Θεσσαλονίκη: Τι είπε ο Μητσοτάκης για Μετρό, ΟΑΣΘ και περιφερειακή

Θεσσαλονίκη: Τι είπε ο Μητσοτάκης για Μετρό, ΟΑΣΘ και περιφερειακή

Θέματα αιχμής για την πόλη στο τραπέζι των συζητήσεων με τους φορείς

Αποτίμηση της προόδου για όλα τα σημαντικά έργα και πρωτοβουλίες που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ έγινε σήμερα στη διάρκεια των δύο συσκέψεων που είχε στο ΥΜΑΘ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της σημερινής επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη.

Εξερχόμενος των συναντήσεων, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε τρία θέματα αιχμής για την πόλη, όπως τα χαρακτήρισε και συγκεκριμένα, στο Μετρό, στον ΟΑΣΘ και στην περιφερειακή οδό.

Ειδικότερα, για το μετρό είπε: Εξακολουθεί να ισχύει η δέσμευσή μας ότι το Μετρό θα λειτουργήσει εξολοκλήρου και θα ΄παραδοθεί τον Απρίλιο του 2023 με το σταθμό στη Βενιζέλου να αναδεικνύει με τον σωστό τρόπο την πλούσια πολιτιστική παράδοση της πόλης. Εκτιμούμε ότι μέχρι τα τέλη του έτους  του ΚΑΣ θα έχει δώσει την έγκρισή του για να προχωρήσουμε προς την κατεύθυνση που έχουμε ήδη δρομολογήσει.

Στο ζήτημα του ΟΑΣΘ ο πρωθυπουργός είπε ότι ήδη έχουν ενταχθεί στο στόλο του αρκετά λεωφορεία ώστε «να ανακουφιστεί κάπως η κατάσταση». Σημαντική πρόοδο όμως θα δούμε από τις αρχές του νέου έτους, όταν θα συναφθεί και θα ξεκινήσει η σύμβαση με τα ΚΤΕΛ. Τότε θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε ουσιαστικά το πρόβλημα των αστικών συγκοινωνιών στην πόλη.

Το τρίτο ζήτημα στο οποίο αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, αφορούσε το fly over, την κατασκευή υπερυψωμένης οδού ταχείας κυκλοφορίας, τονίζοντας ότι είναι ένα έργο το οποίο προχωράει πολύ γρήγορα και εκτιμώντας ότι θα μπορεί να δημοπρατηθεί εντός ενός έτους. "Είναι ένα έργα απολύτως κρίσιμο και καθοριστικό για να ανακουφιστεί το μεγάλο κυκλοφοριακό βάρος το οποίο επωμίζεται σήμερα η περιφερειακή", είπε ο πρωθυπουργός. 

πηγή: typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια