Έρχεται η μεγαλύτερη γιορτή του κρασιού στην Θεσσαλονίκη

Έρχεται η μεγαλύτερη γιορτή του κρασιού στην Θεσσαλονίκη

Η Wine Plus ετοιμάζει τον Χάρτη των Γεύσεων 2019. Η αγαπημένη μας ετήσια γιορτή του κρασιού με οινοποιούς και αποσταγματοποιούς της Ελλάδας και του εξωτερικού θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 30 Νοεμβρίου & 1 Δεκεμβρίου και πάλι στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης στη Θεσσαλονίκη.

Που σημαίνει ότι για δύο ολόκληρες ημέρες, οινοποιοί από κάθε αμπελουργική ζώνη της Ελλάδας, αποσταγματοποιοί και εισαγωγείς οίνων θα προβάλλουν τα προϊόντα και τη δραστηριότητά τους στους χιλιάδες επισκέπτες: καταναλωτές καθώς και πλήθος σημαντικών οινικών προσωπικοτήτων και επαγγελματιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

«Από το 2003, την πρώτη διοργάνωση του Χάρτη των Γεύσεων, συνεχώς βελτιώνουμε, αναβαθμίζουμε και εμπλουτίζουμε την οινική εμπειρία που προσφέρει σε εκθέτες και επισκέπτες, με στόχο την όσο το δυνατόν καλύτερη επικοινωνία του κρασιού. Εδώ και δύο χρόνια, ο Χάρτης των Γεύσεων υλοποιείται στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης στη Helexpo, εμφανίζοντας μεγάλη ανοδική πορεία. Σε τεράστιο συνεδριακό χώρο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, δίπλα σε διάσημα μουσεία, αξιοθέατα και ξενοδοχεία, ανταποκρίνεται στις ανάγκες τόσο των 150 εκθετών, όσο και των 5.000 επισκεπτών του, Ελλήνων και ξένων, επαγγελματιών και φίλων του κρασιού. Φέτος, στη 17 η διοργάνωσή του, αναμένεται να συγκεντρώσει όλο τον κόσμο του κρασιού της Ελλάδας, σε ένα οινικό γεγονός γεμάτο ενθουσιασμό, θετική ενέργεια και καινοτομίες.»

Με αυτές τις φράσεις η χημικός-οινολόγος και δημιουργός της Wine Plus, Μαρία Νέτσικα παρουσιάζει την πορεία της σημαντικότερης οινικής εκδήλωσης στη Βόρεια Ελλάδα.

Τα βασικά χαρακτηριστικά της είναι

○ Η Νο 1 οινική εκδήλωση στη Βόρεια Ελλάδα.
○ Συμμετέχουν περισσότερα από 150 οινοποιεία. (Δείτε τη λίστα των συμμετεχόντων)
○ Οι επισκέπτες ξεπερνούν τα 5.000 άτομα
○ Παρατηρείται σταθερή αύξηση του αριθμού και των ξένων επισκεπτών.
○ Συνοδεύεται από πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων.
○ Στους επισκέπτες διατίθεται δωρεάν το Wine Plus wine notebook, καλόγουστο και
εύχρηστο έντυπο σημειωματάριο γευστικής δοκιμής, στο οποίο μπορούν να κρατούν
σημειώσεις για τα κρασιά που δοκιμάζουν.

Όλες οι παραπάνω συνιστώσες αναδεικνύουν την ουσιαστική συμβολή του Χάρτη των
Γεύσεων στην ποιοτική και στοχευμένη επικοινωνία και προώθηση του Ελληνικού κρασιού
και κατ’ επέκταση της Ελληνικής γαστρονομίας, στη δημιουργία οινικής παιδείας στο ευρύ
καταναλωτικό κοινό καθώς και στον εμπλουτισμό του πολιτιστικού-τουριστικού «πνεύματος»
της Θεσσαλονίκης.

πηγή: parallaximag.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια