Στη μεγαλύτερη φωτογράφιση με αυτοκίνητα Mini, στοχεύει η Λέσχη "Mininorth"

Στη μεγαλύτερη φωτογράφιση με αυτοκίνητα Mini, στοχεύει η Λέσχη "Mininorth"

Τα 60 χρόνια του δημιουργήματος του Έλληνα Σερ Άλεκ Ισιγόνη, του εμβληματικού "Mini" του 1959, θα γιορταστούν στις 10 Νοεμβρίου στην Πλατεία Αριστοτέλους στην Θεσσαλονίκη. "Ελάτε να βγάλουμε τη μεγαλύτερη φωτογράφιση με Mini στην Ελλάδα", σημειώνει ο Γιώργος Μιτολίδης, πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής λέσχης φίλων και ιδιοκτητών MININORTH. Η Λέσχη ετοιμάζεται για μια μεγάλη εκδήλωση, που στην καρδιά της θα έχει ένα από τα διασημότερα μικρά μοντέλα αυτοκινήτου στον κόσμο, το μόνο μεταξύ αυτών με ελληνική υπογραφή. Οι λάτρεις του βιομηχανικού σχεδίου λένε πως ξεκίνησε από ένα σχέδιο πάνω σε ...χαρτοπετσέτα, που κατέληξε σε ένα σπιντάτο, φτηνό, με εκατομμύρια πωλήσεις σε όλο τον κόσμο αυτοκίνητο.


"Πάρτε το ΜΙΝΙ σας και ελάτε να συμμετέχετε στην επετειακή φωτογράφιση, που θα λάβει χώρα επί της πλατείας. Be MINI!" αναφέρεται στην αφίσα της εκδήλωσης, που -όπως δήλωσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ- ΜΠΕ, "Πρακτορείο 104,9 FM" o Γιώργος Μιτολίδης- έχει ως στόχο "το αυτοκίνητο που σχεδίασε ο Έλληνας από τη Σμύρνη Αλέξανδρος Άρνολντ Κωνσταντίνος Ισιγόνης στις 18 Αυγούστου του 1959, το Mini, το πιο επιτυχημένο αυτοκίνητο που έγινε ποτέ στη Μεγάλη Βρετανία, να τιμηθεί στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης".


O κ.Μιτολίδης κάλεσε στο ιδιαίτερο αυτό γεγονός ιδιοκτήτες, φίλους και απλούς περαστικούς, που "μπορούν, εφόσον το επιθυμούν, μέσα από τα social media να μας βρουν και να δούνε την επίσημη αφίσα της οργάνωσης. Θα γιορτάσουμε όλοι οι φίλοι του MINI τα 60 χρόνια και θα δείξουμε την ελληνικότητα του Mini". Αποκάλυψε δε, πως ο στόχος είναι ένα νέο ρεκόρ. "Ελάτε να βγάλουμε τη μεγαλύτερη φωτογράφιση με Mini στην Ελλάδα", ήταν το κάλεσμα του πρόεδρου του συλλόγου MININORTH για τη δεύτερη Κυριακή του Νοεμβρίου.


Στη Θεσσαλονίκη για τα 60 χρόνια


"Μιλάμε για το δημιούργημα του Greek God, όπως αποκαλούσαν τότε στον χώρο της σχεδίασης τον άνθρωπο που έφτιαξε ένα αυτοκίνητο, που ήταν αρχικά μικρό και οικονομικό, και αυτή τη στιγμή έχει μεταμορφωθεί σε ένα icon, έχει δηλαδή μια εμβληματική παρουσία", εξιστορεί ο πρόεδρος του συλλόγου MININORTH και προσθέτει πως πρόκειται για "ένα αυτοκίνητο που ήταν φτηνό, αλλά έγινε icon, αφού το απέκτησαν διάσημοι άνθρωποι της εποχής, τραγουδιστές, ηθοποιοί κ.ο.κ. από το λανσάρισμα του και μετά, και έτσι έγινε μια 'εικόνα' της εποχής και όχι μόνο, όχημα που υμνήθηκε και για τα οδηγικά του χαρακτηριστικά", καταλήγει ο πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής λέσχης φίλων & ιδιοκτητών που ταξιδεύει εδώ και χρόνια όλο τον κόσμο.


"Είμαστε μια λέσχη φίλων και ιδιοκτητών, στην οποία είναι όλοι προσκεκλημένοι, ακόμη και αν δεν έχουν αυτοκίνητο, με χαρά μας θα... βάλουμε στα αυτοκίνητά μας κάθε φίλο της αυτοκίνησης σε πολλές δραστηριότητες που ήδη έχουμε κάνει", εξηγεί ο Έλληνας φαν του πονήματος του Σμυρνιού Σερ Άλεκ Ισιγόνη, ενώ περιγράφει πως σε όλα τα χρόνια της δραστηριοποίησής της, η λέσχη MININORTH λειτουργεί ως μια μεγάλη παρέα. "Έχουμε κάνει ταξίδια, έχουμε βρεθεί σε παγκόσμιες συναντήσεις πολλές, έχουμε πάει στην Ιταλία, στην Ισπανία, στην Ολλανδία, στη Γαλλία, στην Αγγλία φυσικά, και έχουμε έτσι δώσει το παρόν σαν Έλληνες και θεωρούμε ότι η αγάπη μας είναι αυτό που μας κρατάει ενεργούς στην καθημερινότητα" σημειώνει και δεν παραλείπει να μεταφέρει τις εικόνες από αυτές τις περιηγήσεις και συναντήσεις.


"Είναι κάτι που μπορεί να σε κάνει να χαμογελάσεις, όχι μόνο εσύ όμως, ακόμη και οι περαστικοί όταν περνάς στο δρόμο!", καταλήγει ο κ.Μιτολίδης ερωτηθείς για τις αντιδράσεις σε κάθε δράση της Λέσχης και παραδέχεται πως στις συναντήσεις σε όλο τον κόσμο με άλλους ιδιοκτήτες "οι περισσότεροι γνωρίζουν πως ένα τέτοιο όχημα έχει ελληνικό σχεδιαστικό DNA" και το δείχνουν στους Έλληνες λάτρεις της φόρμας που ταξιδεύει έξι δεκαετίες στους δρόμους όλου του κόσμου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια