Θεσσαλονίκη: Ο Βαρθολομαίος εγκαινίασε το νέο κτίριο της Περιφέρειας

Θεσσαλονίκη: Ο Βαρθολομαίος εγκαινίασε το νέο κτίριο της Περιφέρειας

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έκανε τα επίσημα εγκαίνια του νέου Κτιρίου Υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, πραγματοποίησε πριν λίγη ώρα τα επίσημα εγκαίνια του νέου Κτιρίου Υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη. Η τελετή των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε στον αίθριο χώρο του κτιρίου υπηρεσιών, επί της 26ης Οκτωβρίου 64 (παλαιά δυτική είσοδος Θεσσαλονίκης), παρουσία πλήθους κόσμου, βουλευτών, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη υποδέχθηκαν κατά την άφιξη του ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο μητροπολίτης Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως Βαρνάβας.

Μετά την τελετή εγκαινίων και τους χαιρετισμούς ακολούθησε η αποκάλυψη μαρμάρινης πλάκας και η κοπή της κορδέλας που σηματοδότησε τα εγκαίνια του κτιρίου. Στην τοποθέτησή του ο Πατριάρχης αναφέρθηκε στην οικολογική κρίση.

Συγκεκριμένα ο Οικουμενικός Πατριάρχης χαρακτήρισε το νέο κτίριο «ως σύμβολο του αγώνα κατά της οικολογικής κρίσης. Ένας αγώνας που πρέπει να διεξάγεται σε όλα τα επίπεδα από την καθημερινότητά μας μέχρι τους θεσμούς της πολιτείας και τις θρησκείες. Το κτίριο θα θυμίζει την ανάγκη αντίστασης στην κλιματική αλλαγή».

Από τη μεριά του ο Απόστολος Τζιτζικώστας τόνισε πως το νέο κτίριο, είναι σημείο αναφοράς που θα προσελκύσει φορείς και επιχειρήσεις που θα επενδύσουν στην περιοχή.

Αμέσως μετά ακολούθησε επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στο γραφείο του Περιφερειάρχη όπου ανταλλάχθηκαν εθιμοτυπικά δώρα και υπήρξε μια σύντομη συνομιλία. Ο περιφερειάρχης του χάρισε δύο λευκώματα το ένα ήταν από την περσινή επίσκεψη του Πατρίαρχη στη λιμνοθάλασσα Καλοχωριού και το δεύτερο αφορούσε την  ιστορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου και της Μακεδονίας. Μάλιστα ο Περιφερειάρχης του είπε αυτή είναι η αληθινή ιστορία της Μακεδονίας. Από την πλευρά του ο πατριάρχης του χάρισε έναν ασημένιο δίσκο και μία φωτογραφία από το πατριαρχείο.

img_20191018_114910_resized_20191018_121636814_1.jpg

Στο τέλος φύτευσαν συμβολικά μια ελιά στην αυλή της Περιφέρειας και ο πατριάρχης αποχώρησε για να συνεχίσει το υπόλοιπο πρόγραμμα του.

πηγή: typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια