Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για τα Χριστούγεννα- Λαμπιόνια, τριγωνικές αψίδες και άρωμα... Ευρώπης

Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για τα Χριστούγεννα- Λαμπιόνια, τριγωνικές αψίδες και άρωμα... Ευρώπης

Χριστούγεννα αλά... Ευρώπη! Αυτό είναι το σύνθημα της νέας διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης η οποία προετοιμάζεται πυρετωδώς ενόψει των φετινών Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς αλλά και της εορταστικής περιόδου που πλησιάζει.

Είναι ενδεικτικό πως ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας σήμερα το μεσημέρι στις 14:30 προσκαλεί τους εκπροσώπους των φορέων και των επιμελητηρίων της πόλης στο δημαρχείο και πιο συγκεκριμένα στην αίθουσα συσκέψεων του τρίτου ορόφου προκειμένου, όπως γράφει η σχετική πρόσκληση να τους παρουσιάσει το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων 2019-2020.

Οι προετοιμασίες του δημάρχου Θεσσαλονίκης αλλά και των στενών του συνεργατών γίνονται τόσο σε ό,τι αφορά τον στολισμό της πόλης, όσο και στο μουσικό και εορταστικό πρόγραμμα που πραγματοποιηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του makthes.gr μεγάλη έμφαση αναμένεται να δοθεί στον άξονα της πλατείας Αριστοτέλους από την παραλία έως την Εγνατία, και πιο συγκεκριμένα το άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου. Πιο συγκεκριμένα, αναμένεται σε όλο το μήκος του άξονα να τοποθετηθούν εξήντα τριγωνικές φωτιζόμενες αψίδες ως διαδρομή που θα ξεκινά από την παραλία και θα τερματίζει στην Εγνατία. Οι ίδιες αψίδες, που θυμίζουν χριστουγεννιάτικα δέντρα, αναμένεται να τοποθετηθούν και στις υπόλοιπες κοινότητες έκτος κεντρου προκειμένου να υπάρχει μια συνέχεια στον συνολικό στολισμό της πόλης.

Κατά μήκος της πλατείας θα δημιουργηθεί ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο χωριό, ενώ θα τοποθετηθούν και παιδικά παιχνίδια όπως καρουζέλ.

Φωτισμός και στολισμός θα υπάρξει σε όλους τους κεντρικούς δρόμους της πόλης και για το λόγο αυτό αναμένεται να αξιοποιηθούν στο έπακρο τα λαμπιόνια και τα στολίδια που υπάρχουν στις αποθήκες του δήμου Θεσσαλονίκης. Αναμένεται να αγοραστούν επίσης νέα αντικείμενα με την διοίκηση του δήμου να επιδιώκει ο διάκοσμος αυτός να μην αξιοποιηθεί μια φορά αλλά κάθε χρόνο να προστίθενται επιπλέον στοιχεία με προοπτική σε τρία χρόνια από τώρα να διαθέτει η πόλη επαρκή λαμπιόνια και στολίδια που θα την κάνουν ακόμα πιο... ευρωπαϊκή Χριστουγεννιάτικη πόλη.

Για την αγορά του στολισμού αναμένεται να αναζητηθούν χορηγοί, όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια από τις εκάστοτε διοικήσεις του δήμου Θεσσαλονίκης.

Την ίδια ώρα, οι συνεργάτες του νέου δημάρχου που έχουν αναλάβει να καταρτίσουν το εορταστικό πρόγραμμα βρίσκονται διαρκώς σε επαφές με καλλιτέχνες και σχήματα για τα μουσικά events που θα παρουσιαστούν. Αν και ακόμα οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και δεν έχουν δοθεί τα χέρια, σύμφωνα με πληροφορίες ο προγραμματισμός περιλαμβάνει συναυλίες αγαπημένων καλλιτεχνών πασίγνωστων στο ευρύ κοινό, όπως και παρουσιάσεις σχημάτων της πόλης.

Πηγή: makthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια