Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που είχε διαπράξει 166 ληστείες

Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που είχε διαπράξει 166 ληστείες

Χειροπέδες σε επτά άτομα – Η λεία τους φτάνει τις 495.485 ευρώ

Μετά από πολύμηνη έρευνα της Ασφάλειας Τρικάλων εξιχνιάστηκε η δράση εγκληματικής ομάδας που είχε διαπράξει συνολικά 166 διαρρήξεις και κλοπές σε περιοχές των Τρικάλων και σε περιοχές της Θεσσαλίας και της βόρειας Ελλάδας και η λεία της είχε φτάσει τα 495.485 ευρώ!

Μέλη της ήταν επτά Έλληνες ηλικίας από 22 ως 44 χρόνων, δύο από τους οποίους είναι έγκλειστοι σε φυλακή, οι οποίοι εφορμούσαν από περιοχή της Θεσσαλονίκης με αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού που έφεραν πλαστές ή κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας και, αφού βεβαιώνονταν για την απουσία των ιδιοκτητών των σπιτιών, παραβίαζαν τις εισόδους ή τις μπαλκονόπορτες και άρπαζαν κυρίως χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές και κυνηγετικά όπλα. Πάντα φορούσαν γάντια και κουκούλες, ώστε να μην αφήνουν ίχνη και χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις σε στοιχεία αλλοδαπών «αχυράνθρωπων».

Από το Σεπτέμβριο του 2016 ως και τον Απρίλιο του 2018, τα μέλη της σπείρας διέπραξαν συνολικά 166 κλοπές, 146 από τις οποίες σε σπίτια, δυο σε καταστήματα και 18 αφορούσαν πινακίδες κυκλοφορίας οχημάτων. Από αυτές, 83 έγιναν στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων και 83 σε περιοχές των νόμων Λάρισας, Καρδίτσας, Μαγνησίας, Φθιώτιδας, Ημαθίας, Πέλλας, Κιλκίς, Σερρών, Δράμας και Καβάλας.

Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια των δραστών, κατασχέθηκαν κινητά, φορητές συσκευές αποθήκευσης και κάρτες μνήμης που σχετίζονται με τις κλοπές. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ένταξη σε εγκληματική ομάδα και διακεκριμένες κλοπές που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων.
πηγή: protothema.gr
Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια