Επιστρέφουν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης οι προτομές των Μακεδονομάχων - Δείτε πού θα τοποθετηθούν

Επιστρέφουν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης οι προτομές των Μακεδονομάχων - Δείτε πού θα τοποθετηθούν

Οι προτομές των «Μακεδονομάχων» οι οποίες είχαν απομακρυνθεί από το ομώνυμο πάρκο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, λόγω των εργασιών του μετρό, επιστρέφουν άμεσα στο κέντρο της πόλης, με πρωτοβουλία του κεντρικού δήμου.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας , ο οποίος τόνισε μάλιστα ότι θα γίνει τελετή αποκατάστασης, ώστε να λάβουν οι προτομές τη θέση που τους αρμόζει, έως ότου τοποθετηθούν μόνιμα στην πλατεία που φέρει το όνομα τους.

Η τελετή θα γίνει σε συνεργασία με την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών και τον Σύλλογο Απογόνων Μακεδονομάχων.

Οι έξι προτομές θα τοποθετηθούν στον χώρο πρασίνου μεταξύ των οδών Εθνικής Αμύνης, Παύλου Μελά και Στρατηγού Τσιρογιάννη και η εισήγηση του θέματος έρχεται στο ερχόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Οι προτομές θα τοποθετηθούν σε μαρμάρινες βάσεις, 1,40 μέτρων με αντιγκράφιτι επεξεργασία προκειμένου να αποφευχθούν οι βανδαλισμοί.

«Προχωράμε στην υλοποίηση της δέσμευσης του δημάρχου σχετικά με την ανάδειξη των προτομών των Μακεδονομάχων και προβαίνουμε στην άμεση χωροθέτησή τους, στην περιοχή της πλατείας Τσιρογιάννη. Θεωρούμε απαράδεκτο ότι τόσα χρόνια οι προτομές αυτών που πολέμησαν για την ελληνικότητα της Μακεδονίας στοιβάζονται στα υπόγεια αποθηκών», τόνισε στο thestival.gr, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Μάκης Κυριζίδης.

Πηγή: thestival.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια