Θεσσαλονίκη: «Ρημαγμένο» Ολυμπιακό ακίνητο γίνεται στολίδι! (ΦΩΤΟ)

Το ρημαγμένο κέντρο αθλητισµού και πολιτισµού «ΚΑΠΠΑ 2000» στην Περαία του δήµου Θερµαϊκού ξαναπαίρνει επιτέλους μπρος, μετά από περίπου 7 χρόνια δύσκολα χρόνια εγκατάλειψης και υπολειτουργίας.

Το ΚΑΠΠΑ 2000 (Κέντρο Ανάπτυξης Πολιτισμού Προσαρμοσμένου Αθλητισμού), ένα συγκρότηµα που εντασσόταν στο γενικότερο ολυµπιακό πρόγραµµα Αθήνα 2004 ξεκίνησε με στόχο να λειτουργήσει ως προπονητήριο για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ) ενόψει των Ολυμπιακών της Αθήνας και των Special Olympics.

Παρότι τα περισσότερα έργα ολοκληρώθηκαν το 2005, λειτουργούσαν κανονικά μόνον το κλειστό γυμναστήριο, το κολυμβητήριο και το αμφιθέατρο. Από το 2011 και μετά, η λειτουργία του κέντρου δυσκόλεψε λόγω της μείωσης της κρατικής επιχορήγησης και το 2013 έκλεισε η πισίνα αναγκαστικά και ολόκληρο το αθλητικό κέντρο άρχισε να υπολειτουργεί, αφήνοντας σε αχρησία ουσιαστικά εγκαταστάσεις με πάρα πολλές προοπτικές.

Όλα αυτά αρχίζουν σιγά σιγά να αλλάζουν, εφόσον η νέα διοίκηση από την αρχή της θητείας της δραστηριοποιήθηκε έντονα για να αναδειχθεί ένα έργο που μπορεί να φέρει νέα πνοή στην Ανατολική Θεσσαλονίκη. Οι «μηχανές» του δήμου έχουν πάρει μπρος και οι εργασίες συνεχίζονται σταθερά, με στόχο οι εργασίες να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του έτους.

«Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, το επισκευάζουμε με όλες τις σχετικές αδειοδοτήσεις να δρομολογούνται. Μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου υπολογίζουμε ότι θα έχουν τελειώσει οι εργασίες και ότι από τις αρχές του νέου έτους θα λειτουργούν τα πάντα με προγράμματα. Η φιλοδοξία μας είναι να κάνουμε το πιο σύγχρονο αθλητικό κέντρο σε όλη την Ελλάδα, με όλες τις τελευταίες προδιαγραφές και για ΑμΕΑ», δήλωσε ο δήμαρχος του δήμου Θερμαϊκού Γιώργος Τσαμασλής στο TyposThes.

«Όταν μπει ολόκληρο σε λειτουργία, θα τεθεί φυσικά στη διάθεση των συλλόγων και της τοπικής κοινωνίας, για να μπορέσουν να απολαύσουν επιτέλους όλες τις σύγχρονες εγκαταστάσεις μετά από τόσα χρόνια», συμπληρώνει.

kappa5.jpg

Έτοιμο το κολυμβητήριο μέχρι το Μάρτιο

«Ήδη έχουμε κάνει έναν άθλο και το 80% των εγκαταστάσεων λειτουργούν κανονικά μετά από πολύ προσπάθεια. Το κλειστό γυμναστήριο είναι λειτουργικότατο και σε λίγους μήνες θα μπουν μέσα κανονικά προγράμματα για όλους», εξηγεί στο TyposThes ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Κωνσταντίνος Κούτουκας.

«Η πισίνα είναι επίσης έτοιμη να λειτουργήσει και η διαφορά με της με πριν από λίγους μήνες είναι πάρα πολύ μεγάλη. Το μόνο που λείπει είναι οι αδειοδοτήσεις, για να γίνουν και οι απαραίτητες προσλήψεις ναυαγοσωστών, να μπει εξοπλισμός ασφαλείας γύρω γύρω  από την πισίνα και κάποιες άλλες λεπτομέρειες. Το Μάρτιο η πισίνα θα είναι έτοιμη για όλους».

Το αμφιθέατρο, επίσης, λειτουργεί κανονικά και ο δήμος πολύ σύντομα θα εξασφαλίσει την λειτουργία και την προσβασιμότητα του όλες τις μέρες του μήνα. Το επόμενο βήμα είναι να δημοπρατηθούν το εστιατόριο και οι ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις των περίπου 20 δωματίων ολυμπιακών προδιαγραφών, για να μπορέσουν να αξιοποιηθούν όλες οι εγκαταστάσεις.

Η μόνη «πληγή» του ΚΑΠΠΑ 2000, θα παραμείνει για λίγο καιρό ακόμη, η έτοιμη κλειστή μαρίνα η οποία δυστυχώς έχει φραγμένη την είσοδο της από ένα… δρόμο. «Είναι πραγματικά κρίμα, γιατί θα μπορούσαμε να έχουμε και μία πλήρως λειτουργική μαρίνα, η οποία θα απογείωνε τις εγκαταστάσεις. Η αξιοποίηση της, ίσως πάρει λίγο χρόνο», εξηγεί ο κ. Κούτουκας.

«Εδώ και έναν μήνα περίπου, η αντιδημαρχία μας έχει μεταφερθεί στις εγκαταστάσεις του ΚΑΠΠΑ 2000. Από εδώ μέσα επιβλέπουμε και εμείς τις εργασίες, τις πραγματικές ανάγκες και το σχεδιασμό του αθλητικού κέντρου. Μερικές φορές, είναι πιο αποτελεσματικό όταν πας να λύσεις ένα πρόβλημα εκ των έσω και αυτό ακριβώς προσπαθούμε να κάνουμε και εμείς από εδώ μέσα», σχολιάζει ο Παναγιώτης Τροκάνας, αντιδήμαρχος Τουρισμού, Πολιτισμού και Αθλητισμού που δηλώνει ευχαριστημένος με την πορεία των εργασιών.

kappa.jpg

Τι περιλαμβάνουν οι εγκαταστάσεις

Οι προδιαγραφές των εγκαταστάσεων ήταν πραγματικά λαμπρές όταν ξεκίνησε το έργο και είναι στο χέρι του δήμου να λειτουργήσουν για πρώτη φορά, όλα στην εντέλεια. Δείτε αναλυτικά τις εγκαταστάσεις:

Κολυμβητήριο, το οποίο λειτούργησε από το 2005, με εγκαταστάσεις ΑμΕΑ για τους δήμους Θερμαϊκού και Θέρμης, έκλεισε το 2013 και είναι πανέτοιμο να ξαναλειτουργήσει το Μάρτιο.

Κλειστό γυμναστήριο με εγκαταστάσεις μπάσκετ, βόλεϋ, χάντμπολ κλπ), ιδανικό για να φιλοξενεί αθλητικές δραστηριότητες και προπονήσεις συλλόγων, βάζοντας σαν προτεραιότητα συλλόγους ΑμΕΑ.

Αμφιθέατρο, λειτουργικό από το 2008 για εκδηλώσεις πολιτιστικού χαρακτήρα, βρίσκεται στη δικαιοδοσία του Δήμου για 12 ημέρες και στοχεύει σύντομα να το αναλάβει και για τις υπόλοιπες 18 μέρες.

Εστιατόριο, το οποίο είναι έτοιμο αλλά δεν έχει λειτουργήσει ακόμη και αναμένεται πλειοδοτικός διαγωνισμός ώστε να ενοικιαστεί σε ιδιώτη και να ξεκινήσει τη λειτουργία του.

Ξενώνας 20 δωματίων που βρίσκεται στην τελευταία φάση κατασκευής του.

Μαρίνα κατάλληλη για ελλιμενισμό μικρών σκαφών, αλλά δεν έχει λειτουργήσει ποτέ, λόγω μπλοκαρισμένης εισόδου.

Δείτε μια φωτογραφία από την πρότερη κατάσταση του κλειστού κολυμβητηρίου και μια δεύτερη που δείχνει σε τι κατάσταση βρίσκεται σήμερα. 

kappa3.jpg

Και η σημερινή φωτογραφία:

kappa4.jpg

Πηγή: typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.

Σχόλια

Κοινωνία
Σε ένα σχολείο που μοιάζει σαν βγαλμένο από παραμύθι θα επιστρέψουν από τη Δευτέρα οι μαθητές του 6ου νηπιαγωγείου Ωραιοκάστρου. Ο άλλοτε απρόσωπος εξωτερικός τοίχος του σχολείου τους πλέον κοσμείται από παραστάσεις του «Μικρού Πρίγκιπα», του ήρωα του ομώνυμου βιβλίου του Αντουάν Σαιντ Εξυπερύ. Το 6ο νηπιαγωγείο Ωραιοκάστρου απέκτησε νέα μορφή στο πλαίσιο της δράσης «Μαζί με το παιδί αλλάζουμε τον κόσμο», η οποία υλοποιείται σε σχολικούς χώρους με πρωτοβου...
Διάφορα
Τέλος εποχής, για ένα από τα πιο ιστορικά καταστήματα της Θεσσαλονίκης, όπου από το 1922 το κιόσκι με τα δολώματα παρακολουθούσε καθημερινά την πόλη ν’ αλλάζει. Ωστόσο, από σήμερα το επίσημο στέκι των ψαράδων, δεν θα υπάρχει πια. Η ιστορία του μέχρι και σήμερα έφτασε τα 98 χρόνια λειτουργίας που κατά κύριο λόγω πουλούσε δολώματα για τους ψαράδες, ενώ αργότερα πρόσθεσε σουβενίρ με θέμα την Θεσσαλονίκη. Το λαμαρινένιο κιόσκι με την επιγραφή “Μενέλαος από το...
Διάφορα
Η εταιρεία ALUMIL, μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες της Ελλάδας, με εξειδίκευση στα αρχιτεκτονικά συστήματα αλουμινίου, προχώρησε σε δωρεά και εγκατάσταση του προηγμένου συστήματος decking «Woodee», μετά από τη θετική ανταπόκριση του Δήμου Θεσσαλονίκης στην πρωτοβουλία της εταιρείας. Το σύστημα decking «Woodee» πρόκειται να τοποθετηθεί στην Παραλία Θεσσαλονίκης, στη θέση του υφιστάμενου ξύλινου deck που έχει πλέον φθαρεί. Συγκεκριμένα, το ύψος της δωρεά...
Διάφορα
Την Παρασκευή ξεκινά η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τους Νέους Επιβάτες και την Περαία, με τον «Κωνσταντή» να πραγματοποιεί τέσσερα δρομολόγια από Θεσσαλονίκη: 10πμ, 12.30μμ, 15.00μμ και 17.30μμ και από Νέους Επιβάτες στις 11.15πμ, 13.45μμ, 16.15μμ και 18.45μμ. Ο «Κωνσταντής» είναι το μεγαλύτερο καράβι που ανοίγει πάντα τη σεζόν και θα ακολουθήσει η «Καλυψώ», σύμφωνα με την Πέλλυ Πασχαλίδου, εκπρόσωπο της εταιρείας «Karavakia Thessaloniki Waterbu...
Κοινωνία
Viral έχει γίνει η πατέντα ενός Θεσσαλονικιού ιδιοκτήτη σουβλατζίδικου, προκειμένου να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας, στο χώρο που οι πελάτες πρέπει να περιμένουν για να δώσουν την παραγγελία τους. Όπως φαίνεται και στο βίντεο, ο ιδιοκτήτης ψητοπωλείου από την Αριστοτέλους στην Θεσσαλονίκη, τοποθέτησε πεζοφάναρο στο χώρο των παραγγελιών, προκειμένου οι πελάτες να ξέρουν πότε πρέπει να προχωρούν στην ουρά και πότε να περιμένουν έξω από το κατάστημα. Δεί...
Κοινωνία
Μετά τη μερική άρση των περιορισμών στις πτήσεις από και προς το εξωτερικό και από το Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης «Μακεδονία», ανοίγουν και οι πτήσεις της AEGEAN. H AEGEAN ενημερώνει ότι από τις 15 Ιουνίου προχωρά στην επανέναρξη των απευθείας δρομολογίων της, από και προς τη Θεσσαλονίκη, με βασικούς προορισμούς εξωτερικού και υπό την αίρεση των επιδημιολογικών χαρακτηριστικών των χωρών. Συγκεκριμένα ξεκινούν, οι απευθείας πτήσεις από τη Θεσσαλονίκη προς το Μό...
Διάφορα
Μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Δέκα», ο Ο’ Μπράιεν τόνισε πως από την 1η Ιουλίου η Ryanair θα ταξιδεύει στην Ελλάδα με μεγαλύτερη πληρότητα, από τον συνολικό μέσο όρο των δρομολογίων της εταιρείας, στη μετά πανδημίας εποχή. Ωστόσο, τόνισε πως υπάρχει ανησυχία ότι η ζήτηση δεν θα είναι τόσο μεγάλη. «Θα ξεκινήσουμε ένα ουσιαστικό πρόγραμμα για την Ελλάδα από την 1η Ιουλίου. Θα καλύψουμε κοντά στο 90% των δρομολογίων που είχαμε σχεδιάσει και θα λειτουργήσ...
Κοινωνία
Αρχικό μέλημα είναι η έγκαιρη αποτροπή της αύξησης τω «καθοδηγούμενων» μεταναστευτικών ροών, η αύξηση των οποίων μετά την ύφεση του πρώτου κύματος της πανδημίας αναμένεται να φτάσει ακόμη και το 30%. Ακόμη, βασικός στόχος αποτελεί η κατασκευή φράκτη προκειμένου να προασπιστούν τα συμφέροντα της χώρας, όπως έχουν τονίσει επανειλημμένα κυβερνητικά χείλη. Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. έχουν μελετήσει προσεκτικά το τελευταίο διάστημα τα «κόκκινα» σημεία στα σύνορα που βρ...
Διάφορα
Ιδιαίτερα αισιόδοξα ευρήματα για την πορεία της πανδημίας Covid-19 παρουσιάζει η μεγάλη έρευνα που πραγματοποιεί ομάδα επιστημόνων του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η ομάδα του ΑΠΘ, σε συνεργασία με την Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ), παρακολουθεί τη συγκέντρωση του ιού SARS-CoV-2 στα υγρά απόβλητα στην είσοδο της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Θεσσαλονίκης (ΕΕΛΘ).  Σύμφωνα με τις μετρήσεις της ομάδας του ΑΠΘ, όπως ανα...