Συλλειτουργία Βαρθολομαίου και Ιερώνυμου στην Παναγία Αχειροποίητο στη Θεσσαλονίκη

Συλλειτουργία Βαρθολομαίου και Ιερώνυμου στην Παναγία Αχειροποίητο στη Θεσσαλονίκη

Στον Ιερό Ναό της Παναγίας Αχειροποιήτου της Θεοσώστου Θεσσαλονίκης, τελείται σήμερα, Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019, συλλειτουργία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμου.

Η συλλειτουργία ξεκίνησε λίγο μετά τις 7:30 το πρωί του Σαββάτου (19.10), στην εκκλησία της Παναγίας Αχειροποιήτου, που βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η συλλειτουργία πραγματοποείται στον απόηχο της απόφασης της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος να αναγνωρίσει στον Παναγιώτατο το κανονικό δικαίωμα για παραχώρηση του Αυτοκεφάλου στην Εκκλησία της Ουκρανίας. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης βρίσκεται στην συμπρωτεύουσα προσκεκλημένος του Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης, κ. Ανθίμου. Ο Μητροπολίτης Άνθιμος έχει τεθεί επικεφαλής της πρωτοβουλίας «Βυζαντινή Θεσσαλονίκη», που έχει στόχο να αναδείξει το ιστορικό παρελθόν της πόλης στην κατεύθυνση της ιστορικής αξιοποίησής του. Το παρών στην λειτουργία δίνει και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

πηγή: ΕΘΝΟΣ

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια