Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Το πρόγραμμα της επίσκεψης, τα θέματα που θα συζητήσει και τα πρόσωπα που θα συναντήσει

Στη Θεσσαλονίκη έρχεται σήμερα Τρίτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και θα παραμείνει στην πόλη όλο το απόγευμα προκειμένου να εξετάσει από κοντά θέματα που αφορούν την πόλη αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας. Πρόκειται για επίσκεψη που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της λειτουργίας του Γραφείου του πρωθυπουργού  και θα συνδυαστεί με ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη σε δείπνο που θα πραγματοποιηθεί πλαίσιο των εργασιών του 8ου Διεθνούς Συμποσίου Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να φθάσει στη Θεσσαλονίκη σήμερα το μεσημέρι και λίγο μετά (στις 3.00 μ.μ.) θα ξεκινήσει σειρά συσκέψεων στο Διοικητήριο στη διάρκεια των οποίων θα τεθούν επί τάπητος όλα τα θέματα που αφορούν την περιοχή ενώ ο πρωθυπουργός θα εποπτεύσει και την πορεία υλοποίησης όσων εξήγγειλε πρόσφατα, από το βήμα των εγκαινίων της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Πριν τις συσκέψεις αναμένεται ότι θα προηγηθούν υπηρεσιακές συναντήσεις του πρωθυπουργού, τόσο με τον υφυπουργό Εσωτερικών και αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Θόδωρο Καράογλου όσο και με την επικεφαλής του Γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου.

ΣΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Στις συσκέψεις που θα ακολουθήσουν, με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας θα συζητηθούν και θέματα που σχετίζονται με τα προϊόντα της Μακεδονίας και με την ευκαιρία αυτή, ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ)-  Σύνδεσμος Εξαγωγέων θα παρουσιάσει στον πρωθυπουργό το ειδικό σήμα που έχει σχεδιάσει, προκειμένου να συνοδεύει κάθε τυποποίηση ή συσκευασία, όπως και κάθε είδους προωθητικού υλικού , προϊόντων της Μακεδονίας μας, που θέλουν να τονίσουν στον διεθνή ανταγωνισμό την ελληνικότητά τους και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτουν από τον συγκεκριμένο τόπο προέλευσής τους (τρόφιμα, φρούτα, κρασιά και άλλα προϊόντα). Ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων έχει φροντίσει να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις του σήματος και στοχεύει στη χρήση του από όλες τις παραγωγικές βιομηχανίες, τα επιμελητήρια και κάθε εμπορική δραστηριότητα που έχει ως αντικείμενο τα ελληνικά προϊόντα που παράγονται στην Μακεδονία.

ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ

Οι εξελίξεις σε σχέση με το Μετρό της Θεσσαλονίκης και ειδικότερα σε σχέση με τον σταθμό Βενιζέλου αναμένεται ότι θα είναι κυρίαρχο θέμα στην ατζέντα του πρωθυπουργού, με στόχο να τερματιστούν τα αδιέξοδα που υπάρχουν και επισπευσθεί η ολοκλήρωση του έργου, το ταχύτερο δυνατόν. Όπως είναι γνωστό ο πρωθυπουργός έχει προκρίνει την προσωρινή μετακίνηση των αρχαιοτήτων της Βενιζέλου, μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο κατασκευής του σταθμού και τη μετέπειτα επαναφορά τους, λύση που κερδίζει σημεία, μετά μάλιστα και από την πρόσφατη αποκάλυψη ότι η κατασκευαστική κοινοπραξία του έργου υπολογίζει ότι ο χρόνος κατασκευής του Σταθμού με παραμονή των αρχαιοτήτων, μεταθέτει την ημερομηνία ολοκλήρωσης του έργου για το έτος 2025!

Ο αρμόδιος υπουργός υποδομών, Κώστας Καραμανλής που από χθες βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να συμμετέχει στη σύσκεψη όπου θα συζητηθεί το θέμα του Μετρό όπως και ο Θεσσαλονικιός νέος πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Νίκος Ταχιάος και αναμένεται να παρουσιάσουν νεώτερα στοιχεία σχετικά με το θέμα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι σήμερα ενδέχεται να είναι παρούσα στη σχετική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη κάτι που εάν συμβεί θα συνοδευτεί σίγουρα και από την εκ μέρους της τοποθέτηση σε ότι αφορά στις ενστάσεις που διατυπώνουν αρχαιολόγοι σχετικά με τη μετακίνηση των αρχαιοτήτων.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ

Η παρουσία της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη ενδεχομένως να συνοδευτεί και με ανακοινώσεις σχετικά με την επανέναρξη των εργασιών για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Αμφίπολης και ειδικότερα του αρχαιολογικού χώρου στον Λόφο Κάστα όπου ανακαλύφθηκε ένα ιδιαίτερα σημαντικό ταφικό μνημείο που κάποτε συγκλόνισε το πανελλήνιο όμως εδώ και καιρό έχει εγκαταλειφτεί στην τύχη του.

ΟΜΙΛΙΑ ΣΕ ΔΕΙΠΝΟ

Μετά την ολοκλήρωση των συσκέψεων που θα έχει στο Διοικητήριο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στο ξενοδοχείο Hyatt όπου θα είναι επίσημος ομιλητής σε δείπνο που θα πραγματοποιηθεί από την Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος, στο πλαίσιο των εργασιών του 8ου Διεθνούς Συμποσίου Θεσσαλονίκης, οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαν την Κυριακή 20 Οκτωβρίου. Το θέμα της ομιλίας του πρωθυπουργού θα είναι «Ο κόσμος το 2020: Κυβερνώντας στην εποχή της ακυβερνησίας». Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναχωρήσει για την Αθήνα.

πηγή: typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια