Θεσσαλονίκη: Μαθήματα ελληνικών και περσικών σε πρόσφυγες

Θεσσαλονίκη: Μαθήματα ελληνικών και περσικών σε πρόσφυγες

Μαθήματα ελληνικών και περσικών σε παιδιά από 6 έως 17 χρόνων, διοργανώνει το Κέντρο Ένταξης Μεταναστών του δήμου Θεσσαλονίκης, με στόχο την ομαλή ένταξή τους στα ελληνικά σχολεία.

«Πρόκειται για μία δράση που γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος React και σε συνεργασία με τη UNICEF και τις οργανώσεις Rescue Training International, SolidarityNOW και Praksis» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Θεσσαλονίκης, Χάρης Αηδονόπουλος.

Το σχολείο θα λειτουργήσει απογευματινές ώρες στο Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, στην Εθνικής Αμύνης 8 και τα μαθήματα περσικών, ελληνικών αλλά και αγγλικών πρώτου επιπέδου, θα γίνονται κάθε Δευτέρα και Παρασκευή, 17.00 με 18.30, από εθελοντές εκπαιδευτικούς με σπουδές στο αντικείμενο αυτό. Τα τμήματα θα είναι ανά ηλικιακή ομάδα 6 έως 12 ετών και 13 έως 17 ετών και στην πορεία θα οργανωθούν τα τμήματα και ανά επίπεδο.

«Αντιμετωπίσαμε και ακόμη έχουμε πρόβλημα ώστε να βρούμε φαρσόφωνους διερμηνείς, οι οποίοι θα απασχοληθούν στο σχολείο. Μέχρι στιγμής έχουμε βρει μόνον έναν και αναζητούμε άλλους δύο» τόνισε ο κ. Αηδονόπουλος προσθέτοντας ότι θα ειδοποιηθούν για τη λειτουργία του σχολείου, μέσω sms, όλα τα παιδιά που υποστηρίζονται από το React και υπολογίζονται σε 40.

Η πρώτη συνάντηση γνωριμίας ανηλίκων με γλώσσα κληρονομιάς (heritage language) τα περσικά, έγινε σήμερα στις 17.00 στο Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο, ενώ οι εγγραφές θα γίνονται μέχρι τις 21/10.

Πηγή: ethnos.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια