Θεσσαλονίκη: Ελλάς-Γερμανία… γλυκιά συμμαχία

Θεσσαλονίκη: Ελλάς-Γερμανία… γλυκιά συμμαχία

Η «Ελληνογερμανική συνεργασία κύλησε άψογα και έμειναν και οι δύο πλευρές ευχαριστημένες» ανέφερε στο makthes.gr η κυρία Ελένη Καμάρδα καθηγήτρια στη σχολή ζαχαροπλαστικής του ΟΑΕΔ. Το Βιοτεχνικό επιμελητήριο Θεσσαλονίκης διοργάνωσε αποχαιρετιστήρια εκδήλωση με αφορμή το τέλος του προγράμματος ανταλλαγής των σπουδαστών από την Κολωνία κατά την οποία όλοι οι ομιλητές αφού εξήραν την…γλυκιά αυτή συνεργασία εξέφρασαν την εκτίμηση πως τέτοιες προσπάθειες συμβάλλουν στην ανάπτυξη κοινών δεσμών μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας.

Ο Μάριος Παπαδόπουλος, πρόεδρος της συντεχνίας ζαχαροπλαστών Θεσσαλονίκης δήλωσε πως είναι απόλυτα ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα της σύμπραξης μαθητευόμενων Ελλήνων και Γερμανών ζαχαροπλαστών και ευχαρίστησε θερμά τα επιμελητήρια Θεσσαλονίκης και Κολωνίας τα οποία υλοποίησαν για πρώτη φορά ένα τέτοιο πρόγραμμα αναταλλαγής ευχόμενος παράλληλα στους σπουδαστές να ανοίξουν το δικό τους ζαχαροπλαστείο.

Η κ.Καμάρδα που συμμετείχε στο πρόγραμμα τόνισε πως Έλληνες και Γερμανοί σπουδαστές συνεργάστηκαν αρμονικά για 12 μέρες με τους Γερμανούς μαθητευόμενους να φεύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις από τη Θεσσαλονίκη. Η κ.Καμάρδα μάλιστα άφησε ανοιχτό και το ενδεχόμενο να επισκεφτούν οι Έλληνες σπουδαστές την Κολωνία στο μέλλον.

«Συνεργασία και σε άλλους τομείς»

«Η συνεργασία πήγε εξαιρετικά και τέτοιες προσπάθειες καταρρίπτουν προκαταλήψεις» ανέφερε στο makthes.gr ο Δημήτρης Μπουτάσης συνεργάτης της Ελληνογερμανικής συνέλευσης στη Θεσσαλονίκη. «Υπάρχουν πολλά κοινά μεταξύ Ελλάδας-Γερμανίας» ανέφερε ο κ.Μπουτάσης εκφάζοντας την βεβαιότητα πως και άλλα τεχνικά επαγγέλματα θα επιδιώξουν παρόμοιες συνεργασίες στο μέλλον.

Στην εκδήλωση του ΕΒΘ στην οποία μεταξύ άλλων παραβρέθηκε και ο αναπληρωτής Γερμανός πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη Carsten Muller κοινή συνισταμένη όλων των ομιλητών ήταν η ανάγκη να ενισχυθούν τέτοιες συνεργασίες και σε άλλους τομείς που θα μπορούσαν να αποβούν αμοιβαία επωφελείς και για τις 2 χώρες. 

Πηγή: makthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια