Θεσσαλονίκη: Ευρωπαϊκό αέρα θα έχει φέτος ο χριστουγεννιάτικος στολισμός

Θεσσαλονίκη: Ευρωπαϊκό αέρα θα έχει φέτος ο χριστουγεννιάτικος στολισμός

Με ένα διαφορετικό και πιο ευρωπαϊκό στυλ θα στολιστεί φέτος το κέντρο της Θεσσαλονίκης για να υποδεχτεί τα φετινά Χριστούγεννα. Ο φετινός στολισμός υπόσχεται να εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους

Αλλαγή Χριστουγεννιάτικου σκηνικού με Ζέρβα

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έχοντας ασκήσει κριτική ως δημοτικός σύμβουλος τα προηγούμενα χρόνια στην τότε διοίκηση του δήμου για αδιαφορία και ολιγωρίες στο σχεδιασμό των Χριστουγέννων έβαλε στόχο να κάνει τη διαφορά από την πρώτη κιόλας χρονιά. Παρά τους απολύτως περιορισμένους πόρους και μικρό διάστημα από τη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντα, τόνισε στους συνεργάτες του ό,τι η πόλη πρέπει φέτος να καταλάβει τη διαφορά.

Η υπόθεση των Χριστουγέννων στη Θεσσαλονίκη μετατράπηκε σε ένα προσωπικό στοίχημα του Κωνσταντίνου Ζέρβα και για να κερδηθεί εργάζονται πυρετωδώς στενοί συνεργάτες του επί 15 ώρες ημερησίως.

Ο στολισμός στην Πλατεία Αριστοτέλους

Την παράσταση θα κλέψει η Πλατεία Αριστοτέλους την οποία θα κοσμεί ένα φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο 17-20 μέτρων, μία φάτνη που θα στηθεί ακριβώς δίπλα και ένα “μουσικό κουτί” από το οποίο θα βγαίνουν συρματόσχοινα με νότες που θα συμβολίζουν το πεντάγραμμο.

Ο άξονας της Αριστοτέλους θα φωτιστεί με 60 φωτεινές αψίδες που θα ενώνει τη διαδρομή από τη λεωφόρο Νίκης μέχρι τη χριστουγεννιάτικη αγορά στην πλατεία Δικαστηρίων. Σε όλο το μήκος του άξονα θα τοποθετηθούν και άλλες πρωτότυπες κατασκευές όπως γυάλινοι κύβοι με πούπουλα και μεγάλες μεταλλικές χριστουγεννιάτικες μπάλες.

Χριστουγεννιάτικη αγορά στην πλατεία Δικαστηρίων

Ό,τι βλέπει ο ταξιδιώτης σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις με χριστουγεννιάτικες αγορές με τα χαρακτηριστικά ξύλινα σπιτάκια θα μπορεί να θαυμάσει φέτος στη Θεσσαλονίκη. Ο κανόνας είναι: τίποτε χύμα και ανοργάνωτο, αισθητική, ομορφιά, οργάνωση. Πίσω λοιπόν από το άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου θα στηθεί μία Χριστουγεννιάτικη αγορά με μπαζααρ αλλά και μικρά υγειονομικού ενδιαφέροντος σπιτάκια.

Ποια η φιλοσοφία και το πολιτικό υπόβαθρό αυτής της επιλογής

Η αντίληψη του δημάρχου για τις γιορτές, το στολισμό και γενικότερα το κλίμα στην πόλη την περίοδο των εορτών είναι διαφορετική από των προκατόχων του. Ο νέος δήμαρχος δίνει σημασία στην αισθητική και θέλει να μετατρέψει τη Θεσσαλονίκη σε Χριστουγεννιάτικο προορισμό.

Η επιτυχία αυτού του project από την πρώτη κιόλας χρονιά θα δώσει τη δυνατότητα τις επόμενες να γίνουν ακόμη περισσότερα. Ο στολισμός θα είναι σύγχρονος κατά κύριο λόγο χωρίς να λείπουν τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά. Πολύ φως, όμορφα αισθητικά στολίδια, οργάνωση και κυρίως ευρωπαϊκός αέρας. Ιδέες προήλθαν από πολλές πόλεις (ενδεικτικά Λυών).

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό είναι πως μεγάλο μέρος του στολισμού θα μείνει παρακαταθήκη στο δήμο και θα μπορεί να χρησιμοποιείται και σε άλλες περιστάσεις καθώς δεν θα είναι αμιγώς χριστουγεννιάτικος. Φως, ήχος, αισθητική, οργάνωση, Ευρώπη. Η πόλη γιορτάζει και το δείχνει, στολίζεται και το φωνάζει. Διεκδικεί το μερίδιο της στη χαρά και στηρίζει τον εμπορικό κόσμο.

Ο μπλε ουρανός στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας 

Ο ουρανός με τα μπλε λαμπάκια θα διατηρηθεί και φέτος στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, ένα από τα εξίσου κεντρικά σημεία της πόλης. Ο χριστουγεννιάτικος φωτισμός θα διατηρηθεί και στις οδούς Τσιμισκή και Μητροπόλεως. Επίσης, θα φωταγωγηθεί και το σημείο μπροστά από το Βασιλικό Θέατρο.

Ακόμη, οι τέσσερις κοινότητες του δήμου θα στολιστούν και αυτές με έναν διαφορετικό τρόπο.

Η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλ. Αριστοτέλους 

Οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με τη φωταγώγηση του δέντρου που σκοπεύει να εντυπωσιάσει όσους βρεθούν εκεί. Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης όπως κάθε χρονιά θα υποδεχτούν την έλευση του νέου έτους με ένα show πυροτεχνημάτων.

Ικανοποίηση από τα επιμελητήρια

Στη συνάντηση της Τρίτης ενημερώθηκαν τα επιμελητήρια για το σχεδιασμό και σύμφωνα με πληροφορίες όλοι έφυγαν από ικανοποιημένοι έως ενθουσιασμένοι.

Προτζέκτορες και διαφάνειες σε μία σχεδόν 2ώρη συνάντηση αποτύπωσαν για πρώτη φορά το σχέδιο του Ζέρβα για μια νέα αρχή για τα Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη.

Αλλεπάλληλα meetings και πολλές εργατοώρες
Για να φτάσουμε στην προχτεσινή πρώτη παρουσίαση του σχεδιασμού των γιορτών των Χριστουγέννων δαπανήθηκαν και συνεχίζουν να δαπανώνται πολλές εργατοώρες από τους συνεργάτες του δημάρχου καθώς ο όγκος των λεπτομερειών, των συνεννοήσεων, των συσκέψεων είναι πάρα πολύ μεγάλος. Όπως λένε άλλοι συνεργάτες για τους project manager “έχουμε να τους δούμε ημέρες – έχουν χαθεί από προσώπου γης. Όλη μέρα – κάθε μέρα τρέχουν”.

Πηγή: thesstoday.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια