Θεσσαλονίκη: Αστυνομικοί πληρώνουν για στολές από την τσέπη τους

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικοί πληρώνουν για στολές από την τσέπη τους

Σημαντικές ελλείψεις στην αστυνομία της Θεσσαλονίκης

Αναστάτωση προκάλεσε καταγγελία αστυνομικού για τραγικές ελλείψεις στην υπηρεσία και τρίθυρα αμάξια που δεν μπορούν να μεταφέρουν συλληφθέντες. Η κατάσταση μέσα στην αστυνομία χαρακτηρίζεται από μεγάλες ελλείψεις σε οχήματα, σε αλεξίσφαιρα γιλέκα αλλά και στολές, μεταξύ άλλων, όπως μας πληροφορεί ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, παρότι υποδέχτηκε πρόσφατα 32 οχήματα.

«Οι ομάδες ΔΙΑΣ από το 2016 έχουν ζητήσει νέες στολές και μέχρι σήμερα έχουν λάβει… τις 100, χωρίς να υπάρχει χρονοδιάγραμμα για νέες προμήθειες στολών. Αναγκάζονται οι εργαζόμενοι να βάζουν το χέρι στην τσέπη για να μπορούν να βγουν σε περιπολίες», εξηγεί στον «Τ.Θ.», ο πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Χαράλαμπος Τσαϊρίδης.    

Μάλιστα, είναι ενδεικτικό ότι μέχρι το 2020 θα έχουν λήξει όλα τα αλεξίσφαιρα γιλέκα πανελληνίως και ότι θα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας για τους εργαζόμενους στην ΕΛΑΣ, όπως φυσικά και για τη νέα μονάδα στη Θεσσαλονίκη, τους Μαύρους Πάνθηρες. Ο σχετικός διαγωνισμός που έχει προγραμματιστεί για τα τέλη Δεκεμβρίου, θα φέρει περίπου 800 αλεξίσφαιρα πανελληνίως, χωρίς φυσικά να είναι αρκετά για να καλύψει τις ανάγκες.

Το νέο επιτελείο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στην προσπάθεια να καλυτερεύσει την κατάσταση στις αστυνομικές υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης, εξασφάλισε 32 οχήματα, τα οποία έχουν κατασχεθεί μετά από υπηρεσίες της ΕΛΑΣ, για να καλυφθούν οι ανάγκες της πόλης. «Αυτή είναι μια θετική εξέλιξη, καθώς με εξαίρεση λίγων οχημάτων που θέλουν σέρβις και κάποιες άλλες τροποποιήσεις, έχουμε μια σημαντική ενίσχυση του στόλου μας. Ακόμα και το ένα τρίθυρο που προκάλεσε τον… ντόρο, θα είναι χρήσιμο, απλώς όχι για την άμεση δράση», σχολίασε ο κ. Τσαϊρίδης.    

Όπως όλα δείχνουν, η πραγματική ενίσχυση της ΕΛΑΣ Θεσσαλονίκης θα έρθει το καλοκαίρι του 2020, όταν θα ολοκληρωθεί η συνεισφορά 1,5 εκ. ευρώ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την αγορά νέων οχημάτων.

πηγή: typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια