ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Σε καθεστώς ομηρίας και αβεβαιότητας μαθητές ΓΕΛ

ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Σε καθεστώς ομηρίας και αβεβαιότητας μαθητές ΓΕΛ

Νέα παράσταση διαμαρτυρίας για δημιουργία ολιγομελών τμημάτων προσανατολισμού στη Γ΄και Β΄τάξη των ΓΕΛ Θεσσαλονίκης

Νέα παράσταση διαμαρτυρίας πρόκειται να πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου στις 2 μ.μ. οι Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄ και Ε’  ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, με αίτημα την έγκριση ολιγομελών τμημάτων Προσανατολισμού  στη Γ' τάξη  και Β΄ τάξη των ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, καθώς, όπως καταγγέλλουν, δεκάδες μαθητές αυτών των σχολείων  βρίσκονται σε καθεστώς ομηρίας και αβεβαιότητας.

Πριν δυο μέρες είχε γίνει και πάλι παράσταση διαμαρτυρίας στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης. Όπως τονίζουν οι ΕΛΜΕ σε σημερινή τους ανακοίνωση, στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας αυτή τη στιγμή υπάρχουν 41 τμήματα Ο.Π. που αναμένουν έγκριση για τη λειτουργία τους. Απ’ αυτά, 29 σε σχολεία της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Τα περισσότερα βρίσκονται σε σχολεία απομακρυσμένων περιοχών και όπως λένε "αν δεν προχωρήσει ΕΔΩ και ΤΩΡΑ το υπουργείο στην έγκρισή τους, τινάζεται στον αέρα όλη η Γ΄τάξη και υπονομεύεται η λειτουργία των σχολείων". Χαρακτηριστικά αναφέρουν το ΓΕΛ Αδένδρου, Καλοχωρίου, καθώς και Αγ.Γεωργίου (Ασπροβάλτα), Μαδύτου, Σταυρού, Καλλινδοίων, Κολχικού, Σοχού, 2ο ΓΕΛ Κουφαλίων (Β΄και Γ΄τάξη), αλλά και το  4ου  ΓΕΛ Θεσσαλονίκης καθώς και το  Διαπολιτισμικό ΓΕΛ. 

"Η αγανάκτηση των μαθητών και των γονιών τους έχει φτάσει στο απροχώρητο αφού ακόμη και σήμερα δεν γίνονται τα μαθήματα προσανατολισμού της επιλογής τους!!! Οι ευθύνες για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση μετακυλύονται από την Περιφέρεια στις ΔΔΕ με θύματα τους μαθητές που δεν αντιμετωπίζονται ως ανθρώπινες ψυχές αλλά ως νούμερα και αριθμοί!!!  Το χειρότερο δεν είναι μόνο η αδικαιολόγητη άρνηση έγκρισης των συγκεκριμένων ολιγομελών, το χειρότερο είναι το γεγονός ότι ακόμα και πολλά από τα ήδη εγκεκριμένα δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης καθηγητών!!!Κι ενώ το Υπουργείο υποκριτικά «σχίζει τα ιμάτιά του» για μόρφωση και ίσες ευκαιρίες,  με τις ανάλγητες αποφάσεις του χάνονται χιλιάδες διδακτικές ώρες και αναγκάζονται να ξεριζώνονται από το οικείο τους περιβάλλον και να αναζητούν σχολική στέγη μαθητές που φοιτούν στη Γ’ Λυκείου και πρόκειται να μετέχουν στις προσεχείς πανελλαδικές εξετάσεις. Γίνεται ολοφάνερο ότι τα συγκεκριμένα σχολεία γεωγραφικά είναι "ενταγμένα" σε έναν γενικότερο σχεδιασμό συρρίκνωσης και τελικά κατάργησης στο άμεσο μέλλον με καταστροφικά αποτελέσματα τόσο για τους μαθητές και τις οικογένειές τους όσο και για την τοπική κοινωνία", τονίζουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους.

πηγή: typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια