Θεσσαλονίκη: Αλάτι για 3 χρόνια αγοράζει εν όψει χειμώνα η Περιφέρεια

Θεσσαλονίκη: Αλάτι για 3 χρόνια αγοράζει εν όψει χειμώνα η Περιφέρεια

Άρχισαν στην ΠKM οι προετοιμασίες για τον χειμώνα - Διαγωνισμός για είκοσι χιλιάδες τόνους αλατιού

Εν μέσω καλοκαιρίας, άρχισαν οι προετοιμασίες στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τον επερχόμενο χειμώνα. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπο Στεργιάδη, την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην τεχνική υπηρεσία, ενώ διαπιστώθηκε ότι υπάρχει ετοιμότητα για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών.

Την ίδια στιγμή, σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την προμήθεια αλατιού αποχιονισμούκαι στις επτά περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας για την ερχόμενη τριετία. Συνολικά, όπως ανέφερε ο κ. Στεργιάδης στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, η Περιφέρεια θα προμηθευτεί είκοσι χιλιάδες τόνους αλατιού, ενώ από τον περσινό χειμώνα έχουν μείνει αποθέματα της τάξης των τεσσάρων χιλιάδων τόνων. Ο προγραμματισμός για κάθε χρονιά είναι επτά χιλιάδες τόνοι ενώ σε περίπτωση εκδήλωσης πολύ ακραίων φαινομένων και εξάντλησης των αποθεμάτων, η Περιφέρεια θα προχωρήσει σε διαδικασία κήρυξης έκτακτης ανάγκης.

Η προμήθεια του αλατιού αποχιονισμού αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τον Δεκέμβριο. Στο μεταξύ, υπάρχει εργολάβος στις περισσότερες Περιφερειακές Ενότητες για να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα προκύψουν τη χειμερινή περίοδο ενώ μέσα στον Νοέμβριο θα γίνουν και οι συνεδριάσεις των συντονιστικών οργάνων για πλημμύρες και χιονοπτώσεις. "Σε αυτές τις συνεδριάσεις θα δούμε αναλυτικά τα σημεία στα οποία ενδέχεται να υπάρξουν προβλήματα και θα οριστικοποιήσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσουμε σε κάθε περίπτωση" πρόσθεσε ο κ. Στεργιάδης.

πηγή: typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια