Νέος διαγωνισμός για τη μεταφορά μαθητών στη Θεσσαλονίκη

Νέος διαγωνισμός για τη μεταφορά μαθητών στη Θεσσαλονίκη

Σχεδόν το σύνολο των δρομολογίων στη μεταφορά μαθητών και μαθητριών από και προς τη σχολική μονάδα στην οποία φοιτούν, καλύπτεται με νέο διαγωνισμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ειδικά για τον νομό Θεσσαλονίκης.

Όπως ανέφερε σήμερα ο προϊστάμενος της διεύθυνσης οικονομικού της Περιφέρειας, Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, στο περιθώριο της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής, με την εν λόγω διαδικασία καλύπτονται περίπου 50 δρομολόγια, που εκτελούνται με όλες τις κατηγορίες οχημάτων (μεγάλα οχήματα, ειδικά οχήματα για ΑΜΕΑ, ταξί για παιδιά που φοιτούν σε ειδικά σχολεία ή απομονωμένες περιοχές).

Ο κ. Παπαγεωργίου διευκρίνισε ότι τις επόμενες δέκα ημέρες οι υποψήφιοι ανάδοχοι έχουν δικαίωμα να καταθέσουν προδικαστική προσφυγή, ενώ στη συνέχεια η Περιφέρεια θα έχει τη δυνατότητα «να δώσει ανάθεση κατ’ εξαίρεση στους υποψήφιους αναδόχους, έως ότου ολοκληρωθεί και το σύνολο της διαγωνιστικής διαδικασίας που έχει να κάνει με έλεγχο από το Ελεγκτικό Συνέδριο όλου του διαγωνισμού».

«Προς το τέλος του μήνα θα καλυφθούν και οι τελευταίες ανάγκες» τόνισε ο προϊστάμενος της διεύθυνσης οικονομικού και διευκρίνισε ότι για δρομολόγια «που θα μείνουν αδιάθετα, γιατί δεν παρουσιάζουν οικονομικό ενδιαφέρον για τους αναδόχους, θα υπάρξει νέος διαγωνισμός, σε κάθε περίπτωση όμως θα υπάρχει αποζημίωση του κόστους μεταφοράς στους γονείς, για να μπορέσουν να ελαφρυνθούν».

Παράλληλα καλύπτεται, μέσω της Περιφέρειας, και το κόστος μεταφοράς μαθητών που φοιτούν σε τεχνικά επαγγελματικά λύκεια ή εσπερινά σχολεία. Σημειώνεται ότι, συνολικά, σε όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μετακινούνται καθημερινά 24.500 μαθητές και μαθήτριες, εκ των οποίων 11.500 στο νομό Θεσσαλονίκης. Πάνω από 350 δρομολόγια εκτελούνται στο νομό Θεσσαλονίκης και συνολικά σε όλη την Περιφέρεια τουλάχιστον 600.

Πηγή: seleo.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια