Θεσσαλονίκη: Ένταση και μικροεπεισόδια στη διαμαρτυρία φοιτητών στο ΥΜΑΘ (βίντεο)

Θεσσαλονίκη: Ένταση και μικροεπεισόδια στη διαμαρτυρία φοιτητών στο ΥΜΑΘ (βίντεο)

Διαμαρτυρία και πορεία με αφετηρία την Καμάρα, με αφορμή τις προωθούμενες αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα πραγματοποίησαν νωρίτερα σήμερα φοιτητικοί σύλλογοι στη Θεσσαλονίκη. Πριν από λίγο, μάλιστα, υπήρξε ένταση και συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και φοιτητών ενώ έγινε και χρήση χημικών.

Αιχμή της διαμαρτυρίας των φοιτητών αποτελεί η κατάργηση του ασύλου, το χρονικό όριο (ν+2) φοίτησης -και η διαγραφή σε περίπτωση υπέρβασης του ορίου και η εξίσωση, όπως λένε, πτυχίων των δημόσιων ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχία ιδιωτικών ΙΕΚ και κολεγίων.

Φοιτητικοί Σύλλογοι όπως η Σ.Σ.Π. και οι Αγωνιστικές Κινήσεις πραγματοποιούν πορεία κρατώντας πανό με τα αιτήματα τους και συνθήματα όπως "Κάτω τα χέρια από το Άσυλο - Δημόσια και δωρεάν παιδεία".

Η πορεία κινήθηκε μέσω Εγνατίας και Βενιζέλου στο ΥΜΑΘ όπου οι φοιτητές φώναξαν συνθήματα και έγραψαν συνθήματα με σπρέι.

Λίγο πριν το τέλος της κινητοποίησης προκλήθηκε ένταση και μικροεπεισόδια μεταξύ των συγκεντρωμένων και αστυνομικών δυνάμεων έξω από το ΥΜΑΘ -ενώ έγινε και χρήση χημικών. Πριν από λίγο η πορεία ολοκληρώθηκε με κατάληξη στο Πολυτεχνείο.

Πηγή: makthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια