλά με πράξεις ότι είμαστε πολιτισμένοι και φιλόζωοι», δήλωσε ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Πηγή: thesstoday.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια